Oldalak

2009-03-12

A múmia kukija

Fecóval megnéztünk egy filmet. "Szellemváros" volt a címe. Egy fogorvos pasi kórházi rutinműtétkor altatás közben 7 percre a klinikai halál állapotába kerül, és miután feléled, látja a holtak szellemét. Igazi romantikus vígjáték. De nem a filmről akarok írni.
Az egyik jelenetben egy régésznővel nézegetnek egy múmiát. Fecó most éppen egyiptomos korszakát éli, piramisok, Szfinx, fáraók minden mennyiségben, de kedvencek a múmiák. Na szóval, elég ronda egy aszott hulla hever az asztalon, de hát nem lehet kikapcsolni, mert abból botrány lenne. Aztán a szöveg még rá is tesz. Meséli a csaj a fogdokinak, hogy a múmiának kiszedték az orrán át az agyát, és eltették egy aranyozott csuporba. (Na jó, canopus edény, de az nem hangzik olyan jól.) Szintúgy a tüdejét, a máját, a gyomrát és a beleit. Ami érdekes, hogy eltávolították a péniszét, és azt is egy nagy aranyozott edénybe tették. Hogy miért? Hát mert egy kicsibe nem fért vona bele, akkora volt neki.
Uff, mondom, (csak úgy magamban), ez nem igazán gyerekfilm. De hát nagy nyivákolás lesz, ha kikapcsolom a múmiát. Sebaj, péniszről beszélgetnek, azt se tudja mi az. Kis idő mulva Fecó megkérdezi: "A mumijának levágták a kukiját?"
Aaaaaah... Mert nem tudja mit jelent, mi? Mit is mondjak, mit is mondjak... Legegyszerűbb, ha az igazat: "Le bizony, és bebalzsamozták, aztán eltették mint egy befőttet. Pont úgy mint a máját, meg a gyomrát, meg a többit. Aztán a befőttesüvegeket felcimkézték. Ha egyszer fel akarna támadni a múmia, ne kelljen keresgélnie az alkatrészeit." Hát ez logikus magyarázat volt, nem is kérdezett többet.
Azért készítem magam lelkiekben, hogy egyszer majd, talán hamarabb, mint gondolom, és egész biztosan hamarabb, mint szeretném, kérdezni fog a szexről. Születésről, fogamzásról. Misszionárius pózról, orális szexről, leszbikusokról. Fogalmam sincs, mit fogok majd mondani neki. Csak reménykedem, hogy eszembe jut majd valami frappáns.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése