Oldalak

2009-04-27

Disznótakony-kór

Sikerült tesómmal tegnap délután kicsit összeröffenni. Ilyenkor nem hogyvagy-köszjól jellegű beszélgetéseket folytatunk. Lassan évtizedes hagyomány, hogy hoznom kell egy témát, amiről elmondom a véleményemet, amit aztán többnyire megváltoztatok, miután bátyám is elmondta a magáét. Ezt úgy hívom, vélemény-csere.

2009-04-17

Gone with the Wind D130

A nyuszi megtojta az ígért MSI nettopot. Bátyám világviszonylatban is kiemelkedően jó testvér, hálás is vagyok nagyon, nem győztem összecsókolni az ajándékért. Tehát nem fanyalgok, csak a tapasztaltakat írom le.

2009-04-10

Zsidó, cigány

Az író Duncan Shelley blogjában olvastam egy bejegyzést Zsidó címen. Megakadtam és elgondolkodtam. Hirtelen nem tudtam, mit is gondoljak a témáról. Rémülten állapítottam meg, hogy igazából nincs határozott álláspontom a zsidó témában. Van pár ismerősöm, akiről úgy tudom, hogy zsidó származású, (nem vagyok benne biztos, de mondjuk egy körülmetélt pénisz az csak jelent valamit nem?), de a zsidóságuk, az nekem olyan volt mindig is, mint ha mondjuk anyajegy lenne a hátukon. Tudomásul veszem, mint olyan tényt, amivel nem kell kezdenem semmit.

2009-04-05

Nem írtam

Sűrű időszak volt az elmúlt pár nap. Sűrű volt nekem is, ezért nem írtam új bejegyzést. De sűrű volt események tekintetében is, így igazán lett volna miről írnom. Gy. F. lemondott. Kétszer is. Új miniszterelnök jelöltek hada került elő. Átalakul a jóléti rendszer. Sokat dolgoztunk itthon, a házban és a kertben. (Főként én, mert Kata term.gyógy. tanfolyamon töltötte az idő nagy részét.) Felszereltem két IP-44-es (fröccsenő víz ellen védett) lámpát a fürdőben, felszereltem a vadi új postaládánkat. Jókat beszélgettünk Fecóval. Meg rosszakat is. (Megkérdezte, hogy hívják azt, amikor egy néni meg egy bácsi meztelenül símogatja egymást. Mondtam, hogy ölelkezésnek, meg szeretkezésnek, aztán villámgyorsan bedobtam egy másik témát.) Esti meseként már a harmadik kötetet olvassuk a Manák trilógiájából. (Terry Prachett)