Oldalak

2009-08-06

Szabadon

Délután átmegyek tesómhoz. Ő már szabad. Reggel elment a felesége, a fia, após, anyós, sógor, koma, kutya, macska..., csak egy akváriumnyi halat hagytak neki felügyeletre. Azokat naponta egyszer megeteti és és más dolga nincs. Illetve a ház körül gondolom csinálunk majd ezt-azt, aztán ha Kata is lelép Fecóval meg a szüleivel, akkor átjövünk hozzánk is fát lakkozni meg polcot fúrni a falra. De én majd csak péntek délutántól leszek szalma.
Tesóm dobott egy levelet, hogy a sört már bekészítette a hűtőbe. Majd főzök nála valami vacsit. Katáék este úgyis családi kupaktanácsot tartanak. Megbeszélik a programot. Ilyenkor mindenki marhára kompromisszumkész, papa bólogat a múzeomokra, mama a strandolásra, Kata a városnézésre. De majd amikor ott lesznek, az öreg ha széket lát leül, kimegy az előcsarnokba vagy a kertbe, nagyi 10 percenként keni magát 10000-es faktorú naptejjel az árnyékban és bőrrákot emleget, Kata meg kérdezgeti, hogy akkor ez a vendéglő végre megfelel-e, mert Fecó éhes, neki pisilni kell, szorít a cipője és már kiütést kap a neobarokk homlokzatoktól.
Mondjuk én mindegyik programjuktól kiütést kapnék 2 nap után. Egyszer már próbáltam, minek kísérletezzek tovább. Kata szerint tökre antiszociális vagyok, és ez családi vonás. Pedig nem. Akkor lennék antiszoci, ha elmennék és második este rágyújtanám a családjára a motelszobát. A hasonlóságot aláírom, bátyám szintén évek óta kihagyja a közös kirándulásokat. Azt hiszem inkább őszinték vagyunk. Csípjük a családot, de csak kis dózisban. Ez olyan mint a házipálinka. Egy feles felvidít, de fél litertől elborul az elméd. Nem mese, tiniként kipróbáltam. Buli előtt egy kupica, és jófej csajszi voltam. De egyszer bánatomban déltől estig benyomtam egy üveggel. Aztán véresre vertem egy tagot, miután megfogdosott. Pontosabban megfogta a seggem, mire elé álltam, hogy fogja meg a mellem is ha van hozzá mersze. Volt neki. A haverok leszedtek róla, mert mikor a földön feküdt én még mindig rugdostam. Szóval tuti, hogy tényleg nem vagyok antiszociális.
Kitalálok valami finomat és puhát a tesómnak. Vacsira. Mert szegénynek tegnap kihúzták két fogát. Parázok én is rendesen a fognyűvő manócskától. Mondjuk még tuti van pár évem, bátyámnál és apámnál is 30 felett kezdődtek a gondok. Az első dolgok közt volt, amire figyelmeztetett tesóm, hogy ügyeljek a fogaimra. Családi átok, hogy nyugdíjig nem sok marad. Szóval az ebédlőasztaltól rögtön a fogkefémhez szaladok.
Fecónak is kiesett egy foga a cserkésztáborban. Persze tejfog, az nem gáz. Ő meg beesett. A patakba. Meg fejbedobták labdával, hogy összeesett. Történnek dolgok. Fogott két kullancsot. Szerencsére csak másztak rajta, nem cuppantak rá. Valószínűleg a Kata szerezte tapaszok miatt, amiből valami felszívódik, és büdös lesz tőle az ember. Mármint mi nem érezzük, csak a kullancsoknak, szúnyogoknak megy el tőle az étvágya.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése