Oldalak

2010-02-27

Cenzúrázott történelem

Köszönöm, a borzasztó dolgok linkjeiből elég volt. Senki ne küldjön napisz@r.hu és csibef@sz.com meg hasonló oldalakról semmit. Igen, belátom, van olyan lökött csaj is, aki saját magát fotózza pucéran, és teszi közzé a képet. A gyerekei majd büszkék lesznek rá. De a rádió jóvoltából van más érdekesebb is, ami ma foglalkoztatott.
Először is megtanultam az osztrák császári himnuszt. Legalább is az első sorát. "Gott erhalte Franz den Kaiser",  amit a Csongor és Tünde előadásban nem ismertem fel. Kiegészítettem a bejegyzésem egy hozzászólással, (legalább én, ha ti nem szeretitek ezt a funkciót,) amibe írtam Wikipédia linket, okosodjatok ti is.
Aztán hallottam beszélni a MAZSIHISZ elnökét a parlament által elfogadott új törvényről. A holokauszt tagadása büntethető lesz nálunk is. Erre kapásból azt mondanám, hogy marhaság, mert ennyi erővel büntethető lenne az istentagadás, a darwini evolúcióelmélet, esetleg Archimédesz törvényének (a testre ható felhajtóerő egyenlő a test által kiszorított folyadék vagy gáz súlyával) a tagadása is. Na most, hogy kapásból marhaságot ne mondjak, utánanéztem a dolgoknak.
Először is a törvénymódosítás szövege. Egy új paragrafus kerül a Btk.-ba:
269/C. § Aki nagy nyilvánosság előtt a holokauszt áldozatának méltóságát azáltal sérti, hogy a holokauszt tényét tagadja, kétségbe vonja vagy jelentéktelen színben tünteti fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Na de pontosan hová kerül ez a szöveg? Nézzük meg a paragrafus környezetét. A köznyugalom elleni bűncselekmények bővülnének egy új paragrafussal. A "C" betűből látszik, hogy ez már a harmadik utólagos kiegészítés. Mi volt az előző kettő?

Nemzeti jelkép megsértése
269/A. § Aki nagy nyilvánosság előtt a Magyar Köztársaság himnuszát, zászlaját vagy címerét sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, vagy más ilyen cselekményt követ el, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

Önkényuralmi jelképek használata
269/B. § (1) Aki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet
a) terjeszt;
b) nagy nyilvánosság előtt használ;
c) közszemlére tesz;
ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) Nem büntethető az (1) bekezdésben meghatározott cselekmény miatt, aki azt ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából követi el.
(3) Az (1)-(2) bekezdés rendelkezései az államok hatályban lévő hivatalos jelképeire nem vonatkoznak.
(4) Az önkényuralmi jelképek használata esetén el kell kobozni azt a dolgot, amelyre a bűncselekményt elkövették.

Az "A" paragrafus vonatkozik arra, ha valaki magyar zászlót éget, vagy mondjuk lepisálja a címert. Ezért lehet egy évet is ülni, de leginkább közérdekű munka, vagy pénzbüntetés jár érte. A "B" szerint, aki horogkeresztes zászlóval kimegy tüntetni, azt megbírságolják, de egy tudományos munkában, tankönyvben lehet fénykép a horogkeresztes emblémával díszített német Tigris páncélosról. Ehhez képest a "C"-ben az áll, ha valaki kétségbe vonja a holokauszt tényét, vagy jelentéktelen színben tünteti fel, három évet ülhet.
Először is aránytalan. A horogkeresztes lobogó pénzbírságot, a kételkedés az auschwitzi gázkamra hitelességében 3 évet ér? Másrészt tilos a történtek tudományos kutatása is? A források vizsgálata bűncselekmény? Például jelentéktelen színben való feltüntetésnek számíthat, ha az Auschwitzban kivégzett 4 majd később 1,5 végül 1,1 millió áldozat helyett a hivatalos dokumentumokban szereplő 66.206 betegségben, stb. elhunyt nem csak zsidó emberről beszélünk? A holokauszt "ténye" nem olyan nyilvánvaló, mint ahogy azt tanultuk, és ahogy azt sulykolják belénk. Nem csak kopasz fejű neonácik, hanem komoly kutatók, köztük zsidók is felvetnek olyan kérdéseket, melyekről a törvény alapján nyilvánosan beszélni sem lehet. Ajánlom K. Szegedi József írását. Adatokat sorol, pontosan megjelölt forrásokat idéz, melyeknek utána lehet nézni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése