Oldalak

2011-07-02

Trans-America. Ch 6. B&N, 2061 (3. rész)

Hogy kiálltunk érte? Nem hiszem, hogy ezt Gabe-ért tettük, inkább a csapatért. Ezt ne úgy értse, hogy ha Gabe kevésbé jó játékos, akkor hagyjuk kirúgatni. Úgy értem nem az volt a lényeg, hogy Gabe milyen, hanem, hogy benne van a csapatban. Ha valaki cseszteti, akkor az a csapattal cseszekszik. Már bocsánat. Bár a fene tudja. Később se hagytuk magára, amikor már rég nem játszottunk egy csapatban. Tudja ő nem csak az egyik játékos volt, hanem a csapat lelke. A sikereinket részben neki is köszönhettük. Megváltoztatott minket. És ennek semmi köze ahhoz, ami a testével történt. A személyiségével érte el.
Például nálunk nem voltak verekedések az öltözőben. Egyszer Bart "Hotdog" Johnson berágott "Kicsi" Joe-ra, mert az előző este egy buliban megcsókolta a nőjét. Már épp ölre mentek volna, mikor Gabe odaállt közéjük, és mondta Bartnak, mondja el egy mondatban, mi történt. "Joe lesmárolta a csajomat!". Aztán megkérdezte a másikat is: "OK, Joe, szerinted hogy volt? Egy mondatban." "Hát ja, lesmároltam." Fogta Joe egy tiszta mezét, odaadta Bartnak, hogy nyálazza össze, köpjön rá, aztán bevágta a szennyesbe.
Mondta, hogy ezzel kvittek. Joe nézett egy darabig, majd mondta Bartnak, hogy ne haragudjon. Bart nem szólt, de kezet nyújtott neki, és el volt rendezve a dolog. Mert tudták, a ruha a következő hétre tisztán, mosva ott lesz megint Joe szekrényében. Már érti, nem azzal volt elintézve, hogy az egyik összenyálzta a másiknak a csaját, az meg ennek a pólóját, hanem hogy ha beszennyezed a ruháját, az embert sérted vele, és ha a nőjét nyúlod le, akkor is. Ugyanakkor egy ruhát ki lehet tisztítani, meg fogat lehet mosni, semmi jóvátehetetlen nem történt.
Később volt olyan is, hogy már anyázni sem kezdtünk, hanem egyből mentünk Gabe-hez. Elképesztő dolgokat tudott kitalálni! Egyszer részegen elvittem Dick ócska járgányát, és behorpasztottam a lökhárítóját. Ki kellett cseréltetnem egy épre, és elvinnem a farsangi bálba Dick kövér, szeplős és szemüveges húgát. A mocsok meg utána egy hónapig azzal ugratott, hogy a csaj üdvözöl, és kérdezi, hogy járok-e valakivel, mert szívesen eljönne velem randizni. Meg hétfőnként hozott az anyja vasárnapi sütijéből, hogy a húga sütötte, és küldi nekem. Aztán egy év alatt a lány nőtt négy hüvelyket, lefogyott, és kontaktlencsét csináltatott, és farsangkor a csapatból többen is... no de magácska nem az én kalandjaimra kíváncsi.
Tudja, csak látszólag volt ez ilyen egyszerű. Igyekezett nem mutatni, de nem lehetett könnyű Gabe-nek. És hatalmas mázlija volt, hogy a szülei elfogadták. Elvitték mindenféle orvoshoz, rengeteg vizsgálatra, olyanra is amit nem fizetett a biztosításuk, de mikor kiderült, hogy ezt nem lehet visszacsinálni csak műtéttel, meg durva hormonális kezelésekkel, amelyek személyiségtorzuláshoz vezethetnek, rákot okozhatnak, meg ki tudja mit, akkor ráhagyták a döntést. Azzal, hogy ők nem javasolják a kezeléseket.
Volt egy idő, amikor eléggé maga alatt volt. A játéka is romlott, lassabb lett, és pontatlanabbak a dobásai. Stanic edző egy nap megvárta, beültette a kocsijába, útközben felhívta Gabe szüleit, hogy késni fog, de majd estére hazaviszi a fiút, és áthajtott vele a szomszéd városba. Az edzőnek lakott ott egy másod-unokatestvére, akinek női fehérnemű üzlete volt. Zárás után csak ők voltak a boltban, így kíváncsi tekintetektől nem zavartatva sikerült bevásárolni. Az edző a csapat költségvetéséből vett Gabe-nek egy tucat elsőosztályú sportmelltartót.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

mi lesz még itt, szmájl.
miki

Megjegyzés küldése