Oldalak

2011-10-02

Az igazság (2. rész)

Tom Denem valójában Tim Denim. Persze így se találnak róla semmit, mert a Roxfort irattárából eltüntették a papírjait. És a születési anyakönyvi kivonatán nem egészen ez állt. Ott mint Euthymia DeNimes szerepelt. Igen, Voldemort nő volt! És ha nem is a varázslók közt, de arisztokrata volt. A dél-francia Castries mellett született, ami Montpellier-hez közelebb van mint Nimes-hez, de a családi emlékezet még őrizte a történeteket abból az időből, amikor jelentős földbirtokaik voltak a város környékén, melyről a nevüket kapták. Tim négy éves volt, mikor átköltöztek a kontinensről Somersetbe, közelebbről West Pennardba, ami Glastonbury mellett van. A zenei fesztiválok meg a Szent Mihály torony romja nagy hatást tettek rá, ezért ha megkérdezték, honnan való, Nimes vagy Castries helyett Glastonburyt szokta megnevezni. A családnevét először az óvodában írták el, ami nem is csoda, mert hippi szülei már akkor is folyton farmerban járatták. A helybéliek számára furcsának tűnő Euthymiából előbb Tímea lett egy ilyen nevű kelet-európai bébiszittere tiszteletére, majd, mivel igazi tomboy volt, az ovistársai csak Timnek kezdték szólítani.
A lényeg, hogy a pólyás Harry elleni gyilkossági kísérlet története egy nagy kamu. De én most elmesélem, mi történt igazából. Enélkül nem értenék az egészet, így el kell meséljem azt is, ami igazából némi foltot ejt a család jóhírén. Lily és Timy nem csak egyszerűen jó barátnők voltak. Habár külön házakhoz tartoztak, és a társaik nem nézték jó szemmel a kapcsolatukat, ők sülve-főve együtt lógtak. Kettesben tanultak, együtt jártak le szórakozni Roxmortsba, sőt a kviddicsmeccsekre is. A Mardekár-Griffedél rangadókon egyszerűen átültek a hugrabugosok közé, ahol gond nélkül szurkolhattak a saját csapatuknak. Akié gólt lőtt, az ujjongott, és vigasztalta a másikat, anélkül, hogy rosszindulatú megjegyzéseknek tették volna ki magukat. Így egyre szorosabb lett a köztük lévő kötelék, ami a végén már átlépte a jó ízlés határait. Igen, szeretők lettek!
Éjszakánként, titokban találkozgattak az iskolaépület elhagyatott részein vagy a parkban. Lopva, kapkodva szerették egymást, és napközben bűbájjal álcázták egymás iránti érzéseiket. Csak a nyári szünidőkben lehetett felhőtlen a boldogságuk, mert Evansék nem nagyon törődtek velük, és a nyár nagyobb részét West Pennardban töltötték, ahol a felvilágosult DeNimes család elnéző jóindulattal kezelte veszélytelen románcukat. Nyugodtan elengedték őket a Glastonbury fesztiválra, nem aggódtak, hogy részegen teherbe esnek vagy összeszednek valami illetlen betegséget.
Egyszer lebuktak, mert McGalagony rajtakapta őket, amint az átváltoztatás varázsszertárban csókolóztak. A tanárnő végtelenül zavarba jött, és tanácstalanságában Dumbledore elé citálta őket. Aki persze nem fújta fel a dolgot, és elsimította az esetet. Minerva ivott egy korty felejtés elixírt, Albus pedig eltemette magában a történteket. A pletykák szerint azért, mert ifjú korában vele is megesett, pont ez a dolog. Griffendéles létére beleszeretett egy mardekáros fiúba. Ha valaki, akkor ő pontosan át tudta érezni, mivel kell megbirkózniuk a lányoknak. A jóindulatú elnézés ellenére mégis ő volt az, aki szétválasztotta őket. Ő boronálta össze Lilyt Jamesszel.
Már hatodikos korukban is azonos tanulócsorportba osztotta őket, és folyton közös projekteken dolgoztak. Nem csoda, hogy baráti viszonyba kerültek. Miután végeztek, és Lily kacsintgatni kezdett a politikai pálya irányába, Dumbledore világossá tette számára, hogy közéleti szerepléssel kapcsolatos ambíciói csak egy tisztavérű család tagjaként válhatnak valóra. A Potterek nem voltak annyira ősi múltúak, hogy egy mugliivadék beházasodása sértő "mésalliance" számba menjen náluk. Albus ezt a furcsa francia kifejezést használta, ami a francia arisztokrata Timy számára bántóan ismerős volt, és felszította az elhatározását, hogy belűről próbálja meg lebontani a rendszert. Persze ez is volt a cél, meg a lány bizalmának elnyerése. Dumbledore mindig is szerette ha közel állnak hozzá az ellenségei. Így pontosan tudta, hogy mit csinálnak.

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ancsaaa. :D Tök szeretem, hogy minden sztoridban van leszbi szál. :D Egyből jobban megy az azonosulás. :D

Egyébként tetszik, nagyon tetszik. :D

AncsaT írta...

Lehetne minden sztorimban egzotikus ízeltlábú is, csak azokról kevesebb elképzelésem van, hogy mit csinálnak. :) Egyébként meg leszbikusok és melegek mindenütt vannak, hát mutassuk meg őket! (Nem tudom, tudod-e, hogy Dumbledore melegségét nem én találtam ki, hanem maga J. K. Rowling.)

Szabi írta...

Igen egyszer ezt nyilatkozta, de többen felháborodtak, hogy ez egyáltalán nem derül ki a történetből, ezért utólag már ne magyarázgasson semmit. Épp most olvasom egyébként és próbálom így figyelni a manuszt. Szerinted van valami amiből erre rá lehetne jönni?

AncsaT írta...

A Wikipédia ezt írja Dumbledorról:

"Zsenialitása és elszigeteltsége okozta életének tragédiáját: amikor 17 évesen találkozott egy vele közel egyenlő képességű varázslóval, Gellert Grindenwalddal, annyira elragadták a nagyszabású tervek a varázslótársadalom megreformálásáról, hogy elhanyagolta családját, és nem vette észre újdonsült barátja gonosz hajlamait. Ez végül húga, Ariana halálát okozta, Dumbledore pedig soha nem tudott megbocsátani magának. A tragédia azonban önismeretre ébresztette Dumbledore-t, és jobb emberré tette.
Rowling jóval a hét kötet befejezése után azt nyilatkozta – mintegy további mentségként Dumbledore fiatalkori hibájára – hogy szerinte a varázsló homoszexuális volt, fiatalkorában beleszeretett Grindelwaldba. A könyvekben azonban az írónő tudatosan elkerüli az egyértelmű állásfoglalást erre vonatkozóan."

* Az első ilyen nyilatkozat a Carnegie Hallban.
* Is Dumbledore gay? (The New York Times)
* Harry Potter and the Secret of Albus (The Telegraph)

Szerintem nem gáz a dolog, nem kell miatta háborogni. Azok problémáznak rajta, akik szerint a "meleg tanár" = "pedofil tanár". Ami azért lássuk be, elég durva megközelítés. Mert szerintem több heteró tanárbácsi dugott az iskolájában kislányokat, mint meleg tanár fiúkat. Azon mégse háborog senki, hogy mondjuk Perselus miért nem herélt, és ki tudja mit csinált a kis Hermionéval. :)

Szabi írta...

:D
A wikit én is olvastam
Te szokás szerint most is alaposan utánajártál a témának.
Csak az a gondom,hogy az első cikk nem jön be a második harmadik meg angolul van :(
Tudom, telhetetlen vagyok

AncsaT írta...

Az első is angolul van, és a cím is jó, az oldallal van valami gond, tegnap nekem még bejött.

De vannak magyar írások is:
* Homoszexuális Harry Potter igazgatója (A index pocsék cikke - nem H.P.-nak, hanem az iskolának az igazgatója A.D., az iskola neve Roxfort a magyarban, nem kell Hogwartsozni, és az utolsó kötet H.P. és a HALÁL EREKLYÉI, nem HALÁLOS SZENTEK, jobb már csak a halál erkélyei lett volna.)
* Dumbledore buzi (Szentkoronarádio.com - mondjuk mit várjunk itt?)
* J. K. Rowling árulása (Karizmatikus.hu - sokkal intelligensebb formában megfogalmazott kritika.)
* Számít, hogy Dumbledore meleg volt-e? (Divinity - ez egy mértéktartó írás, én leginkább ezzel tudok egyetérteni.)

Szabi írta...

Köszi!
De már megint szőrözök: Miután végig szenvedtem magam az első két cikken(na jó igazán csak a második volt gyomorfogató számomra) alig vártam, hogy elolvassam a harmadikat, ami szerinted a legjobb. Sajnos az sem jön be. Hát nem vagyok túl szerencsés :(

AncsaT írta...

Hát ö... a harmadikra azt mondtam, hogy intelligensebb, a negyedik volt az, amit elfogadhatónak tartottam. Lehet meg kellett volna számoznom őket a csillagocskák helyett.

Szabi írta...

Ja igen. A harmadik felett valahogy átsiklottam - most utólag olvastam el, lehet jobb volt kihagyni. A negyedik sajnos nem jön be most sem. Kiakasztó tud lenni ez az álszenteskedés. Először példakép valaki a jóság a hűség az apaság és minden erény megtestesítője, utána viszont egy mocskos pedofil a fiatalság megrontója. Közben végig ugyanarról az emberről beszél. Mikor kezdenek már el emberek gondolkodni a sablonok szajkózása helyett? Mikor veszik már észre, hogy ez nem politika nem propaganda, hanem emberek érzéseiről van szó. Mindezek miért csak akkor szentek, ha heterókról van szó?

AncsaT írta...

Hát, a negyedikben én nem emlékszem pedózásra.
Idézek a szövegből: "Ha Dumbledore valóban meleg volt, akkor az két dolgot tesz nagyon hangsúlyossá: 1. Vannak közöttünk saját nemük felé vonzódó emberek. 2. Lehet tiszta, önmegtartóztató életet élni, melyet nem vágyaink beteljesedése, hanem a mások iránti felelősség és szeretet motivál."

Az írás szemszöge kétségtelenül keresztény, de kifejezetten mérsékelt. Bár Albus dicséretében a fő hangsúly azon van, hogy nem élte meg szexualitásának kiteljesedését, legalább nem diszkriminatív. Úgy vettem ki, ha hetero-, ha homoszexuális, egy tanár önzetlen és a 100%-ban a diákok javának szentelt életét magasztalja. Azaz tökmindegy, hogy a fiúkat vagy a lányokat szereted, légy szerzetes, áldozd Istennek az életed, és akkor nagyszerű ember leszel.

Ennél többet én elkötelezett keresztény szellemiségű embertől nem kérek. Értékelje meg ugyanazon szempontok alapján a melegeket mint a heterókat.

Szabi írta...

A negyediket azóta sem sikerült elolvasnom. Ezt írja ki: A(z) AncsaT blog keresett oldala nem található.
A harmadikon van finoman lepedofilozva. Jól össze sikerült már kavarnunk ezt az egészet - hát igen a négy az már sok :P

AncsaT írta...

Mert elrontottam a linket. divinity.szabadosadam.hu/?p=1779 a cím, aminek elékeveredett a bejegyzéslink. Ami talán amiatt... tökmindegy, ez most remélhetőleg jó lesz. :)

Szabi írta...

Így már tényleg megvan. Ez nehéz szülés volt. :D

Megjegyzés küldése