Oldalak

2012-01-01

Mátyás a Becsületes

Jól elaludtunk, aztán az újévi szexelés után én még egy kicsit szunyókáltam, Kata meg hosszasan tollászkodott, így alig maradt időm főzni, amíg Fecóval elmentek az újévi misére. Abban a pillanatban kapcsoltam le a tűzhelyet, amikor hazaértek. Zöldségleves és szabdzsi volt. A kapkodás ellenére igen jól sikerült mindkettő. Persze a legjobb szakács nem én vagyok, hanem az éhség. Mivel a reggeli kimaradt. Ami talán nem is ártott. Éjfélkor, mikor átmentem a mamáékhoz, nem ettem ott semmit - pezsgőt is csak egy kortyot ittam, lehet meg is sértődtek -, csak a romokat vettem szemügyre, de annyi és olyan kajával egy állatkertre való főemlőst el lehetett volna pusztítani. Szerencse, hogy a homo sapiens már hozzászokott valamennyire az ilyesmihez. A homo sapiensről (értelmes ember) jut eszembe, hogy evés közben szólt a rádió.
Harminc perc alatt a föld körül lehetett. Arról volt szó, hogy az amerikai politikusok mekkora tuskók. Hogy milyen baromságokat mondanak az előválasztási kampány közepette. Főleg a külpolitika volt terítéken, mert a hazai ügyek még csak-csak, de ami a határokon kívül esik, abban iszonyatosan tájékozatlanok a jelöltek. Félelmetes, hogy a Föld legnagyobb katonai erejének főparancsnoka, az Egyesült Államok elnöke lehet, hogy egy olyan fickó lesz, aki arról beszél, bezáratná az USA teheráni nagykövetségét. Miközben 1980 óta az USA-nak nincs diplomáciai kapcsolata Iránnal. Bár azt mondják a múltkori alelnökjelöltet, Sarah Palint, még nem sikerült túlszárnyalnia senkinek. A hölgy azt állította, hogy alaszkai otthonának ablakából látja Oroszországot.
Persze jót röhögünk a műveletlen amerikaiakon, csak az kínos egy kicsit, hogy előtte beszéltek Ivan Lendl teniszezőről, becenevén "Rettenetes" Ivánról. Gondolom Ivan the Horrible vagy Ivan the Terrible vagy ilyesmi lehetett az eredetiben. Csak az a ciki, hogy IV. Ivánt, minden oroszok cárját felénk Rettegett Iván néven szokás említeni. Ez olyan, mintha Igazságos Mátyás királyunk (Matthew the Righteous) nevét valaki magyarra visszafordítaná, és lenne belőle Mátyás a Becsületes. Ennyit a a mások szemében felfedezett szálkákról, meg a Magyar Rádió színvonaláról. Ami egyébként még így is magasan az átlag felett van. Kata mondta, hogy mi ment a papáéknál a tévében. Jó volt, hogy nem láttam.
Szegény Kata most oda van. Migrén gyötri. P(ost)MS, vagy csak a melegfront, nem tudom. Igyekszem kikerülni az útjából. Ha kicsit magához tér, ilyenkor mindig beleköt valakibe. Már az előbb kimentem az udvarra, és felaprítottam a maradék tűzifát. Csak a gyújtósnak való, vékonyra fűrészelt darabok maradtak, de az a rakás fedett helyen van, nem árt neki a hó. Most majd átmennek a mamához újévi kalácsot vagy fánkot vagy ilyesmit enni. Mondtam, hogy én elfáradtam a favágásban, le kell dőljek kicsit. A karácsonyi három nap sokat kivett belőlem, Húsvétig nem óhajtok családi összejöveteleken időzni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése