Oldalak

2012-05-22

Medvebőr

Tegnap összefutottam az utcán tesómmal. A boltból jött, kezében fél kiló hálós citrommal, megy egy tasak koriandermaggal. Átfutott a fejemen, hogy milyen lehet a korianderes limonádé. Persze ez csak a merev gondolkodásomat jelzi, mert attól, hogy egyszerre vette a kettőt, nem biztos, hogy együtt fogja őket felhasználni, és a receptben szerepelhet más is, ami már van otthon. A citrom mondjuk a japánkristálygombának lesz, a koriander meg egy zöldségpörköltbe. Például. De nem sokat foglalkoztunk a konyhával. Én odaadtam neki az adóbevallásának a bizonylatait, meg a postai feladóvevényt, ő meg egy arasznyi kis dobozt nyomott a kezembe, hogy a sikeres diplomázásom jutalmául. Mondtam, hogy a medve bőrére előre nem kéne, így helyesbített, hogy az adóbevalláson megtakarított pénz felét rám költötte. Nem volt szabad kibontanom, csak otthon. A dobozban ez volt:
Jól megijedtem tőle, mert ez annyira okos egy telefon, hogy tutira okosabb nálam. Volt mellette levél is, amiben megírta, hogy a kártyás csomagomat átállítja előfizetésesre, így lesz rajta korlátlan internetem levelezéshez meg böngészéshez, de legyek szíves ésszel használni a készüléket. Mert persze a kártya az ő nevén van, és neki küldözgetik majd a számlát. Majd igyekszem a havi lebeszélhetőséget nem túllépni. Mondjuk ez nem lesz túl nagy megerőltetés, így is évente egyszer szokta feltölteni a kártyámat, hogy le ne járjon, tehát havi 1.500-nál többet nem nagyon szoktam beszélni. Most meg, ha küldhetek e-mailt is, akkor még annyit se fogok csevegni meg esemesezni.
A drágaszágom egyébként hófehér. Furcsa is az elődjéhez képest. Majdhogynem lányosnak mondanám, de azért ez még nem az, mert ezen nincsenek virágok. Fecó teljesen ráizgult, hogy ezen lehet majd játszani, de mondtam, hogy ez telefon, nem játékkonzol, szóval hűtse le magát. Azért nyáron, ha vonatozunk, majd lehet, hogy teszek rá neki ezt-azt, de hétköznapra inkább a számítógépen szórakozzon, ne szokjon rá a telefonomra, mert aztán jól lemeríti, és tuti akkor dobja be a törölközőt az aksi, mikor a legjobban kéne.
Egyébként meg az előző Samsungomat jól lefitymálta a kis piszok. Felajánlottam neki, de azt mondta, hogy amit a papától kapott, az jobb. Nagyot néztem, mert ez elég sok fémet meg üveget tartalmaz, míg az övé az tiszta műanyag, elég kopott is, de aztán kiderült, hogy jobb játékok vannak rajta. Sebaj, játsszon csak azon. Anyám úgy is panaszkodott a múltkor a mobiljára, hogy kikoptak a gombjai, meg recseg a hangszórója, fog neki örülni nagyon. Adtak a készülékhez egy ajándék SIM kártyát is, 600 Ft lebeszélhetőséggel, meg három havi ingyenes Internet eléréssel, az egész 90 napig él, ha rátöltenek, akkor természetesen meghosszabbodik, viszont ugye másik telefonszám tartozik hozzá. Szóval ezt most felajánlom hasznosításra. Ha valaki most akarná a használt telefonját első készülékként odaajándékozni a gyerekének, és nem akar hozzá előfizetést vásárolni, szívesen elküldöm neki. Másra úgy sem igen jó. (Pannonos... izé Telenor a kártya.)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon szép, egészséggel használd! :)
Az adroid market-et vagy új nevén "play áruház"-at figyelmedbe ajánlom. :P Sok jó ingyenes alkalmazás, játék van benne, elég hasznos dolgok. A fizetősek (teljes, vagy bővített verziósok) pedig elérhetőek ingyenesen az enkóron. :P

A.

AncsaT írta...

Megnéztem, milyen alkalmazások vannak. A gyári alap számológép mellé valami kicsit "tudományosabb" talán jó lenne, de ezen kívül hirtelen nem láttam semmit, amire úgy érezném, szükségem van. Biztos csak én nem látom még, hogy a telefonáláson meg mondjuk az internetezésen kívül mire is lehet értelmesen használni egy ilyen kütyüt. Majd talán rájövök idővel. :)

Névtelen írta...

Hm. Valaki azt írta mailban/ben, hogy küldjek neki sms-t, mikor hívjon fel. Visszaírtam: Mi az az sms? Megkérdezte ha azt sem tudom, minek nekem a telefon. Hülye kérdés: Hát telefonálni...

Martes

AncsaT írta...

:)

Én már azért próbálkozom az appok telepítésével.
- Felraktam egy zongorabillentyűzetet rá, amin előadtam a boci-bocit. Kata viszont megörült neki, azt mondta, látja van valami értelme ennek a telefonnak. Fecóval készültek énekórára, és ezen játszotta le az ismeretlen dalokat kottából.
- Raktam egy zseblámpa programot is, ami világít a telefonkijelzővel.
Egyelőre ennyi bőven elég. :)

Megjegyzés küldése