Oldalak

2013-05-31

Május 31+4

Kiszámolva a címet, június 4. napját is kaphatnánk, amikor a nap végén utoljára illik még tisztára törölni a táblát (mert másnap már felkerül rá a "!" a vakáció! végéről, amit nem illik eltüntetni), vagy pedig, a hónap hosszával nem törődve Május 35 lesz az eredmény, Erich Kästner szürreális és abszurd dolgokkal teli könyvének a címe. Persze némi furcsaságért 31-én sem kell messzire mennünk. A Hírcsárda szerint ma Petronella, Angéla és Gányolás napja van. A saját szerveikkel élők világnapja. Persze a Hírcsárdánál ez egyáltalán nem számít abszurdnak, ez egy teljesen átlagos, sőt, annál inkább gyengébb nap. Egy gyengécske poénra még futotta, de tegnap meg tegnapelőtt már ellőtték a puskaport, és azért, valljuk be, ebben az eseményben nincs is igazán több minden, amit érdemes lenne kiaknázni.

2013-05-28

Ne félj, ne csodálkozz, ne habozz, ne kételkedj!

Hogy ezt ki mondta? Egy 17. századi szamuráj. Ez volt az ő négy szabálya a sikeres kardvíváshoz... és a sikeres élethez.

2013-05-27

Bocs

Ez egy ilyen bocsánatkérős poszt lesz, nem lesz benne medve. Bocsánatot kell kérnem, mert irtózatosan elhanyagoltam a blogot és az olvasóit. Amint végeztem a fordítással, kaptam szerkeszteni is egy könyvet, és amikor azzal végeztem, még egy másikat is kaptam szerkesztésre. Ez utóbbi kettőnél extrém rövid volt a határidő, tekintettel a közelgő könyvhétre. Ezért aztán éjjel-nappal dolgoztam, és nem sok kedvem, energiám, időm maradt a bloggal foglalkozni. Ami szörnyű, hogy igazából nem is hiányzott. Ágyba akartam kerülni mielőbb. (És leginkább alvás végett, a szex csak reggelente jutott eszembe, ha sikerült óracsörgés előtt felébrednünk.)  Legeslegjobban az hiányzott, hogy itthon nem volt időm olvasni. Csak a buszon munkába menet, meg hazafelé.

2013-05-16

Polkor és szekrug

A PolKor gondolom mindenkinek ismerős, hogy a "politikailag korrekt" rövidítése. A SzekRug (még) nem létezik, én alkottam a "szexuális rugalmasság" kifejezésből, amivel a Labrisz honlapján lévő cikkben találkoztam. A politikai korrektség eredetileg azt jelentette, beszéljünk tudatosan, az előítéletekkel átitatott, pejoratív jelentésárnyalatot kapott, esetleg szitokszóvá vált kifejezések helyett használjunk valami újat, ami nem idéz negatív képzeteket. A négerekre ne mondjuk, hogy feketék, mert az a bőrszín szerinti megkülönböztetésre, diszkriminációra utal. Legyenek ők afroamerikaiak. (Ami arra utal, hogy az ősieket Afrikából hurcolták el rabszolgának, de az ugye nem akkora gáz. Mint amikor a "kisegítő iskola" elnevezést nem találták elég polkornak, mert szegény gyerekeket miért kéne kisegíteni, égés nekik ilyen suliba járni, találjunk ki egy szebb nevet. Ki is találtak: "Enyhén értelmi fogyatékosok általános iskolája". Gratulálok.)

2013-05-05

Morgós kutya

Két vak komondor találkozik egy trafik előtt... Ha valami vicces politikai dolgot akarnék írni a hétről, akkor így kezdeném. De már szinte immúnis vagyok a politikai baromságokra, és viccelődni sincs sok kedvem. Katával, hogy úgy mondjam, nem vagyunk egy hullámhosszon. A 28 nap nála most 24 lett, és dühöngenek benne a hormonok. Mondvacsinált ürügyekkel naponta többször belém köt, kiakaszt, majd mikor leordítanám a fejét, rutinosan lelép. Öt perc múlva meg, mikor én még mindig fortyogok mint egy frissen keletkezett lávató, belibben, és törleszkedik, bújik hozzám, mint a macska, ha három napja nem evett. Irigylem azokat, akik a kommunista rendszer politikai kommunikációját megszégyenítő megnyilatkozások, a Borgia pápák nepotizmusát lepipáló javadalomosztogatás, és a szélsőjobbnak a weimári köztársaságra emlékeztető erősödése okán tapogatóznak az útlevelük után. Én a párom és magam közé szeretnék néhány országhatárt, de leginkább egy egész földgolyót néha.