Oldalak

2013-08-26

Csak gyorsan

Villámgyorsan írok pár sort, mert nagyon elhanyagoltam a blogolást az utóbbi hetekben, az Angelfall fordítása miatt. Gondoltam, körülnézek az indexen, és majd valami aktuális híreket kommentárral látok el, de aztán lemondtam róla, mert még a tengerfenéken sétáló cápa volt a legérdekesebb dolog, mert Mylei Cyrus (ki a picsa ez a nő?) tevepatavillantásához, vagy Andy Vajna feleségének botrányosan fiatal életkorához mit lehet hozzáfűzni? A kaliforniai erdőtűz is inkább csak nekem érdekes, mert az Angelfallban a szereplők gyalog indulnak Palo Altóból San Franciscóba, és én folyamatosan nyomon követtem őket a GoogleMaps műholdas térképén, az El Camino Real és a Page Mill kereszteződésétől kezdve, egészen San Francisco South of Market nevű városrészéig, ahol nincs semmiféle piac, csak a Market Streettől délre eső területet nevezik így.
Pár napot csúszok majd a fordítással, mert már be kell járnom dolgozni, és nem is úgy haladok, ahogy szeretnék. Vannak izgalmas mondatok, amivel el kell babrálnom kicsit. Persze hagyhatnám a szerkesztőre is, (ezúttal nem Tea, hanem Anikó tépi majd miattam a haját), de én ilyen kis alapos vagyok, és nem szeretném, ha a karma lengőajtaja egyszer jól pofán b... csapna, és a szerkesztőim fordítóként meg nekem hagynának gubancokat (szeptemberben Brent Weeks novellát fogok szerkeszteni, Tea fordításában). Aztán meg várhatóan beesik a Champion, a Legend trilógia befejező kötete, és a World After, az Angelfall folytatása is előrendelhető már. Ennyit a könyvekről. Illetve még annyit, hogy Bea elkezdte kitenni a Calderon 2. részleteit a blogjára, aminek már nagyon várom a megjelenését, majdnem annyira, mint a Scart.
Egyértelmű, hogy a pedagógus béremelésről sem akarok postolni, most úgyis csak arról várható döntés, hogy kiterjesztik a kört a szakszolgálatoknál, gyermekvédelemben stb. pedagógus munkakörben dolgozókra is. OK, jövőre választások, de akkor adhattak volna rendesen is, így csak a hírekben hangzik jól. Az már jobban hangzik, hogy Tatabánya fölött ufót láttak. Tesóm küldi a híreket, mert egy ismerősének az ismerőse a saját szemével látta, és egy webkamera is rögzítette az egészet, és tényleg olyan klasszikus ufó formája van, és ez egész izgalmasan hangzik. Majd körülnézek, keresek valami jó kis ufós filmet, ha túl leszek a fordításon.
Egyelőre az Unforgettable epizódjaival kábítottam magam vacsora után, mielőtt újra nekiesnék a melónak. Tekerve nézek egy-egy részt, az még úgy egész nézhető. A film egyetlen érdeme a nyomozócsaj, aki annyira szexi, hogy ezért épp csak kicsit idegesít, hogy az állítólag nagyon okos figura folyton nagy szemeket mereszt, és enyhén elnyílt szájjal villogtatja fehér fogait és duzzadt ajkait, ami jellemzően a mesze nem olyan okos, mint csinos lányok szokása. Hadd ne részletezzem, hogy a szándékosan nyitva hagyott száj mire hasonlít, és ez miért szexre felhívó jelzés. Persze, ha krimit akarnék, akkor a Fargót nézném meg, az idősödő, bálnára hízott, állapotos rendőrnővel, aki érdekesebb és szimpatikusabb is, de egy kis igénytelen szórakozáshoz tökéletesen megteszi Carrie Wells nyomozónő duzzadt ajka és keble is.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az a szárligeti UFÓ volt. GYerekkoromban ha valami eltűnt, mindig azt mondtuk, hogy a szárliget ufó vitte el... Lehet, hogy most eltévedt...

AncsaT írta...

:)
Nem tudom hová valósi, de igen érdekes kép. Sajnos azóta nem hallottam a dologról.

Megjegyzés küldése