Oldalak

2014-01-15

Agyrémálom

Persze tudhattam volna, hogy nem véletlen mondja, aki beírta a fészbukra, hogy a valóvilág hatodik műsorában sikerült minden eddigit alulmúlni, és ezt egy korhatáros GIF kép (gondoltam, animált gif lesz, és tényleg) be is bizonyítja. Amit azonban inkább nem linkel be a jóízlés okán. Én persze amilyen hülye kiváncsi vagyok, nem bírtam ki, rágugliztam. Basszus, úgy kellett nekem! A félmeztelen srác, nekem idáig azt jelentette, hogy egy pasi a felsőtestét villogtatja. Ezen viszont volt egy hosszú ujjú póló! Bakker! És három p*csa ott ült a széken, és bámulta a pöcs (szó szerint értendő) produkcióját. Az egyik még intett is, kinyújtott karral, a mutatóujját forgatva, hogy csinálj nekem helikoptert, bzmeg. A csávó meg, esküszöm, csóválta nekik a farkát! A magyar kereskedelmi televíziózás csúcsa!
Mindeközben a rádióban arról beszélnek, hogy hogyan próbálják meg az embereket becsábítani a könyvtárakba. Hogy az olvasás nem pénz kérdése, mert lehet, hogy valaki nem tud két-háromezer forintos könyveket megvenni, de a gyerekkönyvtár ingyenes, és a felnőttektől is csak jelképes összeget kérnek el egy éves tagságért, amiért annyi könyvet olvashatnak, amennyit csak bírnak. És, hogy ingyenes rendezvényeket szerveznek, akár olyat is, aminek nem sok köze van a könyvekhez, hogy becsalják az embereket a könyvtár épületébe, mert ha már egyszer bejáratosak oda, akkor előbb-utóbb talán kölcsönöznek is valamit.
Szerintem meg nem bankfiókot kéne robbantani, hanem az ilyen tévéket. Mert nagyon utálom a dumát, hogy "erre van igénye a nézőknek". Ilyen alapon lehessen az ábécében kemény drogokat kapni, mert arra is van igény. A kereskedelem, de különösen a kereskedelmi tévézés már régen nem arról szól, hogy nézzük meg mire van igény, hogy azt kínáljuk, hanem kitalálják, hogy mi iránt lehet felkelteni az igényt, és azt aztán lenyomják az emberek torkán. Ha választani kell Shakespeare III. Richárdjának elolvasása és a f*szát lóbáló hülyegyerek bámulása között, akkor sokan lesznek, akik inkább az utóbbit választják, mert egyrészt otthon a kanapén ülve ez esik az arcba, és nem kell felemeljék és elvonszolják a s*ggüket a könyvtárba, másrészt agyilag kevésbé megerőltető, és mégis milyen jót lehet röhögni rajta.
Persze siránkozhatunk, hogy nahát ezek a mai fiatalok (meg ezek a mai középkorúak, hogy az idősebbeket ne is emlegessük), ezeket nem érdekli semmi normális dolog, csak a hülyeség, de a siránkozás az nem sokat használ. Olyan megoldások kellenek, ahol kompromisszumot lehet létrehozni a kecske és a káposzta közt. Tudom, ez sosem egyszerű dolog, az ilyesmi mindig a penge élén való próbálkozás a mutatvánnyal, mert könnyű elmenni az egyik vagy a másik irányba, amikor vagy kevéssé lesz szórakoztató, vagy kevéssé lesz elmét pallérozó a végeredmény. Sajnos a profitorientált szektort nem érdekli, ha megdöglik a kecske, ők a káposztára hajtanak. Amíg a nézettségi mutatók magasak (sok fogyasztónak lehet tolni a bevételt hozó reklámokat), addig tojnak rá, hogy milyen értékeket közvetítenek. Nagyon nagy botrány azért ne legyen, mert az árt az üzletnek, de a kicsi botrány az jó, az további nézettséget (bevételt) generál.
A nonprofit szektorban, vagy akik a pályázati pénzekre hajtanak, lehet csak bizodalmunk, meg azokban a kereskedelmi vállalkozásokban, akik elve ilyesmire szakosodtak. Hála az égnek, van piaca az ismeretterjesztésnek is. Gyerekkoromban a Deltát néztük, de már egész csatornák vannak erre a célra. És a Spektrum TV csinált is egy műsort, ami úgy tűnik, bejön Fecónak. Brutális fizika címen kísérleteket mutatnak be. Látványos, izgalmas dolgokat. Nekem még elég volt Öveges professzor, meg a Heki kutya, hogy lekösse a figyelmem, a mai kölyköknek azonban az kell, hogy valamit felrobbantsanak, összetörjenek a kedvükért. Hát, ha ez kell nekik, nosza, kapják meg. Ha ettől megragad valami tudásféle a fejükben, ám legyen. És ezért még a műsörvezető idióta stílusát is hajlandó vagyok elnézni.

11 megjegyzés:

Névtelen írta...

Fecónak ajánlanám még a következő műsorokat:
Mythbusters, Brainiac
nem is biztos hogy mennek még tv-ben, de én ezeket néztem régen :)

#8

AncsaT írta...

Köszi, majd ránézünk, bár egyelőre van tanulnivalója is bőven, és az anyja leszedi a fejünk, ha a lecke helyett mozizunk. :)

Névtelen írta...

Az még hagyján, hogy ez a mókus helikopterezett a f*szával, hát ennyire futja nála, ez a csajozós figura. Viszont először letolta a gatyáját és a seggét odavillantotta a csajoknak, sajnos egyiknek sem volt igénye jól megküldeni a hátsóját :( Nekem egy vállról indítható rakéta képe lebegett a szemem előtt, de csak olyan Tom és Jerry módon :)
Más: mély tisztelet az Öregnek, a fél osztály a Heki kutyás kísérlettel próbálkozott annak idején, hát igen, akkor az volt a való világ.
Zscdoki

AncsaT írta...

Én igazából azt nem értem, ha nekem egy vadidegen pasi a pöcsét mutogatja, az számomra inzultus, és sértve érzem magam, mert az állat egy alapvető viselkedési normát, illemszabályt (de azt kell mondjam, hogy törvényt is) szegett meg velem szemben. Valószínűleg nem szaladok el sírva, de az tuti, hogy nem kezdek el tapsikolva örülni. Szóval valami gáz van a csajokkal is, akiknek ez szórakoztató.

Inpius írta...

Éppen ezért vagy te idekint, ők meg odabent.

AncsaT írta...

Hát, ha ez alatt azt érted, válogatási szempont, hogy "normális" emberek helyett, zakkant, illemet, tisztességet, jóízlést nem ismerő, viselkedni nem tudó emberek kellenek a magyar kereskedelmi médiának, akkor szomorú vagyok, de tudom cáfolni. Csak bosszant, hogy mintha az lenne a lényeg, minél kevésbé legyenek alkalmasak példaképnek, követendő mintának azok, akiket mutogatnak az embereknek.

Árpád írta...

Hihetetlen.... mármint gyorsan rákerestem a GIFre amit említettél, fel is hozta gyorsan a 444! oldalát és kb. 10 perc alatt végignyálaztam, hogy miről maradtam le az elmúlt 3 évben, mióta nem nézek TV-t (sőt készülékem sincs) és bizony azt kell mondjam, hogy jól tettem, mikor elástam a távkapcsolót. Te jószagú Úristen....és ezt nézik az emberek? Na jó, megyek vissza a Kundera regényem mellé :)

AncsaT írta...

Bocs, hogy nem linkeltem, de kímélni akartam az olvasóim a megrázó élménytől. :) Már úgy értem, egy pőre pénisz önmagában nem olyan sokkoló, hanem, hogy ezt így lenyomják a tévében. Hogy ez egy szórakoztató műsor, amiben az a szórakoztatás, hogy egy idióta a farkát mutogatja a csajoknak. Pár évtizede az ilyet kényszerzubbonyban vitték gyógykezelni, pár éve bíróság elé került volna közszeméremsértésért, most meg médiasztár lesz.

Megyek én is vissza a könyvemhez. Olvasom tovább a szakadt zombicsaj történetét. :)))

Tyúk írta...

Na, ezért utálom a férfiak egy bizonyos százalékát. Mert ugye egy nőnek mikor jut eszébe intim testrészét pörgetni a vad elzsongítása céljából? Én inkább kedves vagyok, vagy megmarkolom a seggét, ha már ismerjük egymást egy ideje, de semmiképpen sem csupasz altesttel ugrálok neki.
Hihetetlen, mire képesek egyesek.

Tyúk írta...

A zombicsaj pedig kedvencem lett. Kell egy white trash zombis póló is az eddig egy darabból álló gyűjteményembe.

AncsaT írta...

Azért csajok is tudnak úgy öltözni. hogy kilóg ez-az a ruhából, de azért igyekeznek úgy mutogatni az akármijüket, mintha épp takargatni akarnák. Szóval ott van az is az arcunkban, de legalább nem rázzák. :)) És azért a csunyáját nem teszi közszemlére a legelvetemültebb divatliba sem, szóval kétségtelen több ízlése van a mutogatós néniknek, mint bácsiknak.

A zombicsaj kegyetlen jó, már a 3. könyvet olvastam reggel a buszon. Ha sikerrel járna a fészbukos lobbizás Ildikónál, és kiadná magyarul, lecsaphatnánk rá. Mindegy is milyen felállásban, mert szerintem így is, úgy is irtó jól szórakoznánk rajta. :))

Megjegyzés küldése