Oldalak

2017-04-30

Beatrix lesújt (2. rész)

Figyelj Trixi cica, csak annyit kérek, hogy hallgass meg! Ne szólj közbe, hadd mondjam végig, aztán ha szerinted marhaság, akkor megisszuk a bort, megdugom a lakótársadat, reggel elmegyek, és erről nem beszélünk többet. Tudom, ez meredeknek fog tűnni, de ha logikusan végiggondolod, akkor meglátod benne te is a lehetőséget. Biztos vagyok benne, hogy eleged van abból, amit az igazgatók csinálnak veled. Ez viszont egy tuti hely. Kiemelt bérezéssel, és nem csak hogy végleges kinevezés, de már júliustól felvesznek. Persze be kell menni, felmérni a szertárat, ha szükséged van valamire, megrendelhessék időben.
Igen mat-fizest keresnek. Nem, nem kérnek tíz év szakmai gyakorlatot. Milyen bibi? Nincs itt semmilyen bibi. Miért vagy ilyen gyanakvó? Hát, tolonganának, de nem annyian, mert az a helyzet, hogy az iskola nem itt van, hanem egy kisvárosban. A határ mellett. De adnak szolgálati lakást is. Ami igazából egy ház, szép nagy kerttel. Nincs lerobbanva, felújították teljesen, most készült el. Nem, nem kisegítő iskola, rendes, általános. Hogy honnan van pénzük? Innen is, onnan is, például külföldről, meg a püspökségtől.
Igen, egyházi. Nem mondtam még? Hát egyházi, persze. Miért? Baj? Úgy tudtam, meg vagy keresztelve. Hogy elsőáldozó is? És bérmálkoztál? Ez nagyszerű! Nem, semmi vallásos nevelés, és a matekban különben sincs hit, mindent bizonyítani lehet. Ez egy teljesen normális iskola, csak a tanévnyitó meg a tanévzáró van a templomban. És az igazgató szerzetes. Meg a hittantanár. Meg a rajz. A történelem szakos meg egy apáca. De a többiek civilek. Igen, nők is vannak, persze, különben én nem is mennék. Igen, tesi-földrajz szakost is keresnek, és gondoltam, mehetnénk együtt. Igen, együtt. Miért, olyan nagy baj lenne, ha egy tantesületben lennénk? Tartsd a poharad, hadd töltsek!
Oké, igazad van, egy dolgot még nem említettem. Csak egy szolgálati lakásuk van. De van benne két külön szoba! Plusz egy nappali! Egy fedél alatt kéne laknunk, de hányszor aludtam már itt a szomszéd szobában, mégsem haltál bele. És ott csend lenne éjszaka, elvégre nőt nem vihetnék haza, ez egy szigorú erkölcsű, egyházi iskola. Hát ööö... azt biztos nem elleneznék. Természetesnek veszik az ilyesmit egy házaspárnál. Ne, ne, ne, ülj vissza! Mindjárt elmagyrázom. Csücs le, tartsd a poharad! Igyál még egy kicsit. Nem ment el az eszem. Jól van, töltök még.
Először is elmegyünk egy beszélgetésre. Ott elég, ha azt mondjuk, hogy jegyesek vagyunk. Az is lehet, hogy nem tetszünk nekik, és másvalakit választanak. Aztán megnézzük az iskolát és a szolgálati lakást. Ha valamelyik nem tetszik, akkor sztornó, köszönjük szépen, már le is léptünk. Nem kérek tőled semmi mást, csak hogy kísérj el egy felvételi beszélgetésre. Még csak hazudnod se kell. Majd azt mondjuk, hogy együtt járunk már hét éve, és fontolgatjuk a házasságot. Ez nem hazugság. Négy évig együtt jártunk főiskolára, és három éve járkálok ide. Jó, nem hozzád, hanem a lakótársaidhoz, de ez részletkérdés. Én most még nem kérem meg a kezed, te meg nem tudod, hogy hozzám akarsz-e jönni, tehát csak fontolgatjuk a dolgot. Vagyis a színtiszta igazat fogjuk mondani.

14 megjegyzés:

Szabi írta...

Remélem, a következő részre nem kell ennyit várni.

AncsaT írta...

Összejöttek a dolgok mostanában. De ha mutatkozik rá érdeklődés, biztos több kedvem lesz postolni.

hobelevanc írta...

Mutatkozik! :)

AncsaT írta...

Ennek örülök. :) Neki is álltam a folytatásnak, de közbejött egy s.o.s. szerkesztés, így pár napot csúszik a dolog.

Szabi írta...

Nagyon elaprózod magad.

AncsaT írta...

Á, dehogy. Most mondtam igent egy pályázati programra. Két hónapig minden délutánom és estém azzal telik majd, hogy számítástechnikai tanfolyamokat fogok tartani. A maradék szabadidőmben, amikor épp nem eszem vagy alszom, a fordításomon fogok dolgozni. Július elején lesz nekem a Karácsony. Mint a megváltó eljövetelét, úgy fogom várni, hogy vége legyen ennek az időszaknak. :)

Szabi írta...

Aztán majd jön más. :p

AncsaT írta...

Jön, de azért a nyári szünet az nyári szünet. :)

Névtelen írta...

Majd kitalálsz valamit akkorra. :)

AncsaT írta...

Csak hogy ne unatkozzak. :)
Egyébként meg úgy tűnik, a tanfolyamból nem lesz semmi, mert nem tudnak megfelelő géptermet szerezni. Illetve lenne valahol másutt, de odáig meg én nem megyek el.

Szabi írta...

Azért nem féltelek, unatkozni tuti nem fogsz.

AncsaT írta...

Ha épp nem tudnék mit kezdeni magammal, Katára mindig számíthatok. :) Fecóra már egyre kevesebbet, mivel kamaszodik, és a haverok társasága kezd sokkal izgalmasabb lenni, mint a miénk.

Szabi írta...

Jó is egy ilyen társ. :)

AncsaT írta...

Jó bizony. Időnként. Időnként meg pokoli.
De unatkozni tuti nem lehet. :)

Megjegyzés küldése