2009-08-21

Kutyák és macskák

A gorilla mellkas után ma egész más érzésben volt részem. Kibékülős szex volt itthon, amíg Fecó a mamánál, a szomszéd kissráccal játszott.
Kata berágott rám, mert a nyaralásból korán indultunk haza. Mondtam, hogy szeretnék emberi időben Szegedre érni, ezért jöjjünk el a kora reggeli vonattal. Ha csak annyit mond, hogy szeretne kicsit lustálkodni, (netán huncutkodni,) és jöjjünk eggyel későbbivel, akkor simán rábólintok. De azt mondta, hogy dehogy fog korán kelni, ha akarok, mehetek nélküle. Csak annyit válaszoltam, hogy akkor úgy lesz. És úgy is lett volna, csak Katám felmérte, hogy a külön út neki nagyobb szívás lesz mint nekem. Fecóval, cipelve kettejük cuccát, nem lesz az igazi. És szerintem már a vasútjegyet sem biztos, hogy ki tudta volna csengetni. Szóval jött velem, én vettem meg a jegyeket, cipeltem az ő egyik táskáját is.

2009-08-11

Éjszakai őrség


Sikerült jó sokat beszélgetnem bátyámmal. Nálam aludt szombaton, én meg nála vasárnap. Hajnalig beszélgettünk, vigyáztuk a csillagokat az égen. Már majdnem hajnalodott, mire elaludtam. A karjaiban.

2009-08-08

Lecsó

Katáék leléptek. Tesóm átjött. Főztem neki lecsót. Paprikából és uborkából. Mellé hajában főtt krumplit, ahogy apánk szokta. Zalában, Vasban az járja mellé. Katáék furcsálják, ők csak rizzsel eszik. Más tarhonyával, vagy tésztával. Sok variáció létezik. Nem tájegységenként, hanem szinte családonként más a recept. De a lecsó mint olyan, univerzális.
Tesómtól kaptam egyszer egy könyvet. Fehér Béla: Törökméz. Ebben megtalálható a lecsó keletkezésének egy legendája. De a könyv mellé megkaptam a titkos tudást is. A lecsó nem keletkezett, öröktől fogva létezik. Nem a gasztronómia, hanem a filozófia tárgykörébe tartozó dolog. Szerencsére az ontológiája mellé megkaptam a receptjét is. Ha ugyan receptnek nevezhető az apokrif iratba illő tömör és homályos leírás.

2009-08-06

Szabadon

Délután átmegyek tesómhoz. Ő már szabad. Reggel elment a felesége, a fia, após, anyós, sógor, koma, kutya, macska..., csak egy akváriumnyi halat hagytak neki felügyeletre. Azokat naponta egyszer megeteti és és más dolga nincs. Illetve a ház körül gondolom csinálunk majd ezt-azt, aztán ha Kata is lelép Fecóval meg a szüleivel, akkor átjövünk hozzánk is fát lakkozni meg polcot fúrni a falra. De én majd csak péntek délutántól leszek szalma.