Oldalak

2012-02-12

Elég volt

Biztos lejárt a gyóccerem, vagy a csillagok együttállása miatt tetőzik nálam az intolerancia, de Fecó után az iwiw-re is berágtam. Az elalvásblokkolóról szóló spam üzenetek miatt lassan már aludni sem tudok. Szerintem így blokkolja az elalvást, hogy olyan ideg lesz tőle, aki rendszeresen kapja, hogy álmatlanságban fog szenvedni. Az is lehet, hogy ez egy összeesküvés, a gyógyszergyártók részéről, hogy az altatók forgalmát megnöveljék. A múltkor volt egy nem spam üzenetem, amiben egy ismerős megírta, hogy törli a profilját, mert elege van a kéretlen üzenetekből. Akkor még csak mosolyogtam rajta, hogy ilyenen kiakad. De aztán én is naponta többet kaptam belőle.
Az iwiw egy nagy f0stalicska. Kiküld nekem egy levelet, hogy mondjuk Ágnes üzenetet küldött. Ennyit. Hogy milyen Ágnes? Hogy mit írt? Ha meg akarom tudni, lépjek be, mert akkor töltöm csak le a reklámbannereiket. Ezzel nem is volna semmi bajom, ha mondjuk nem lenne Ágnes nevű ismerősöm az iwiw-en, akitől talán tényleg üzenetet kapok. És nem igaz az sem, hogy a k*rva elalvásblokkolós spamekről nem tudnak. Én magam több mint hússzor nyomtam rá a "spam, jelentem" gombra. Nem tudom elhinni, hogy képtelenek egy kis szkriptet összeütni, ami az ilyen üzeneteket megállítja, és az adminnak küld egy levelet, hogy a felhasználót zárja ki a francba.
Igazából azt is el tudom képzelni, hogy ezt a kórságot maga az iwiw küldözgeti. A fészbuk annyira lecsökkentette a forgalmukat, hogy másképp már nem tudnak komoly reklámbevételre szert tenni, csak ha ilyen agresszív kampányokat is bevállalnak. De akár etikátlanul reklámoznak, akár töketlenek, akár tojnak a felhasználóik igényeire, nálam elszakadt a cérna. Nyomtam egy körüzenetet az ismerősöknek (aki még nem szüntette meg a regisztrációját), hogy bocsi gyerekek, meguntam, törlöm magam, akinek hiányzom, keressen a fészbukon. Aztán töröltem a profilom. Legalábbis remélem.
A törlés is vicces volt. Először is, a google keresőjében kellett utánanézzek, hogyan tudom törölni a profilom. Mert a sz*r helpjükben ezt képtelen voltam megtalálni. Aztán a törlésnél valamit elütöttem, vagy a jelszavam vagy a captcha kódot, azokat az elmaszatolt, olvashatatlan karaktereket, amit szemmel kéne felismerni, mert erre a számítógépes programok nem képesek, így nem lehet automatikusan beregisztrálni. Hát én nem be, ha ki akartam, de azt sem egyszerű. Nem értem egyébként, hogy mi a f*szért nem lehet egy e-mailt küldeni egy megerősítő linkkel, amire kattintanom kéne, miért kell ilyennel szívatni.
A captchájuk egyébként saját fejlesztés lehet, mert magyar ékezetes karakterek is voltak benne. Ha tized ennyi energiát fektetnek a spam elleni küzdelembe, akkor még mindig felhasználó vagyok náluk. Egyébként másodszorra is hibát jelzett a profiltörlési űrlap, aztán kidobott. Próbáltam újra bejelentkezni, de nem ment, azt mondta, hibás jelszó. Szerintem jó volt, de mondom olyan ritkán lépek be, hogy elfelejtettem. Kértem jelszó emlékeztetőt, és akkor azt mondta az e-mail címemre, hogy ilyen felhasználó nem létezik. Csak reménykedem benne, hogy azért, mert sikerrel töröltem magam. Ha továbbra is kapom a spameket, de nem tudok belépni, mert ugyan töröltem magam a rendszerből, csak a reklámküldésből nem, akkor sikítani fogok. És sz*rrá levélbombázom az iwiw-et, amíg nem hajlandók törölni.

2 megjegyzés:

Akira W. írta...

Magyar fejlesztés volt, aztán elszabadult a "rencer", meg tudatára ébredt és rájött, hogy már nem annyira trendi magyar fészbukknak lenni, tehát bosszúból szétspammelte a közösséget. Mondjuk személy szerint voltam én iwiw tag meg myvip tag is, aztán a facebook lassan egyesítette mindkettőt (habár pár szolgáltatás nem igazán tetszik és a sebesség néha pff) ,a másik kettőről pedig purgáltam magam. Nem volt rossz elképzelés, ugyanúgy ahogy nálunk sem a csak vajdaságiakra fókuszáló Poznanici (Ismerősök), de ők is lelőtték az oldalt bő fél éve, mert a nagy kék mellett értelmetlen volt már fenntartani. A hogy spam rendszer nem működik alapjáraton csak annyit jelent, hogy a fejlesztők már egy ideje teljesen érdektelenek - persze lehet abban is valami amit te mondasz, de ezzel pont ezt fogják elérni, hogy mint ahogy te is, mások is veszik a vándorbotot.
A törlés más oldalakon is idiótán van megoldva, mondjuk a Facebooknál is guglizni kell fél órákat ,mire rálel az egyszeri ember fia a linkre amivel elindítható a folyamat, aztán két hétig meg kell állnod, hogy ne lájkolj, sőt minden szolgáltatást amit hozzákapcsoltál a FB fiókodhoz el kell temetni, mert egy Gmail szinkronizáció, vagy egy oldalmegnyitás és leáll a számláló, sőt ismét teljes jogú tag vagy... szép új digitális világ - persze hogy függővé tesznek bennünket, aztán meg jöhetnek a szaftos összeesküvés elméletek... nyammm!

AncsaT írta...

Ja, és megmagyarázzák, hogy mindez kizárólag a mi érdekünkben van így kitalálva. :)

A fb. olyan mint egy lavina. Már nem lehet megállítani, és mindent maga alá temet. A Google+ esetleg még esélyes lehetne, ha ki tudnának találni valami nagy dobást, és ezzel együtt a fésznek valami durva botránya pattanna ki. De talán ez is csak akkor jönne össze, ha megoldható lenne a meglévő fészbukos tartalmak importja a G+-ba.

Megjegyzés küldése