Oldalak

2012-02-16

Undorworld - Weakening

Megnéztem. Mozis szinkronnal. Moziba viszont nem fogok elmenni miatta. Kate Beckinsale persze cuki, szívesen álmodnék vele valami forrót és nedveset az éjszaka, de mindenki más csak gyenge statiszta volt a filmben. És a vérfarkasok nagyon gagyik voltak. Meg a történet is. És egy csomó apró hülyeség, ami idegesített. OK, lefagyasztják a csajt sok évre, elteszik egy üvegkoporsóba. De a ruháját és a csizmáját, amit simán be lehetne tenni egy papírdobozba, felcímkézni, és besuvasztani egy raktár mélyére, mi a fenéért kell üveges vitrinben a keze ügyében tartani? Évtizedekig. Ráadásul kulcsra zárt üveges vitrinben. Egy állandóan videomegfigyelés alatt álló helyiségben. Erre csak egy magyarázat van, valami barom elképzelt egy jelenetet, amiben a pucér csaj bezúzza az üveget és kiszedi a cuccait. Ez ugye nagyon kúl látvány, csak teljesen értelmetlen. Az ilyen menjen, rendezzen zenés videoklipeket.
Néztem egy gagyi zombisat is. Legalább is gagyinak tűnt. Nem 7.1, hanem csak 5.9 az IMDB-n, nem is hallottam róla idáig, a képek nem voltak lenyűgözőek, de hát zombis, hadd szóljon! Tényleg nem egy számítógépes vizuális effektekkel és akrobatikus akciójelenetekkel telezsúfolt alkotás. Viszont tagadhatatlanul volt egy hangulata. A nagy afrikai bozótosban tántorgó zombikkal, a fekete arcokból kivillanó fehér szemekkel, szájakból kilógó véres húscafatokkal. Meg a reménytelenség érzésével. Ha valahol elképzelhető egy ilyen durva járvány, akkor az Afrika. Az amerikaiak elhúznak, kivonulnak az országból, nem érdekli őket, lesz ami lesz. Vérzéses láz, ebola-, marburg-, lassa-, hantavírus, sárgaláz, kolera, feketehimlő, zombifertőzés. Nekem beleillik a sorozatba. Az egész olyan hihető. A némán csoszogó zombikkal és az ócska tragaccsal. És nem raktak a végére hepiendet.
Végére értem a Rot & Ruin olvasásának. Tényleg kiszámítható volt minden fordulat, de Piroskáért és a Nagyiért is izgulunk, pedig tudjuk, a farkas fogja a rövidebbet húzni. Nem detektívregény volt, hogy letegyem 40 oldal után, mert tudom ki a gyilkos. És persze van folytatása is, Dust & Decoy címen. (Én "Por és hamu"-nak fordítanám, de majd megteszi, aki az első részt is magyarította.) Már előre sejtek néhány fordulatot, de ez nem veszi el a kedvem, kíváncsi vagyok rá. Talán a hétvégén el is kezdem olvasni.Bár itt vár a Lopott idő (In Time) c. film, és a Life 2. évadból is két epizód. Aztán van egy rajzfilmsori, Neighbors from Hell, kicsit az Ugly Americans stílusában. Meg a Csizmás a kandúr. Ezt szerintem muszáj leszek Fecóval végignézni. Vívódok nagyon az olvasás meg a filmezés közt.
A film az olyan instant dolog. Gyorskaja. Teli ízfokozóval, megbolondítja az érzékelőimet, nagyon élvezetes. Csak egy óra múlva már nem is emlékszem, hogy magamhoz vettem valamit. A könyv az ünnepi vacsora. Megadja az ember a módját, és mikor végzett, nem rohan el rögtön. kicsit rágódik még a fogpiszkálón, gondolkodik az ízeken. Persze filmben is vannak mesterművek, amikre évek múlva is élesen emlékszik az ember, csak válogatni kell. Mint a gyorsétteremben a saláták közt. (Van ugye saláta is? Szerintem évek óta nem jártam már ilyen helyen.)

11 megjegyzés:

Fanyúl írta...

Basszus, ugye, hogy látni a filmen, hogy valamelyik kretén kreatív épp hódolt a fétisének? :)
Imádom az ilyet.

AncsaT írta...

Azt nem értem sose, hogy mikor a stáblistákon kismillió első, második, harmadik és negyedik asszisztenseket, meg tanácsadókat, szakértőket látok, meg olyanokat, akikről lövésem sincs mit csinálhattak, de szerintem a stáb többi tagjának sem, szóval a nagy rakás közreműködő közt nincs egyetlen épeszű sem, aki szólna, hogy OK, ez így nagyon izgi, cool meg hot, de mit fog róla gondolni a néző?

Névtelen írta...

Az Underworld 4. csapnivaló, pedig az előző három részt imádtam. Nekem már ott nem stimmelt a sztori, hogy a lányzónak hogyan lett gyereke egy vámpír-farkas hibridtől. Hogy szülte meg? Miért nem tudott róla?
na, mindegy. Úgy kell kezelni a filmet, mintha nem létezne, és akkor jó a sorozat. A 3D viszont jó volt (csak arra mentek rá).

A Lopott idő nekem nagyon tetszett, a Csizmás Kandúr pedig még jobban, bár én macskák terén igen elfogult vagyok :)

Panka

Lora írta...

A legelső cukiság az, amikor közlik, hoyg nincsenek hibridek, még sosem voltak, nem is lesznek, és pár perccel később, a teherautós üldözés táján kiderül, hogy a denevérszárnyú apuka is az... most valaki hülyeséget beszél.

AncsaT írta...

Megnyugodtam, hogy nem csak én kötözködöm a filmmel kapcsolatban, hanem szerintetek se sokat agyaltak a háttéren. Na, majd megnézem a csizmásat meg az időset. A sci-fit meg a meséket jobban ki szokták gondolni, mert tudják, a kockák és a gyerekek esze nagyon vág, és kiszúrnak minden hülyeséget. :)

Akira W. írta...

Az Underworld, Kate ide vagy oda, a második résszel befejezte a pályafutását számomra - mint minden olyan jó történet, amelyet pusztán pénzhajhászás okán bonyolítanak tovább, mintha az szappanopera lenne. Én megértem teljesen a mai üzletpolitikát is, hisz ismert címmel többet lehet bezsebelni, de amikor elkészül valaminek a negyedik, hovatovább hetedik-nyolcadik része, akkor tényleg csak pislogok mint béka a moslékban. Utoljára a 28 nappal/héttel későbbnek néztem el, hogy második része készült, de ott merőben más volt a felállás és Robert Carlyle karaktere egyébként is elvitte a filmet, ahogy egy egész sorozatot is elbírt anno a Stargate:Universe esetében. De mikor a Fűrész és/vagy más filmek kapnak ennyi folytatást vagy spinoffot, akkor haragudni kezdek. Számtalan jobb ötlet és érdekes forgatókönyv várja a debütálását erre ilyenekkel szúrják ki az ember szemét. Hála az égnek a nagy klasszikusok idáig még nem kaptam előzményt vagy utózmányt, mondjuk tökön is szúrnám magam ha valaki Lynch Mulholland Drive-jának akarna második részt..
A Csizmás a kandúr számomra kínzás volt,amit a felétől már tőlem szokatlan módon tekerni kezdtem mert annyira semmilyen volt egy két poént leszámítva. Az InTime viszont egész ütős lett igaz Justin Timberlake csak arra jó, hogy vagy nagyon elszántan nézzen, vagy nagyon szomorúan, a többi kimarad - persze a történet másra nem is igazán ad lehetőséget. A világ és a környezet az amit itt igazán üt, nah azért megéri megnézni , sőt akár újranézni is... :)

AncsaT írta...

Kate miatt hajlandó leszek megnézni az ötödik részt is. :) De csak miatta. A legdurvábbak azok a folytatások, ahol már a főszereplőt is másik színész alakítja. Valaki ismeretlen, gondolom század annyi gázsiért.

A Csizmás macskát most néztük meg Fecóval. A gyerek hallatlanul élvezte, és nekem is tetszett. Azt sajnálom, hogy nem felirattal néztem, mert Antonio Banderas hangját imádom, mióta hallottam József Attilát szavalni spanyolul.

Az a Just In Time még hátra van, de hamarosan megnézem. Csak most rákattantam egy könyvre. Az egyik kedvenc versemmel (A tigris William Blake-től) kezdődik. Lehet, hogy könyv nem lesz jó, de most muszáj vagyok ismerkedni vele. :)

Akira W. írta...

"... Tigris! Tigris! éjszakánk
erdejében sárga láng,
mely örök kéz szabta rád
rettentő szimmetriád?..."
Nagy kedvenc, persze főként mert az egyik kedvenc sorozatom az angol Outcasts kezdődött anno ezzel az idézettel... :) Mondjuk rá számomra érthetetlen, hogy miért kaszálták el egy évad után. Annyi remek szereplő, szuper történettel, simán lehetett volna belőle egy Battlestar Galactica elánú űropera.. Ahhh, közönségízlés... :)

AncsaT írta...

Jaja, remek vers. Ezzel kezdődött Alfred Bester: Tigris! Tigris! c. könyve is, ami nem egy mai darab, több mint fél évszázada íródott, de a legjobbak közé tartozik. A Tigris átka nem lesz ilyen klasszikus, azt már látom, de egy próbát megér.

Az Outcast első epizódot elkezdtem leszedni, belenézek. A BSG az nekem bejött, régebben írtam róla, hogy az összetett karakterek miatt oda voltam érte. Na, majd meglátom azt az Outcastot.

Akira W. írta...

A Tigris!Tigris! mindig érdekfeszítőnek ígérkezett, aztán sosem jutottam oda hogy elolvassam, de ami késik. Amúgy az előző BSG bejegyzésedben Starbuck meleg egyéniségén merengsz, ami nem is csoda, mert az eredeti sorozatban állítólag férfi szerepe volt, mármint az eredeti sztori szerint Starbuck férfi, csak az új feldolgozásban kicsit átköltötték a nemeket (nem ő az egyetlen aki nemcserén esett át? - mintha rémlene valami ilyesmi is), szóval azért érezhető, de jól állt neki, bejövős hölgyike. Én Apollót nem bírtam sajnos, James Bamber (pláne mikor elhízik)visszataszító, amúgy meg egy örökösen apuka kisfia karakter aki ki akar kerülni az árnyékából, sőt még lázad is ellene a maga módján, aztán meg mikor kezébe adják az egyik elveszettnek hitt hajó irányítását, csak pislog, mint béka a moslékban...ahh... :)
Az Outcastban hasonlóan színes, én meg arról írtam ódákat - igaz a szerver váltás miatt hiányoznak az illusztrációk, de azért bele lehet olvasni (mellesleg BSG Apollo befigyel az első részben): http://akirablog.org/impresszio/film-impresszio/outcasts-gondolatok-negy-resz-utan-a-bbc-uj-udvoskejerol

AncsaT írta...

Elkezdtem nézni az Outcastsot. Egész jónak mutatja magát. Kicsit a Terra Novára emlékeztet. (Katyvasz van a Földön, igazából menekülnek onnan az emberek, egy szűz és ellenséges világban kell letelepedniük, a telepesek egy kisebb része külön költözik és háborúzik a többivel.)

Sorozatilag jól le vagyok maradva, nem nagyon követem a híreket. Írod, hogy elkaszálták a Capricát, én meg itten várom a második évadot. :)

Egyébként ebben az Outcastsban szinte az összes szereplő kissé elmebetegnek tűnik. Nem tudom, hogy alakul majd a későbbi epizódokban, de direkt figyelni fogom, hogy lesz-e egy jelentősebb figura, aki mentálisan ép. :)

Megjegyzés küldése