Oldalak

2012-02-02

Brékelni hajnalig

Élőhalottak iránti rajongásom okán nem vártam meg a szinkronos verziót, hanem megnéztem felirattal a Breaking Dawn Part 1-et. Akárcsak a Harry Potter utolsó részét, ezt is ketté szedték. Hogy ezt a történet hosszúsága, vagy csak anyagi megfontolások indokolták, azon lehet tűnődni. De szerintem lehetett volna pörgősebbre is csinálni ezt a filmet. A Tvájlájt fanoknak persze ez így is túl rövid, de én időnként kicsit fészkelődtem már a széken. És az egész olyan valószerűtlen volt. Mint ha túl lennének erőltetve a dolgok. Mintha a film nem filmes eszközökkel próbálná meg elmesélni a történetet, hanem a könyv szövegét szeretné illusztrálni. Csak ez így nem jön át. A könyv szerint Bella rettentően izgul az esküvőn, kicsit (nagyon) szégyenlős, folyton elpirul, és mikor az apja vezeti a vőlegényhez, ha nem fogná a kezét, odarohanna Edwardhoz, amint megpillantja. Na, ez a filmen úgy néz ki, mintha vágóhídra vonszolnának egy malacot. Azt vártam, mikor fog sikítva elrohanni, hogy nem akar férjhez menni.
A sminkes jó volt, mert mikor a terhessége alatt a baba leszívta Bella vérét, kifejezetten csont és bőrnek látszott, az arca meg olyan volt, mint egy másnapos zombinak. A filmtrükkök viszont nem tetszettek. A vérfarkasok elég gagyik voltak, a küzdelmek meg, mikor a vámpírokkal izmoztak, azok egyenesen nevetségesbe mentek át. Elméletileg élet-halál harcot folytattak, de csak kamu pankrációnak tűnt a dolog. És nem volt egy rendes szexjelenet se. Azt hittem, legalább egy cicivillantást beleraknak, de semmi. Ez egy propagandafilm tinilányoknak, az idő előtt megkezdett nemi élet hátrányairól. Mert azt sugallja, hogy a szex nem egy nagy durranás, és utána hányni fogsz tőle, aztán hordóra dagad a hasad, és a benned növekedő kis szörnyeteg elszívja belőled az életet. Tisztára mint az Alien, csak az speciálisan az orális szexre koncentrált, azokkal a gusztustalan arcmászó izékkel.
És Alice se tetszett annyira. Az előző részekben mintha helyesebb lett volna. Edward meg egyenesen taszító volt. Nem azért mert pasi, hanem mert hülyén nézett ki. Na meg Charlie szmokingban! A fák néztek ki jól, meg a Cullen ház. Ennyi üvegfelület itt a város közepén idegesítene nagyon, de az erdőben gyönyörű. Persze a fűtés miatt nem aggódtak, mert nem gond nekik a gázszámlát kifizetni, meg egyébként se fáznak. Meg a sziget is jó volt Rio mellett. Mondjuk mikor csónakkal mentek oda, elég kicsikének látszott. Szóval marhára nem értettem, hogy kerül oda egy állat nagy vízesés. Ami tök jól néz ki, király lehet egy vízesésben csókolózni, csak nekem rögtön az jutott eszembe, másodpercenként hány köbméter víz folyik át rajta, és eső nem esett már napok óta, tehát, ha ekkora vízhozama van normál körülmények közt, akkor hány négyzetkilométernyi vízgyűjtő területe lehet.

5 megjegyzés:

Lora írta...

Te vagy az ideális béta, ha és mert ilyeneken kombinálsz :)

Fanyúl írta...

Anne nagyon jó konzulens, az már bizonyos.
Egyébként Stephanie Meyer mormon, ennek megfelelően olyan a sztori, amilyen.
Egyébként 2. A Vámpírnaplók sorozatban jobb effektek vannak mint ebben a többmillió dolcsis költségvetésű csodában. Nem is értem.

AncsaT írta...

Lora: Ezt örömmel hallom, mert azt gondoltam, hogy bétázáskor mindenbe belekötöttem, és azt már csomónak érezted a kákán. :)

Tyúk: Orson Scott Card is mormon, némelyik könyvében vallási elemek is megjelennek, de ettől még élvezet őket olvasni. A burok Stephenie-nek egy jobban sikerült műve, és már abból is csinálják a filmet. Kíváncsi leszek rá, remélem azt nem fogják elbénázni.

Vámpírnaplók nézését abbahagytam. Elkezdtem olvasni a könyvet, és annyira nem tetszett, így leálltam a sorozatról is. Elég volt a Buffyt végignézni, komoly szenvedés volt, csak Sarah Michelle Gellar és Alyson Hannigan kedvéért voltam rá képest, de azóta allergiás vagyok a hülye történetekre. Akkor már inkább ne legyen semmi történet, csak agyatlan mészár, vérgőzös hentelés meg bélhányás. :)

Rosabella Sanchez írta...

A szomszéd kiscsajszi elvonszolt a premierre. Zsúfolt vetítőt terem, sikítozó tinilányok... utáltam. Nagyjából hasonló véleményem volt a filmről, mint neked. Az esküvő az tényleg szörnyű, olyan hatást keltett, mintha nem is akarna Bella férjhez menni, a harcjelenet is nevetséges. Ha tetszett valami a filmben, akkor az a vége. Az elérte a várt hatást. :)

AncsaT írta...

A vége nekem is tetszett. Kötelezően vetíteném ezt a részt az iskolákban. Látjátok gyerekek, a helyesírás fontos dolog. Életbevágóan fontos! :)

Megjegyzés küldése