Oldalak

2010-03-14

Blogok

Na, a feminizmus ma sem lett téma. Megint blogokat csemegéztem. A Blogger.com-os oldalak tetején van egy link: "Következő blog". Ide kattintva véletlenszerűen kaptam újabb naplókat. Na most, gondoltam, vagy ennyire sok GYES-en lévő anyuka publikál a csemetéjéről, vagy van valami algoritmus, ami az éppen látogatotthoz hasonló blogokat próbál találni a kíváncsiaknak. Kaptam egy keresztény (!) oldalt is. Nyomtam tizet annak is a linkjére. A feljövő lapokból hét ismét keresztény témájú volt. OK, szóval az enyém is egy kismamablog? Jó, talán írtam párszor Fecóról is, de azért ez szíven ütött.
Hol vannak a filmajánlók, gasztroblogok, színházi, zenés, feminista és leszbikus oldalak? Kénytelen voltam a Gúgli segítségét igénybe venni. Így végül találtam is Avatar kritikát, egy sorozatot Sugar Rush néven, amit, ha találok hozzá magyar feliratot, akkor majd leszedek. Felfedeztem Tori Amos-t, aki Nirvánát ad elő egy szál zongorával, és hogy dögös dolog is legyen, itt van Shania Twain és Celine Dion AC/DC-t énekelve. Itt a fluff.hu, ami szimpatikusabb, mint a pinkvanilla. És Bettie oldaláról egy bejegyzés, hogy miért hülyeség a leszbikus blog. Erről Stephen King könyve jutott eszembe, amiben elrettentő példaként idézi a "dühös leszbikus kebleim" fordulatot, mondván, egy leszbikus lehet dühös, de attól a keblei még keblek maradnak.
Raihannal összerúgtuk a patkót. Írtam, hogy szeretnék egy olyan Korán kiadást, mint a Bhagavad Gítám, amiben eredeti szöveg, szószedet, fordítás és kommentár is található, hogy érthető legyen a nem indiai kultúrkörbe születetteknek is. Azt válaszolta, hogy a Gíta nem isteni, hanem csak emberi mű, ráadásul a hinduizmus a világ legvacakabb vallása. Jó, értem, hogy ő együtt kénytelen élni hindukkal, és közelről biztos több a súrlódás, de ez akkor sem volt szép. Megírtam neki Lessing Bölcs Náthán-jából a három gyűrű meséjét. Most azt gondolja, hogy kritizáltam. Azt hiszem, a vallás muzulmánokkal kényes téma. A jövőben kerülni fogom. Ha meg harag lesz, megoldódik a gondom, és nem kell levelezőpartnert kerítenem a srácnak magam helyett.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése