Oldalak

2010-03-27

Google, google, te mindenem

A tegnapi bejegyzés nem lett túl izgalmas, sőt. Oly száraz, hogy már-már porzik, de hát a jogi szövegeknek ez sajátja. Vigaszul szolgáljon, hogy én sem élveztem különösebben, amíg megírtam. Éjfél után lettem kész vele, így papíron a tegnapi nap kimaradt a blogolásból. Ma egész délután ráérek, mert Katám ismét valami ezoterikus előadáson tölti a napot. Délelőtt Fecóval a kertet műveltük. Ebédre főztem lecsót, (ez is mirelit, brrrrr..., de mondjuk kurkumával, csipet gyömbérrel és csilivel felturbóztam), ebéd után meg átjött Fecó egy haverja. Most elszántan legóznak. Így van időm a billentyűzetet nyomkodni.
A google birodalom blogok mellett webhelyek létrehozását is támogatja. Regisztráltam, és kísérletezgettem. Valószínűleg költöztetem a memoárt. Tesóm még nem szólt újra, de érzem, hogy nem fogom megúszni. Kicsi haladék, hogy egyelőre a helyet készítem elő neki. Áttettem a már meglévő szöveget és játszottam a sablonokkal. Sajnos az AncsaT nevet nem tudtam beregelni. Lehet én tettem foglalttá, egy sikertelen youtube regisztrációval, ami szintén google account alapú. Így az e-mail címemhez hasonlóan TAncsa néven fut az oldal. Próbáltam, hogy tud-e róla a kereső, de hát még korai. A másik verzió az ismertebb.
Benyomtam a google keresésbe, hogy "AncsaT". Örömmel szokott eltölteni, ha én vagyok az első találat a listában. Egy ideje többször is előfordulok az első oldalon. Az egyik találat most viszont meglepett. Tanulság, hogy nem kell politizálni a blogon, főleg nem választások előtt. Színházi és film kritikáim, a kortárs művészetről írt eszmefuttatásaim, gasztro-filozófiai meglátásaim mind a feledés homályába süllyednek, de a politikai témájú, óvatlan kijelentésem idézik. Persze, ha akarom, örülhetek is, hiszen idéznek. Ez eddig csak egyszer fordult elő, a bekex.hu legbotrányosabb oldalán. De arról tényleg én tehettem, minek szóltam hozzá.

2 megjegyzés:

Tamás írta...

heló._.
most mi van abban, hogy nem te vagy az első?-.-

AncsaT írta...

Nem tudom, mi van benne, mert én vagyok az első. :-)

Jelenleg a Google keresőben az "AncsaT" kifejezésre feladott első 10 találatból 7 rólam szól. Vagy ennyire "releváns" vagyok, és akkor örülök saját "fontosságom"-nak, vagy pedig sikerült olyan egyedi nicket találnom, ami ritkán fordul elő a neten, akkor pedig örülök az ügyességemnek.

Mondhatod, hogy ez exhibicionizmus, de ha az ember nyilvánosan publikál, biztos azért teszi, hogy mások olvassák. Ha a google Page Rank előre sorolja az oldalam, az jó mert megtalálnak, és jó, hisz azért van, mert már többen kattintottak rám, linkelték az oldalam. Szóval ezért örülök neki.

Megjegyzés küldése