Oldalak

2010-04-30

Vámpírszex

Rajongok a vámpíros történetekért. Csak sajnos kevés van belőlük. Egy szirupos romantikus ponyva, szirupos romantikus ponyva marad akkor is, ha az észvesztően sármos kalózkapitányt észvesztően sármos mestervámpírra cseréljük. Az arányok megmutatják a mű valódi természetét. Tartsuk a könyvet egy lavór fölé, tekerjük hengerré, és facsarjuk tiszta erőnkből. Figyeljük meg, hogy ami kicsorog belőle, abban a vér, vagy a nyál van többségben. Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz című könyve határeset. Épp annyira véres, mint nyálas. Az élvezhetőség határán. De a múltkori vámpírbarbis sztorit magasan hajazza.
Persze vannak még perverzebb receptek is. Anita Blake utóbbi könyveiben az 5% nyál, 45% vér mellett 50% sperma is szerepel. Vámpírpornó, ha mindenáron műfajt akarunk határozni. Persze, csak gonoszkodom. Szeretnék én így írni. A lényeg, hogy a vámpírokat szerepeltető egyéb műfajoktól ott válnak el az igazi vámpíros könyvek, hogy kedvenc élőhalottaim nem csak díszletnek szerepelnek, hanem felsejlik a világuk is. Megtudunk valamit a vámpírok eredetéről, társadalmáról, folklórjáról. Elénk tűnik egy egész világ, izgalmasan, érdekesen, összefüggően, logikusan, már-már hihetően.
Érdekes, a leginkább irreálisnak a címben jelzett területet szoktam találni. Hogy a vámpírok repülnek vagy köddé válnak, azt szemrebbenés nélkül elhiszem. De a földöntúlian tökéletes szex... az gyanús. Az embernek a fajtájabélivel, akivel azonosak a kulturális gyökerei, viselkedési normái, tisztálkodási szokásai, testi működése, stb. szóval, akihez az evolúció által illesztve lett, aki megfelelhet az elvárásainak, tehát egy potenciálisan esélyesebb egyeddel sem egyszerű összehozni a jó szexet. Egy halottal, aki nem lélegzik, nem dobog a szíve, hideg a teste, nagyok a fogai, más a szaga, ... hát, nem tudom. Az meg, hogy egy csaj, élete második aktusa során, ami évekkel követi az első rosszul sikerültet, egy halott pasival sorozatos orgazmusokat él át... vicc. Tini csirke voltam, mikor tesóm megtanította, mi kell a jó szexhez.
Legelébb is meghitt légkör. Ehhez hozzátartozik a nyugodt, biztonságos és kellemes környezet. Azaz nem hallatszik be a szomszédok beszélgetése, nem kell félni, hogy mindjárt benyit az anyám, finom meleg van, tiszta az ágynemű, szép zene szól, stb. Erős bizalom a partner iránt. Hogy ne féljek megmutatni a csípőmön lévő, késszúrástól származó heget. Vagy anyajegyet, sötétebb foltot, átlagon felüli szőrzetet, anatómiai eltérést, extrém méretet, stb., kinek mi a gyíkja, mitől parázik. Ja, és a para. A nyugi, hogy nem leszel terhes, nem kapsz el semmi nyavalyát. Legegyszerűbb megoldás az óvszer, esetleg a ciklusod pontos ismerete, kombinálva a partner egészségébe vetett bizalommal. Vagy a tartós kapcsolat egy azonos nemű partnerrel, szintén megteszi.
A másik fontos összetevő a humorérzék. Itt nem feltétlen arról van szó, hogy viccet lássunk, vagy vigyünk bele a szexbe. Inkább egyfajta emelkedettségre gondolok. Megmagyarázom. Szigorúan véve a szex annak a helyzetnek az élvezete, mikor két, mirigyeiből váladékozó ember, egymás testnedveiben tocsogva, koordinálatlan mozgással összedörgölőzik, miközben artikulálatlan hangokat hallatnak. Ebben a gusztustalanságban meg kell látni a földöntúli gyönyörűséget, égi harmóniát, mennyei szépséget. Na ehhez kell a humor szokványostól eltérő nézőpontja, rácsodálkozása, a cinkos összekacsintás a közösen tudott felett, a világ látásának megvilágosodás szerű megváltozása. De persze az adódó kínos helyzetek (korog a gyomrotok, hirtelen csuklani kezdtek, véletlenül böfögtök, vagy szellentetek, stb.) nevetéssel, kuncogással való oldásának képessége sem haszontalan.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése