Oldalak

2010-04-05

Felejtsd el a lányokat!

Aki követi egy ideje a blogom, meg kell nyugtassam, nem változtatok ekkorát az életemen, ez csak egy dal címe. Belenéztem egy filmbe, ami iránt nem voltak túl nagy elvárásaim. A címe: But I'm a Cheerleader. (Magyarul "Mentsd meg a pompomlányt!" címen adta valamelyik TV, de nem sikerült szinkronos verziót töltenem sehonnan.) Azonban még el sem kezdődött igazán, amikor megfogott. A főcímzene, amivel indultt, az a "Chick Habit" c. szám, melyet April March (Elinor Blake) énekel. Ez hallható a Grindhouse - Halálbiztos végén is, a stáblista alatt. Ezt a filmet is emlegettem már. A dal egyébként átirat, az eredetijét France Gall (ez is művésznév) énekelte, a címe: "Laisse tomber les filles", azaz "Felejtsd el a lányokat!"
April March egy frankofon csirke, ezért franciául is énekli a számot. De nem csak ezt az egyet. Nagyon tetszik a "Cet air-là" is, amit, micsoda meglepetés, szintén France Gall énekelt eredetileg. Gyönyörűek a dalok, és a lányok is. Én egyébként a francia dolgokért nem vagyok odáig. A nyelv hangzása, ... legalább is vicces. A franciák arroganciája bosszantó. A humoruk pocsék. Jó, van egy-két költő, Baudelaire, Verlaine, Rimbaud és Villon, akiket kedvelek. De a filmjeik, főleg a vígjátékok, azok igazán vacakok. Persze, van ami tetszett, a Betty Blue, Az utolsó asszony, Az utolsó tangó Párizsban, bár e két utóbbi inkább olasz, mint francia.
Kicsit elkalandoztam, a filmről akartam írni. Szóval nagyon jó zenével kezdődik, és közben bevillantanak lassított felvételeket pompomlányokról, ahogy a szurkoló gyakorlataikat csinálják. Izmos combok, hasak, kerek csípők, popsik és cicik, pici topok, libbenő szoknyácskák, a lányok röpködnek a levegőben. Látványos. Aztán a film gyengécskén indul. Béna 60-as évek kinézete van mindennek. Persze, mert akkor játszódik a sztori, de aztán kiderül, hogy a díszletek, a ruhák és a sminkek is direkt ilyenek, és a szatíra eszköztárát gyarapítják. Úgy, mint a Hajlakk c. filmben. Ami egy remake (John Travolta szenzációs játékával), és az eredetijében játszik az a Debbie Harry, aki a Blondie nevezetű együttesével nyomta azt a számot, ami a korábban említett Sugar Rush c. sorozat főcímdala. És ezt a számot énekli a Coyote Ugly c. film legjobb jelenetében az a Piper Perabo, akinek egy másik filmjéről szintén írni akarok még majd. De már megint elkalandoztam.
Azt hiszem a filmről (But I'm a Cheerleader) nem is írok, nézzétek meg, aranyos. Ja, és játszik benne az a Clea DuVall is, akit leginkább sorozatokból ismerhettek, de pl. az "Észvesztő"-ben Vinona Ryder és Angelina Jolie partnere is volt. Huhh, rekord számú linket sikerült elhelyeznem ebben a bejegyzésben. Lehet kommentelni, hogy idegesítő, ha zavar valakit. Csak gondoltam, megtakarítom a filmek, színészek, dalok és előadók utáni guglizást, ha valakit érdekelnek.

2 megjegyzés:

Zzev írta...

Éppen újranézem a filmet közben írom ezt a kommentet amit már tudok:
- a tofu az leszbikus étel
- Rock is gyanús
- A táborvezető néni is erőseket nyel amikor a szép nőkről beszél ...
- dögös az a mindenütt pink
- a srácok nagyon gázok :D
- ha vegetáriánus vagy leszbi vagy
(nagyon könnyű prűdnek lenni ha nem vonzódsz hozzá igaz. :D)
- nem vagyok meggyőződve, hogy helyesen közelítik meg a dolgot :D
(teszel rá egy kis olajat és bevágod, kihúzod és ismét bevágod)
- Mekkora különbség van két csók jelenet között
- Jópofa benne a romantikus szál.
- a diszkó neve több mint ütős
- valaki mondta, hogy a filmes lány-lány csóknál valaki mindig fogja a másik arcát, és tényleg
- az out come sem gyenge azt se mondta volna meg senki az elején :)
- a szülők ...
- kicsit sok a szivárvány
(Az igazi férfi bemegy, kiürít és kijön, hogy nekem ezt egy filmből kell megtudnom.)
- és hepi end

AncsaT írta...

Ugye, hogy zsír? :)

Megjegyzés küldése