Oldalak

2010-04-06

Keservesen kínzatol, vas szegekkel veretel

Kata hazajött és Fecó őrajta lógott. Mivel a nap nagy részét velem töltötte, anyahiánya támadt a gyermeknek. Kata szegény szeretett volna szusszanni kicsit, de azért hallgatta a lelkes beszámolót a mai napról. Ami igazából nagy henyélés volt. Társasoztunk, ebédet főztünk, borsólevest, tökfőzeléket, társasoztunk, ebédeltünk, társasoztunk, mesét olvastunk, és megint társasoztunk. De az este, hogy Katám volt az ügyeletes, azt csináltam, amit én szerettem volna. Kicsit elmélyedtem valamiben, ami túlmegy egy anyuka, egy háziasszony szokásos teendőin.
Ismerkedtem a Blogger.com template (XML sablon) nyelvével. Ennek segítségével lehet teljesen átszabni a blogok kinézetét. Nem akarom ezt itt összebarmolni, ezért csináltam egy teszt blogot a játszadozásra. Egyelőre még nem túl sok a sikerélményem. Nem találok rendes leírást a sablonokról. És nem is tudom, hogy nagyon keresgéljek-e utána a neten. Izgat a dolog, de hallom a fülemben tesóm hangját: "Ancsa kedves, mit sz...rozol ezzel? Az írás helyett a szöveg formázásával tökölsz?"
Egyébként a múltkori bejegyzésem után megkaptam a magamét. Hogy annyira vagyok összeszedett, és céltudatos, mint egy marék pillangó. OK, tényleg kicsit csapongó lett a szöveg. És tényleg, koncentrálhatnék jobban is arra, hogy majdan valami nagyobb terjedelmű, összefüggő írásművet óhajtanék alkotni. Tudom, szétszórom az energiáim, elaprózom magam, és így vagy nem jön össze, vagy csak nagyon lassan. A memoárral sem haladok, de az új helye már megvan, és három egész bekezdéssel megtoldottam, amit áthoztam a régi helyről.
Több kifogás nincs, valamit kénytelen leszek alkotni, mert tesóm csattogtatja a hátamon a korbácsot. Ha magamtól nem találok ki értelmes teendőt, tőle kapok. Olyat, ami hasznos, de felettébb kellemetlen, és rájövök, jobb lett volna, ha én választok. De ez a legutóbbi tényleg durva. Az eddigi elméleti tananyagomra alapozva el kell kezdjek vázlatokat készíteni egy íráshoz. Egy romantikus (!) történethez. Házi feladatként el kell olvassak és a karakterek szempontjából kielemezzek egy regényújságot. Tudjátok, Romána, Júlia, Bianca, stb. Bleeeee... Én amint limonádét olvasok? És hagyján, de írok!?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése