Oldalak

2012-01-03

Zsip-zsup (Juppé)

Juppé kapja be! Mondom ezt arra, hogy a francia külügyminiszter arról beszél, Magyarországon baj van. Naná, hogy baj van, de ezen nem az fog segíteni, ha leszólnak minket, feltehetőleg azzal a szándékkal, hogy ürügyként használják majd a témát Magyarország IMF tárgyalásaival kapcsolatban, aminek végeredményét még az Európai Bizottságnak is jóvá kell hagynia. Megjegyezném, nem kicsit pikáns, hogy pont az az Alain Juppé beszél a demokrácia értékeiről, akinek bűnösségét Chirac korábban emlegetett korrupciós és sikkasztási botrányában a bíróság megállapította. Igen, a franciák jelenlegi külügyminisztere igazoltan köztörvényes bűnöző. Ami miatt postolok az esetről, hogy ez a börtöntöltelék nyilatkozatában együtt emlegette Magyarországot és Iránt.
Ez már a harmadik postom mostanában, amiben említés történik Iránról. Álmodtam róla, meg az amerikai politikusok tudatlansága kapcsán is előkerült. Most meg együtt emlegetnek minket magyarokat velük. Eszembe jut a nyirkai jóslat, a "hét teve", meg a "kost áldozó, tevét nyergelő fiát" segítők. Mintha valami közeledésről szólna ez a magyarok és a muzulmán világ közt. Iránt én mindig is testvérnemzetnek éreztem, és kiderült, hogy Jászberénynek van egy iráni testvérvárosa, Jazd. Olyan alapon, hogy a jászok arról a környékről származnak eredetileg. Talán valamiféle együttműködés lesz köztünk, annak apropóján, hogy úgy tűnik, mindkét országot kikezdi az EU? Érdekes, az iráni pénz, a riál is mélyrepülésben van mostanában. Ugyanúgy szívatják őket is a hitel(le)minősítők, mint minket?
A nyirkai jóslat emleget valami "zenélő sivatag tigrise" dolgot is, és ezt a sivatagot sokan a Góbival azonosítják, mint egy lehetséges magyar őshazával, meg ott állítólag tényleg furcsa zajok hallatszanak a hőtágulás miatt napkeltekor és -nyugtakor. Az meg Kína vagy Mongólia lenne. A kínai pénzügyi segítség reálisabbnak tűnik, mint az Iránnal való összefogás, és a kremnai próféciában is volt valami az Európába áramló sárga emberekről. Az egész meglehetősen zavarosnak tűnik, és a 2012-es világvége jóslatokkal együtt jókora a homály. Ami valószínűnek látszik, hogy ez az év sem fog szűkölködni problémákban. És a problémák sokkal világosabban látszanak, mint a megoldások. De hát ez a természetük, ahogy a jóslatoknak meg az, hogy utólag lesz őket könnyű értelmezni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése