Oldalak

2012-12-12

Santa (5. rész)

Ebben a pillanatban az udvar túlsó végén hangos csattanással kivágódott egy ajtó. Egy női hang kiabált valamit, valószínűleg köszönés lehetett. Mint riadt verebek szétrebbentünk. Hátat fordítottam, hogy felhúzzam a kabátomon a cipzárt. Mire visszafordultam, már csak a futva távolodó mikulássipka táncoló, fehér bojtja integetett. Túloldalt megjelent egy nő, becsukta maga mögött az ajtót. Felkaptam a poharam a konténer tetejéről, ő pedig elindult kifelé az udvarból. Mikor mellém ért, rám mosolygott. "Cigarettaszünet?" kérdezte nevetve. Kortyoltam egy nagyot a jegesre hűlt teából, és csak bólintottam. Nem tudtam megszólalni.
Vártam egy kicsit, majd miután nem jött senki más, lehúztam a cipzárt a kabátomon, és megigazítottam a ruhám. Lerogytam a puttonyra, és remegő kézzel  kotorásztam a mobilom után. Még egy jó negyedóra volt hátra, amíg elindulhattam vissza. Úgy gondoltam, nem vagyok a legjobb formámban, ezért jobb ha már nem megyek vissza. Úgyis csak elírnám a telefonszámot, vagy megríkatnék egy kisgyereket. A tenyerembe hajtottam az arcom, és próbáltam végiggondolni, hogy mi is történt. Oké, szexuális játékba bonyolódtam egy mikulással. Az évnek ebben a szakában ez elég gyakori fantázia meg szerepjáték lehet. De a kérdés, hogy kit rejt a jelmez, mindennél jobban kezdett érdekelni.
Kókuszízű csókja alapján valószínűsítettem, hogy ő lehet a "titkos hódolóm", aki a szekrényembe dugta a csokit és a képeslapot a bárgyú rénszarvassal. Az egyenruha alapján a mi cégünk mikulása. A méretei miatt, mivel csak egy fél fejjel nagyobb nálam, a segge viszont sokkal nagyobb annál, amit fogtam, Janist rögvest kizárhatom. Clara vagy Nicole? A szentfazék apáca, vagy a vetélytárs, aki egy kanál vízben megfojtana az évfolyamelső címért? Egyik sem tűnt túl valószínűnek. Vajon az ájtatos külső rejt egy kéjenc vadmacskát, vagy az ellenségeskedés csak a szenvedélyes vonzódás álcája, mint mikor az oviban a fiúk bokán rúgják, aki tetszik nekik?
A két lány alkata zavarba ejtően hasonlított. Ugyanaz a magasság, nagyjából azonos súly, méretek. Akár hordhatták volna egymás ruháit. Clarának a haja nem csak világosabb, hanem valamivel hosszabb is volt, és kevésbé hullámos. De a mikulássipka alatt ez nem látszott. Akkor megpróbáltam beleképzelni mindkettőjüket a mikulásom ruhájába. Nem ment. Egyikről sem tudtam elképzelni ezt a szenvedélyt. Illetve Nicole-ról igen, csak ellenkező előjellel. Ha egy lovaglópálcával pirosra verte volna a fenekem, akkor nem lennének kétségeim. De ez a gyengédség... Újra remegni kezdtem. Összébb húztam magamon a kabátot, bár nem fáztam. Csak a reszketést akartam megállítani.
Végül eltelt az idő, fogtam a puttonyt, és elindultam vissza a telephelyre. A puttonyt és a listát leadtam Bobnak, aztán mentem az öltözőbe. Janis a kabátjába bújt bele éppen, elköszönt, és indult is. A zuhanyzóból vízcsobogás hallatszott. Clara és Nicole szekrénye is nyitva. Gyorsan levetkőztem, belebújtam a papucsomba, magamra tekertem a törölközőm, álcázásként fogtam a tusfürdőm, mintha épp a zuhanyzóba tartanék, aztán belenéztem a szekrényeikbe. Claránál vállfáról lógott a kabát, alatta a nadrág. Megakadt a szemem a nadrágba fűzött derékszíjon. Hiszen az én mikulásom nadrágját öv tartotta! Emlékszem, hozzáért a kezem, mikor átkaroltam.
Teljesen összezavarodtam. Ez hihetetlen, gondoltam, nem lehet Clara! A szülei agyonütnék, de szerintem ő is előbb állna apácának, semmint ilyesfajta testi bűnöknek engedje át magát. Csókolózás közben feloldozásért kellett volna imádkoznia, a kezével meg az enyém helyett a saját mellét érintenie, miközben hányja magára a kereszteket. Jézus! Szegény lány, milyen lehet neki egy ilyen közegben, ahol már az is bűnös dolog, ha valaki jól néz ki. Már értem az álruhát. Ha ez kiderül róla, máglyán megégetik. De legalább is kitagadják a szülei.

8 megjegyzés:

Szabi írta...

Azt meg sem nézte, hogy Nicole-nak van-e derékszíja.

AncsaT írta...

Hát, szegény kicsit az események hatása alatt áll, és egyelőre még csak az első szekrénynél jár. A következtetésekkel kicsit előreszaladt, de a 6. részben bele fog nézni a másikba is. Lehet tippelni, hogy abban mit fog találni. :)

Szabi írta...

Nem akarok tippelni, mert akkor tuti nem azt fogja. Inkább már olvasnám

Szabi írta...

Egyébként durva, de reggel - mikor szerelmeskedtünk a párommal - tisztára kókuszos csoki ízt éreztem a számban :P

AncsaT írta...

Ha lesz időm este, miután Fecóval feltelepítettünk neki valami kacifántos videovágó programot, megírom a folytatást.

Ő is olvasta, és meglepiként kókuszolt neked, olyan erős hatással van rád a történet, hogy belehalucinálod magad, vagy csak lebukott a kedvesed, hogy dézsmálja a karácsonyi szaloncukrot? :)))

Szabi írta...

Ki tudja? :)

Névtelen írta...

Mikor jön a folytatás?

AncsaT írta...

Hamarosan. Csak kicsit ki vagyok dőlve, ehhez meg kell némi hangulat. Ma este már elkezdődik a szexmentes időszak, így nincs ihletem sem. :) De jön a téli szünidő, és a két ünnep közt biztos foglalkozom vele.

Megjegyzés küldése