Oldalak

2012-03-29

Fészbuk telehere



Az összes tököm tele a fészbukkal. Bejelöltek ismerősnek, fogalmam nem volt kicsoda. Ha nem nyilvánvaló az ismeretség, akkor az illem szerint az ember dob egy pár soros üzenetet, hogy x.y. vagyok, onnan ismerlek hogy... Ennek hiányában én szoktam írni az illetőnek, hogy bocsi, nem tudom ki vagy, légy szíves két sort, hogy tudjam nem keversz össze valakivel, és nem véletlen kattintottál rám. Na, most is megyek üzenetet küldeni, hogy mire fel a jelölés. Hát, a csodás idővonalon, a fb. új, csilivili de használhatatlan felületén nem találom e rohadás üzenetküldés gombot. Percekig szerencsétlenkedek, mire tudok üzenetet küldeni. Ahogy belépek a szerkesztőbe, látom, hogy az illető már vagy húsz perce írt nekem. hogy kicsoda, micsoda, honnan ismer. Ahogy az kell. Agyvérzés.
Írok neki vissza, hogy hát persze, izé, mindjárt jelölöm vissza, csak a fészbuk szívat, először az üzenetküldést nem találtam, hogy írjak neki, miért nem írt, aztán meg kiderült nem kaptam meg az üzenetét. Írt vissza, hogy "this isn't a bug, but a feature", azaz ez nem hibajelenség, hanem beépített funkció. Ha üzenetet küld valaki, aki nem az ismerősöm, azt a fészbuk nem kézbesíti az üzenetek mappába, nem jelzi kis piros bigyóval, és nem küld róla értesítést sem, hanem csak suttyomban berakja egy "other" almappába. Megnéztem. Volt négy üzenetem. Három nem túl lényeges, de a negyedik egy bloggerinától volt, kedvesen írt nekem, olyat, amire kiváncsi voltam, meg jelezte, hogy a szívesen beszélgetne velem így a fészen. Én meg bunkó mód ugye nem is válaszoltam. Mert a rohadt fészbuk eldöntötte helyettem, hogy mely üzenetek fontosak és melyek nem azok. És ezt ki sem lehet kapcsolni.
Azt is imádom, mikor hozzászólok valamihez, és lenyeli. Eltűnik és semmi. Aztán fél óra múlva felbukkan a szövegem, mikor senki nem tudja miről is van szó. Meg pár másodpercig lehet csak javítani azon amit írtam, ha a törlésre kattintok. (Logikus, törlöm az X-szel, akkor lehet javítani.) Utána már csak törölni enged. Meg a reklámok! Most fogyókúrás izékkel idegesít. Pedig nem keresgélek ilyeneket. OK, a farmerom továbbra is szűk kicsit, de azt ő honnan tudja? A szemétláda! Utálom a rohadékot, ezért van még mindig két blogom, hogy azokba írogassak, ne a fészbukra. Szurkolok a "Google+"-nak, hogy lenyomja és mindenki áttérjen ide. Persze ott csak fiókom van, használni nem használom én sem, mert mindenki a fb-on van. Eh!
Pár napja kipróbáltam, hogy hogyan nézne ki az idővonalam. Erre kiírta, hogy márc. 26-án élesben is ez lesz az új kezdőlapom. Olyan nagyon nem keresgéltem, hogy hol lehetne törölni, de az akkor is bosszantó, hogy nem kérdezte meg, akarom-e, hanem odavágta, nesze, ez lesz. Azért nem néz ki rosszul, bár megtalálni nem tudok ott semmit. A fejléckép az jó ötlet. Csináltam is párat, majd időnként variálom. A pucér apácára nem reagált senki, most kitettem egy zsúfolt női zuhanyzót. Nem a Q c. filmből, hanem... Inkább találjátok ki! Nem nehéz, ha alaposan megnézitek a képet, kiderül, hogy kik szerepelnek rajta.

6 megjegyzés:

Szabi írta...

Ha nem ismerőstől kapok üzentet, berakja almappába, azt, hol találom meg?

b332 írta...

üzenetekre baloldalt rámész, utána lesz egy egyéb mappa alatta, és ott :)

AncsaT írta...

Ha idővonalad van, akkor jobbra fent nyomsz egy "Home"-ot, hogy visszakapd a régi kinézetet. Akkor a bal oldali sávban "Messages" és akkor tűnik elő alatta az "Other". Katt és látod, ha van valami benne.

Szabi írta...

Az idővonalhoz még nem volt bátorságom. Biztos ez az öregséggel jár, de tök nem bírom, hogy mikor végre valamit megszokok, akkor teljesen megváltoztatják.

Szabi írta...

Még jó, hogy írtál róla. Tele van ez a mappám üzenetekkel. Köszi nektek!

AncsaT írta...

Én is hülyét kapok tőle, hogy nem találok semmit, de valljuk be, jobban néz ki az idővonalas nézet. :)

Megnyugtattál, hogy nem én vagyok antitalentum, hanem ezt alaposan elbarkácsolták.

Megjegyzés küldése