Oldalak

2012-03-11

Cosplay

Utánanéztem, mert nem sok fogalmam volt róla, hogy mi az a cosplay, mikor láttam, hogy a Szegedi Anime Találkozó programján ilyen verseny is lesz. Szervező a SZAFT - Szegedi Anime Függő Társaság. Az anime engem is érdekel, de ahogy elnéztem őket, én már nem igazán ez a korosztály vagyok, és félek, esetleg összefutnék néhány tanítványommal is. És ugyan az érdeklődés megvan bennem, de messze nem ezen a szinten. A cosplay az már nekem kissé túlzás. Mármint abból a szempontból, hogy én magam űzzem, mert a képek nagyon tetszenek. És az is gyanús, hogy a mikor rákerestem a gugli képkeresőjével, a figurákról, csekély kivételtől eltekintve, lövésem sem volt, hogy kicsodák.
Például itt ez a három édes kis figura, biztos tökre ismert anime szereplők, de nekem csak aranyos kiscsajszik.

Gondoltam, ez így nem jó, célzatosan kell keresgélni. Így mindjárt találtam ismerős karaktereket. Vampire Hunter D és a Deathnote-ból a halálisten, meg a fiú a listával.

Vannak hihetetlenül eltalált jelmezek. Például a Vampire Knight szerintem igen jól sikerült, meg nem tudom kik ez a rajzolt szkúlgörl csajok, de a kislányok egészen hajaznak rájuk.

Aztán megtaláltam egy kedvenc rajzfilmsorozatom szereplőit is. Már írtam a HOTD-ről (Highschool Of The Dead), ami egy zombis anime. A lányok kitettek magukért, majdnem olyan dögösek, mint a rajzfilmen. Persze nagy csöcsöket mindig is könnyebb rajzolni, mint növeszteni, szóval nem kérem számon rajtuk a differenciát.

Ez a koszpléjezés, nekem kicsit olyan, mint a szerepjátékozás. Mint a legtöbb dolgot, ezeket is túlzásba lehet vinni. Ahogy elnézem némelyik jelmezt (amiket ide kitettem, még viszonylag szolidak,keressetek rá a guglival), irtózatos összegeket el lehet költeni az ilyesmire. És ahhoz képest, hogy ez egy játék, néhányan talán túl komolyan veszik, és túl sok időt töltenek vele. Részemről egyetlen felhasználási területét látom a dolognak. Egyfajta enyhe fetisizmus álcájában, a hálószobában hordanék ilyen jelmezeket. Mondjuk valami hentai anime szereplőinek öltözetébe bújnék. Valószínűleg ez nem jelentene bonyolult ruházatot, szexhez inkább vetkőzni szokás, mint öltözni, és nem is kéne benne az utcára vonulni, valamint az sem érdekes, ha kényelmetlen, mert elég hamar megszabadulnék tőle. Persze Katám amennyire prűd, ennek kb. zérus az esélye. Örülök, hogy nem csak sötétben hajlandó, szóval inkább szóba sem hozom, a szkúlgörl öltözéket.

7 megjegyzés:

Proliblues írta...

Nekem tetszik ez a világ, kisebbik évek óta japán mániás, de ezt írtam már, vicces, van benne valami keleti, mármint a gyerekbe, mert amikor felöltözött néhány éve (és úgy is ment suliba) mint egy iskoláslány, úgy nézett ki mint egy kis japán lány. Imádtam. :)

AncsaT írta...

Így képről nekem is tetszik, és imádom a combközépig érő rakott szoknyácskákat, és az ilyesmiben grasszáló csajokat. Mázli, hogy nem gimiben tanítok, az veszedelmes volna rám nézve. :)

Amin elképedek, hogy némelyek mennyi energiát fektetnek a jelmezek elkészítésébe, vagy mennyi pénzt a beszerzésükbe. Ez talán kicsit túlmegy az egyszerű hóbort határain. :)

Tyúk írta...

A Sailor Moon mindig nagy kedvencem volt (legfelső 3 kép középső). Cukik.
(Beteg.) :)

AncsaT írta...

Sailor Moon? A név ismerős, de nem hiszem, hogy láttam egy epizódot is. De ha így néznek ki a szereplők, nem lehet rossz. :)

Névtelen írta...

Régebben én is siettem haza a suliból, hogy nézhessem a Sailor Moont :)
Panka

Szabi írta...

A fiam volt egy-két ilyen bulin. Az egyik jelmeze elég jól sikerült. Én festettem a haját. Csináltam róla képet. Mikor dicsekedtem vele kolleganőknek az egyik mondta, hogy jé ő is volt ezen a bulin - neki is van a fiamról képe, mert nagyon tetszett neki. Hát ilyenkor érzem tök öregnek magam. :)

AncsaT írta...

Ha ennyire dicséritek a S.M.-t, egyszer még leszedek egyet és megnézem. :)

Fecó szerencsére nincs rákattanva a jelmezesdire. Mondjuk a versenytől elvették a kedvét, mert nem az nyer, aki a legjobban néz ki, hanem az akinek az anyukája több pénzt hajlandó otthagyni a jelmezkölcsönzőben. :( Nálunk mindig ilyen homemade jelmezek vannak csak, de egy házi dínóálarc hogyan versenyezzen a gyári star wars rohamosztagos páncéllal?

Megjegyzés küldése