Oldalak

2012-03-13

Q

Nagyon érdekes film ez a Q. Nyitásnak egy női zuhanyzót látunk, csípőmagasságból filmezve. A lányok térdtől nyakig látszanak csak. Aztán következik még jó néhány szexjelenet, ami eléggé öncélúnak tűnik. Ez majdnem annyira idegesített, mint Mr. Névtelen mai bloghozzászólásaiban a durva beszéd. (Csak egy valaki írjon, hogy zavarja, és esküszöm törlöm őket!) A főszereplő, Cecile, az első feltűnésekor megkongatta a vészharangomat. Szép csaj, de ordít róla a baj. Az a típus, akit, ha meglátsz, jobb, ha gyorsan elhúzol, lehetőleg minél messzebb. Szerencsére egy rakás dögös nő volt még a filmben, rajta kívül is. Szerintem mindet láthattam ruha nélkül, bár némelyiket csak a zuhanyzós jelenetekben, ahol a pucér testekhez az arcokat nehéz volt párosítani a szövegük alapján, mivel csak vállig látszottak. A srácok viszont elég gázul néztek ki. Mondjuk inkább az öltözködésük, láttam azért helyes pofikat is.
Francia filmekben többször feltűnt már, hogy meglepő nyíltsággal jelenik meg a szex, a nemi szervek leplezetlen ábrázolása. Például az Irreversible, a Base moi meg a La derniere femme ilyen, pedig akkor én még nem is éltem, mikor az utóbbi készült. Nekem azért túl direkt ez a mutogatósdi. Hogy merev pöcsöket mutatnak egy nem pornó műfajú filmen, az még OK, de hogy valakit le is szopnak premier plánban, az már necces nálam. Majdnem egész a végéig ez egy őrült sztorinak tűnt, ahol a szereplők össze vissza kefélnek egymással. Elég beteg szexeket láthatunk, nyilvános WC-ben, autóban, de ami otthon történik, az sem az igazi, az egyik nem akarja, a másik nem élvezi. A legnormálisabb még az, mikor két heteró csaj brahiból hátramegy és oltári nagyot dugnak, miközben a barátnőik kint hallgatják a kéjes sikolyokat.
Szóval tök beteg filmnek tűnt, és nem akarom lelőni a poént, ha valaki megnézné, de a végére azért sikerült egyenesbe hozni. Azt sugallta minden, hogy a pasik semmi mást nem akarnak, csak megdugni a csajokat. A csajok meg vagy ostobák és hagyják magukat kihasználni, vagy ők használják ki a pasikat. Ha valaki valami mást, valami többet, érzelmeket szeretne, az lúzer, és csalódás fogja érni. De valahogy aztán sikerül valami hepiend féleséget kanyarítani befejezésül. Fehér ruhás esküvőt azért ne várjatok, de a párok mintha egymásra találnának. Nem mondom, hogy világosan értem a film üzenetét, gyanítom, hogy nem csak annyi, hogy "minden jó, ha jó a vége", de gondolkodni lesz min annak, aki megnézi.
Néhány dolog, ami zavart engem: Lányok tiltakoznak a dugás ellen, hogy hát azért itt meg most mégsem kéne, de aztán gond nélkül bekapják a srácok farkát. Mintha a közösülés az jelentős dolog volna, de az orális szex, meg a kézimunka az szót sem érdemel. Ha csak kivernek egy farkat, megujjaznak egy puncit, az nem számít, azzal tulajdonképpen nem történt semmi, mondjuk nem is megcsalás meg ilyesmi. Meg a gátlások nélküli szex idegenekkel, még csak nem is beindulva, hanem csak buliból, vagy jótékonysági céllal. Vagy elmenni egy ismeretlen helyre, és úgy szexelni valakivel, hogy nem látom, azt sem tudom, ki az. És több szereplő is csinál ilyen dolgokat, mintha ez általános, sőt normális viselkedés volna. Fenntartások nélkül szinte csak az a néhány zuhanyzós jelenet tetszett, ahol a pucér lányok combtól mellig látszanak, miközben mászkálnak, zuhanyoznak, öltöznek és közben beszélgetnek. Főként pasikról, szexről.
A háttérben gazdasági válság van. Munkanélküliség. Az emberek nem fizetik ki mások elvégzett munkáját, az albérleti díjat, lopnak, csalnak, kurválkodnak. Érzelmileg elég sivárnak tűnik ez az egész, és a testi szenvedély mikor megjelenik, az meglehetősen beteg formában történik. Persze lehet mentségeket találni, "valódi" dugás nélkül ugye nem számít, meg a másiknak segítünk helyrehozni az életét, de azért a vagyon elleni bűncselekmények, meg a promiszkuitás nekem túl van a határon. Ha úgy nézem, hogy ezek ritka deviáns emberek a periférián, és mégis, bennük is feltűnik a szikrája a jónak, akkor rendben vagyok. De azért a gyereknek nem fogom megmutatni. (Aki még habozik, megnézze-e, itt a YouTube trailer.)


6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Akkor ezt az ünnepek alatt megnézem :)
Panka

AncsaT írta...

Majd kommenteld ide a véleményed! :)

Tyúk írta...

Te, ez engem miért nem érdekel?
(Mondjuk összerezzenek, ha egy nő szembe jön az utcán...)

AncsaT írta...

Talán majd ha összerezzen egy nő, ha szembe jön veled az utcán.:)

Mondjuk, a zuhanyzós jelenetektől eltekintve, én se voltam lenyűgözve.

Szabi írta...

Szerintem is meredekek ezek a kommentek a névtelentől. Kíváncsi is voltam, hogy reagálsz rájuk. Látom senki sem méltatja szóra sem. Talán ez a legintelligensebb reakció. Ez olyan, mint az óvodában a vérbeli pedagógus nem rápirít a csúnyán beszélő gyerekre - hisz az épp arra vágyik, hogy ráfigyeljenek - hanem észre sem veszi.

AncsaT írta...

Vívódom magammal, hogy mit csináljak. Szívem szerint törölném, de nem szoktam ilyesmit, mondván, hogy ha megtisztelt valaki a véleményével, akkor azt én köszönöm. De kicsit úgy érzem, mintha ezek a bejegyzések bántóak lennének. Az egyik ugye a felesége számára, de a többi is, akármelyik olvasó számára. Nem akarom szexistának bélyegezni, de nem nagyon jut eszembe jobb szó arra, ha valami nemi alapon sértő. Nem akarok elhamarkodott lenni, azt hiszem alszom rá még egyet.

Megjegyzés küldése