Oldalak

2011-09-23

Rossz hírek

Kata már megint sámánkodik. Egyszer megérem, hogy lovon jön haza. Síppal, dobbal, nádi hegedűvel. Lassan érik, hogy a nyereg felett puhított fenekét elverjem egy suhogós fűzvesszővel. Vagy lovaglóostorral. Mondjuk valami fekete magassarkú lakkbőr csizmácskával a lábamon, harisnyakötőben, műbőr fűzőben. Bár ezt még talán élvezné. Valami kegyetlenebbet kéne kitalálnom. Hüvelykszorítót. Esetleg a vasszűz is megteszi. Kéne egy Malleus maleficarum kötet, biztos találnék benne pár jó ötletet. Azt hiszem nem kegyetlen vagyok, csak csalódott. Itt egy suli mentes hétvégém, és erre lelép. Amíg csak estig tartottak ezek a programok, legalább vacsorára hazajött, meg itthol töltötte az éjszakát. De mostanában a történelmi Magyarország területét járják, egy határ választ el tőle. Vicceltem is az ideiglenesen hazánkban állomásozó barátnőm szöveggel. Meg hogy a nőm váratlan villámlátogatásra hazánkba érkezett.
Holnap Fecó kimegy a mamáékkal a tanyára. Tudok majd mit csinálni itthon, össze kéne pakoljak a szobámban, de ha Kata is itt lenne, volna pár további ötletem is. Főleg, ha jó idő volna. Ma délután, addig dumáltunk róla a fb-on, hogy kimentem a kertbe a hintaágyba. A diófának még jó sok levele van, így bátran kibújtam a nadrágomból meg a pólómból és sütkéreztem a délutáni napsütésben. Elolvastam vagy öt oldalt a "Védett nők"-ből, csak kínlódom Heinlein eposzával, de aztán hagytam kicsúszni a kezemből az olvasót, és csak élveztem a napot, meg ahogy a falevelek árnyéka mindenféle nonfiguratív ábrát fest a szemhéjam belsejére. Volt egy jó félórám, amíg el nem bújt a nap.
Aztán meghallgattam, elolvastam a híreket. Csak hogy ne érezzem annyira jól magam. Az elmebeteg Slota szerint fegyverkezünk, és gyakoroljuk a dunai átkelést. Nem tudom, mit gondol, hogy majd lerohanjuk Szlovákiát? Van nekünk elég bajunk, nem kellenek még az övék is. Egy diák kiesett az iskolájának az ablakából. A rádió még arról beszélt, hogy fegyelmi ügyből kifolyólag hivatalos volt az igazgatóhoz, és ezt elkerülendő próbált meg az ablakon át szökni. A netes hír szerint az igazgató nincs az iskolában. Talán ő is az ablakon át lépett le. Ez egyelőre rémregény, fantáziálni lehet mindenfélét, mert semmi konkrétumot nem tudni. Kertész Ákostól visszavette a díszpolgári címet a fővárosi közgyűlés. Gondolom azért nem fog álmatlanul hánykolódni emiatt az éjjel.
A palesztinok meg kérvényezték az ENSZ tagállamainak sorába történő felvételüket. A BT állandó tag USA vétója ezt megakadályozhatja, de a közgyűlés kétharmadának szavazata nem tag megfigyelői státust adhat nekik. Ez nem súlytalan, mert így a hágai nemzetközi bírósághoz keresetet nyújthatnak be, és számonkérhetik nemzetközi egyezmények betartását Izraelen. Ez egyfajta "jogi személyiség", amit többé nem lehet majd megkerülni. Izrael persze tüzet okád, és gondolom, az egész világ antiszemita lesz, ha a közgyűlés igent mond, de talán észbe kapnak, hogy a helyzetet tényleg rendezni kéne, és hatvan-hetven évvel ezelőtti eseményekre hivatkozva nem lehet folyton pozitív diszkriminációt követelni.
Vagyis lehet, de az sokaknál kiveri a biztosítékot. Például nálunk az új egyházügyi törvény esetében. Elméletileg egyház maradt aki tényleg igazi, nagy egyház, az összes többi meg kérvényezheti, de irányzatonként nem lehet, csak egy. Így eltűnik majd pl. olyan adventista egyház, ahol igen komoly tevékenység folyt, hitélet, lelkészképzés, hittudományi képzés, iskolák, öregotthonok, a sokszínű buddhista paletta kifakul, de van egy vallás, amelynek első körben, kérelem nélkül, megmaradt olyan egyháza is, melynek összesen alig több mint 250 fő ajánlotta fel az adója 1%-át. Mert kínos lenne egy "ilyen" egyházat megszüntetni, mert esetleg nemzetközi fórumokon kiabálnának, hogy jaj, őket itten üldözik, meg diszkriminálják. Na, az ilyesmi az, amivel nem lehet népszerűségi versenyt nyerni. Nem csak nálunk, az ENSZ-ben sem.
Hogy legyenek misztikus dolgok is, Írországban spontán égésbe halt bele egy nyugdíjas. Nálunk meg majd felgyújtják magukat a Parlament előtt, ha a nyugdíjakhoz is durván hozzányúl a kormány. A CERN részecskegyorsítójában meg fénysebességnél gyorsabb neutrínókat mértek. Ez, ha nem csak mérési hibáról van szó, fenekestül felforgatja a fizikát. Einsteint is revideálni kell majd. Viszont hihetetlen dolgok várhatók. 100 év után újabb reneszánsz jöhet a fizikai kutatások terén.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az utolsóra azt mondom, jó, és?
A többi meg már tegnap is úristen-kategória volt számomra.
Ty.

Névtelen írta...

Az ír nyugdíjas meg felrobbant dühében. :(

Névtelen írta...

Jelenleg én is felgyulladnék spontán.
Panka

AncsaT írta...

Oksi, a vége tényleg nem rossz hír. Mint misztikus dolog, kerül elő. A nyuggerről meg az a lényeges infó, hogy ír. Szerintem betintázott, a szervezete tocsogott a viszkiben, és mikor szikrázott a villanykapcsoló, lángra kapott. Javaslom, mi a spontán lángolást csak érzelmi alapon műveljük! :)

Megjegyzés küldése