Oldalak

2010-09-08

Korhatáros anime

Írtam egy korongnyi "Totál Dráma Sziget"-et Fecónak. Régebben láttam egy részletet az egyik epizódból, és elkönyveltem, hogy ez valószínűleg egy marhaság. Nos azóta meggyőződésem lett, hogy oltári nagy marhaság, és mégis. Amíg nem nő fel a gyermek a "South Park"-hoz, és a "Hungarikum"-hoz, addig is kell nézzen valamit. A történet a valóságsók, túlélősók, akármilyensók kifigurázása. Megtanulja, mi az a paródia, és ha valaha lát egy igazi ilyen-olyansót, akkor csak legyint majd, ugyan, ez mind semmi, láttam már különbet is. Sőt, szedem már neki a második évadot, a "Totál Dráma Akció"-t is.
Ezt azért már nem akartam, mégiscsak túlzás a hülyeségből rendszert, értsd folytatást kreálni, de ez egy elkerülhetetlen alku volt. Beszélgettünk horrorfilmekről, és az "agyzabáló zombik"-ról. Kérte, hogy mutassak neki ilyet. Nos, én életemben először George A. Romero híres opuszát, a "Night of The Living Dead" c. filmet láttam, ami ugyan fekete-fehér, és ma már elég amatőrnek tűnik, de engem a hideg kilelt tőle. Nem a zombiktól, hanem, mikor kalapáccsal vertek szét benne egy fejet. Gondoltam, még nem érett rá a gyermek. Két éve is, a "Kígyók a fedélzeten" megtekintése után este, mikor betakargattam, megkért, hogy maradjak még egy kicsit mellette. Szóval nem nézünk igazi zombihorrort.
Viszont, gondoltam, zombis rajzfilmet miért ne. A H.O.T.D. azaz a "Highschool of the Dead" jónak tűnt. A leírás alapján nem gyanakodtam, de mikor ellenőrzésképpen lecsekkoltam egy epizódot, úgy döntöttem, ez nem Fecónak való. Dinnyényi csöcsök, folyton kivillogó bugyik, egymással vígan hancúrozó lányok... a fene gondolta, hogy a beteg japánjai még a zombihorrort sem tudják szex nélkül elképzelni. Az nem árt, ha megtanulja, a halott dolgoktól nem kell félni, az élők sokkal több bajt okoznak. De nem akarom túl korán a szexualitás felé terelni az érdeklődését. Így megszületett az alku. Zombik helyett Totál Dráma 2. évad.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése