Oldalak

2010-09-22

Tejszines kutyaf...

Délután Kata felhívott, hogy amikor megyek Fecóért a suliba, menjek be a boltba, és hozzak póréhagymát, tejszínt és spagettitésztát. Kapott a kolléganőjétől egy méretes cukkinit, és talált hozzá egy receptet. Egymás után két nap főzni akar? Gondoltam, ez vagy a klimax jele, vagy pedig közeledni óhajt a csaj, a tegnapi vérzivataros nap után. Persze lehet tegnap is közeledni próbált a maga módján, csak a hangulatai változékonyak mint a hold. Az "ölelj át, úgy hiányoztál" és a "látni se bírlak, utállak" közt sokszor csak 30-40 másodperc telik el.
Ma olyan korán eljött melóból, hogy a bolt előtt sikerült "véletlenül" összetalálkoznunk, és bejött velünk vásárolni. Illetve vetetett még pluszban ezt meg azt, hogy pontos legyek. Szépen sütött a nap, így mikor hazaértünk, főzés helyett kiment az erkélyre napozni. De aztán mégiscsak rávette magát, és nekiállt az ismeretlen receptnek, amit talán nem is pontosan másolt le. Próbált rávenni, hogy főzzünk együtt. De ehhez már túl régóta ismerem. Ez nem közösen végzett tevékenység, együtt töltött idő lenne, hanem vész esetére a felelősség átruházása. Ha jó lesz, akkor finomat főzött, ha nem, akkor elrontottam. Szóval nem értem rá.
Mire legközelebb a konyha felé jártam, kellően hangulatba jött. Láttam a szemén. Közölte, hogy sz*r a recept, mert hogy a cukkini mikor fog így megpuhulni. Egyáltalán, mikor kellet volna beletenni? És persze, látja, hogy most elhúzok jógázni, nehogy véletlen segítsek. Milyen mocsok vagyok, és miattam most ehetetlen lesz a kaja. Felidéztem egy mélyen zengő "om" hangot, és nem ütöttem meg. Inkább csodálattal adóztam a képességének, hogy bár kimaradtam a főzésből, mégis megtalálta a módját, hogy engem hibáztasson érte, ha nem sikerül az étel. Ha van sapkám akkor azért, ha nincs, akkor meg azért. Még annyi tanácsot adtam neki, ha úgy érzi kész, hagyja rajta a fedőt mikor lekapcsolja, és ne is emelgesse egy fél órát. A gőzében még puhul.
Elmentem, bemelegítettem, csináltam pár testtartást, légzőgyakorlatot és meditáltam. Kaptam egy jótanácsot, amit meg is fogadtam. Megettem a vacsorát, a cukkinis-tejszines kutyaf*szát, megdicsértem, hogy milyen finom, és elmosogattam. Most vasal, közben nézi a "Hat nap, hét éjszaká"-t, amit kívánságára megszereztem neki. (És már folyamatban van a "Szökőhév" is, csak sóhajt egyet, én meg a csillagokat az égről, de legalább is, ami torrenten elérhető...) Fecó fürdik, mindjárt végez, ágybadugom, mesélek neki. És reménykedem, hogy a film hangulatba hozza a nőmet. Amire van esély, mert a két főszereplő kicsit sem bírja egymást, utálkoznak, veszekednek, aztán mégis összemelegednek, egymásba zúgnak, és ásó-kapa-nagyharang. Ha ettől sem lesz kedve szexelni, akkor kénytelen leszek valami ajzószert itatni vele.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése