Oldalak

2012-01-13

Angyalok - Szájmon és Klaudia (1. rész)

Gyorsan felfelé ívelt a karrierem a tervezőirodánál. Lelkesen, sokat és jól dolgoztam, de elsősorban nem ennek köszönhetően, hanem mert megdugtam a főnök titkárnőjét.
Klaudia feltűnően szép és céltudatos lány volt. Egy hónapja dolgozott nálunk, mikor a Laci szeretője lett. Két hónap után fizetésemelést kapott, még mielőtt letelt volna a próbaideje. Ez ugyan nem tette népszerűvé, azt viszont mindenki elismerte, a munkáját rendesen elvégzi. Angolul társalgási szinten beszélt, magam hallottam családi dolgokról, divatról társalogni egy külföldi partner titkárnőjével. És túlórázott is. Sokszor késő estig bent maradt a főnökkel. De vicc nélkül, tényleg jól dolgozott. A falitábláról leszedte a cégről szóló újságkivágásokat, és telitűzdelte színes táblázatokkal. Ha valaki határidők, ütemezés, kapcsolattartók után érdeklődött, megmutatta neki. Néhány hét után már magunk eligazodtunk a sorok és a színkódok között.
Lacinak viszont - ebben is mindenki egyetértett - teljesen elment az esze. Ő csak vezette a céget, talán öt százalék tulajdonrészt is birtokolt, de a többi kilencvenöt százalék a felesége, az anyósa és a sógornője kezében volt. Ő csak benősült az üzletbe. Amíg apósa élt, egy ilyen botlás maximum azzal járt volna, hogy a titkárnő repül, ő meg kap egy alapos kioktatást a családi béke és a diszkréten intézendő ügyek témájában.
Most viszont félő volt, hogy a párocska együtt repül, ami a céget komoly bajba sodorta volna. Laci, mondjuk, nyit egy új irodát, viszi az ügyfelek egy részét, valószínűleg néhány tervezőt is, de elegendő tőke híján, egy csúnya, elhúzódó válás és az üzlet miatti pereskedés közepette, a várható bizalomvesztés miatt mindkét vállalkozás kilátásai rosszak lennének. Ez pedig végső soron a munkánkat, az egzisztenciánkat fenyegette. Ha legalább házon kívül intézte volna! Felelőtlennek tartottuk, de falaztunk neki, és vártuk, hogy vége legyen az afférnak.
Katika, a feleség nem volt sem szép, sem okos, de hülye sem volt, ezért gyanakodni kezdett, mikor több projektünk is csúszásba került. Legalább is Laci ezzel indokolta, hogy egyre gyakrabban kell este sokáig bent maradnia. Az asszony kezdett bejárni az irodába, átlátszó indokokkal, váratlanul toppant be. Klaudia kedvesen mosolygott rá, ha nem volt bent senki, mondta, hogy menjen csak be. Ha belső emberrel volt megbeszélés, beszólt a telefonon, hogy megjött Katika, ha üzleti partnerrel folyt tárgyalás, leültette, kávéval kínálta, és küldött egy üzenetet Laci telefonjára. De túlságosan fiatal és vonzó volt ahhoz, hogy ilyesfajta kedveskedéssel elaltathatta volna a gyanúját.
Egyik este Laci úgy tudta, hogy a felesége színházba megy. Bezárkóztak Klaudiával az igazgatói melletti vendégszobába, melyet az irodájával egy közös fürdőszoba kötött össze. A lány névnapját ünnepelték, láttam a pezsgőt a hűtőben, mikor kivettem a vacsorám. Én tényleg csúszásban voltam egy menet közben érkezett módosítási igény miatt. Ez volt a nagy szerencse. Kezdtek összefolyni előttem a vonalak, egyre gyakrabban pillantottam fel a monitorról. Nyújtózkodtam és kinéztem az ablakon. Akkor állt be a parkolóba Katika almazöld Volkswagenje.
Mint őrült, szaladtam a vendégszobához. Kopogtattam, kiabáltam, rángattam a kilincset, de hasztalan. Csak a basszus tompa dübörgése szűrődött ki, gondoltam becsukták az előtér ajtaját és bőgették a zenét. Ebben a pillanatban elindult a lift lefelé. Nem volt idő tétovázni, átvágtam Klaudia szobáján, az igazgatói irodán, át a fürdőszobán, és berontottam a szerelmi fészekbe. Észre se vettek, csak amikor kinyomtam a hifit. Nem az ágyon voltak, Klaudia szoknya és bugyi nélkül, fekete harisnyában és csipkés harisnyatartóban, magas sarkúban rádőlt a fotel karfájára, Laci mögötte állt, egy kigombolt ingtől eltekintve teljesen pucéran. Megdöbbenve fordultak felém.

4 megjegyzés:

Szabi írta...

Tudod, mi ebben a hiba? Hogy nem tudom, mi történt utána.

AncsaT írta...

Ez még viszonylag rendben van, csak hosszú volt és kettévágtam, a másik fele az tetszik kevésbé. :)

Proliblues írta...

Ez tetszik!
Na muti csak a másik felét is, légyszi. :)

AncsaT írta...

Egy nap egy post. :) (maximum)

Megjegyzés küldése