Oldalak

2011-08-15

Postmenstrual Syndrome

Úgy tűnik, ilyen is van, mert most nem előtte, hanem utána jött rá a dili a kedvesre. Vagy még azt tudom elképzelni, hogy ha korábban is jött meg neki, az agybaj szigorúan tartotta a ciklust. Esetleg nem is hormonálisan, hanem a telihold hatására válik vérengzővé. Az is lehet, hogy Kata vérfarkas. Sőt, biztos is, ahogy a lábát elnéztem. Most így holdtöltekor egészen kiszőrösödött. Gyanús is volt, hogy valami ezüst kolloid nevezetű vackot iszogat. Biztos ezzel az ezüst tartalmú izével próbálja meg fékentartani a fenevadat. Azt hiszem, el kéne vinni a fejszét beezüstöztetni valahol. Ha nikkelt, krómot lehet rá galvanizálni, gondolom azt is lehet. Addig meg előkeresem a nagyi ezüst étkészletét, és egy villát döfök a fenekébe, ha felbosszant.
Megőrjít ez a nő. Szétpakolja a gyerekszobát, ahol most nem lehet eljutni az erkélyajtóhoz, mert derékig ér a kacat és a ruha. Aztán kitalálja, hogy emeljem meg a polcokat, dugig könyvekkel, hogy kiszedje alóluk a szőnyeget. Mondom nem lesz jó, de ő okosabb. Tartom a polcokat, nyögök, ő meg rángatja a szőnyeget, de mivel öt tonna cucc van rajta, az nem nagyon akar mozdulni. Ennek már öt napja. Azóta a kertben tüsténkedik. Kitalálta, hogy filagóriát akar. Van egy tűzifának kiváló, régi, rozzant ládikája, aminek a hátára tegyük rá azt az apácarácsot, amit még a régi lakásba is úgy hozott át, hogy akkor az majd jó lesz valamire. Azt hiszem asztalossal csináltatta, nem is merem megkérdezni mennyiért, és aztán semmire nem használta még.
Meg csináljunk neki oldalát, meg tetejét. Vett vékony díszléceket is. Állítólag vett volna valami virágfuttató izét is, mutogatta a képét reklámújságban, ami alá csak be kellett volna tolni a ládikát, de nem volt annyi pénze, így vett inkább léceket. Hogy majd én összecsavarozom, és akkor pont olyan lesz. Mondtam, hogy az ki van zárva. De még csak hasonló sem lesz. Ott kezdődik, hogy az anyag nem jó hozzá, és megfelelő csavar sincs itthon. Mondtam, az ilyet előbb át kell gondolni, meg kell tervezni. Nem ész nélkül összevásárolni mindenfélét, hogy majd csak jó lesz valamire. De én ugye hülyeséget beszélek, és elgondolkodnék nap estig, ennek pedig ma kész kell lennie. És álljak neki, és csináljam meg.
Mondtam, hogy feleségül ne vegyem-e, amin el is gondolkodott, de az volt a válasza, hogy a filagóriát jobb szeretné. Rámutattam, hogy a faanyag mennyire gyenge, hogy nem tart semmit, ráadásul nincs hozzá való kicsi csavar, a nagytól meg elhasad, ha nem fúrom elő. Ha előfúrom, akkor meg semmit nem fog tartani. Na, erre előhozott az építkezésből maradt cserépléceket, hogy akkor majd ezzel. Nem lett volna rossz, de mondtam, hogy előbb gyalulni kell és csiszolni, hogy lehessen majd festeni. Ez persze szintén marhaság, és én ne gondolkodjak, csak csináljam, amit mond. Elhatároztam, hogy így is lesz.
Majdnem a guta ütötte meg, de nem voltam hajlandó másra. Berajzolta a vonalat, ott elfűrészeltem, Odarakta a pöttyöt, megpróbáltam csavart behajtani, persze nem ment. Akkor mondta, hogy fúrjak. Nagy lett a lyuk, lötyögött a csavar. Nem volt kisebb fafúró, kinézett egy fémfúrásra való fúrószárat, (a kőzetfúrót nem voltam hajlandó kipróbálni), ahova pöttyöt rakott fúrtam, csavaroztam. Az apácarács az ülőke háttámlája. Rozoga, de rajta van. Itt viszont elakadt. Próbálgatott mindenféle fadarabokat, de egyik sem illett sehova. Megint mutogatta a virágfuttató izéjének a képét, hogy olyat csináljak. Mondtam, kicsukva, hogy én bármit csinálok, de ha berajzolja hol, ott fűrészelek, fúrok csavarozok, viszont többre ne számítson.
A végén meguntam, és rákérdeztem, a futtató micsodának muszáj-e fából lennie. Ugyanis van már egy ilyesmi a kertünkben, igaz fémből, és az is igaz, hogy fél méter mélyre beástam a lábait, hogy embertelen lenne kiszedni a földből, de az funkcióban, szélességben és magasságban is olyasmi, mint amit mutogat. Ráadásul sikerült olyan árnyékos helyre tenni, hogy arra legfeljebb pajkos bogárkák futnak fel, de semmi egyéb, mert a mohán és a csalánon kívül ott más nem nagyon akar nőni. Némi hümmögés után rám hagyta, hogy az akkor jó lesz. Látta, hogy ma már nem leszek hajlandó ásót, csákányt ragadni, ezért azt találta ki, hogy az ágnyesedéket meg a fahulladékot aprítsam fel kályhakész méretre. Nem sok az, negyed óra. Tudtam, hogy nem annyi, de elegem volt a veszekedésből, ráadásul lehetett fejszét lóbálni, így nekiálltam. Egy és egynegyed óra volt.

14 megjegyzés:

Mr. Pickles írta...

:D

Még sosem gondoltál kamerák beszerelésére? Ezt olyan szíven megnéztem volna. Még fizettem is volna érte de komolyan.

AncsaT írta...

Melyik részére lettél volna kíváncsi? :)

A valóságsót nézni sem szoktam, nem hogy még szerepelni benne. Mert az már mégis csak milyen beteges, hogy az ember heteken át egy nyugodtat fingani sem tud, mert a seggébe is kamerát tolnak?

suzy q írta...

jézusom:)

AncsaT írta...

Azt még nem is mondtam, hogy a gyalulatlan léceket lefestette zománccal. Holnap majd csodálkozik, hogy ki nyalogatta le róla a festék nagyját.

A gyerekszobában a felfordulás - kiderült - addig marad, amíg nem ered el az eső. Mert ha kint a kertben nem lehet csinálni semmit, akkor majd bent. Nem mondom, hogy ez ésszerű, de ma ez volt az egyetlen dolog, amiben valamiféle logikának a nyomát felfedezni véltem.

Rosabella Sanchez írta...

Szegénykém! :)

Nálunk Anyának szoktak ilyen ötletei támadni. És ha Apa hozzád hasonlóan elmagyarázza neki, hogy hülyeséget beszél, képtelenség megcsinálni, akkor jön hozzám. Persze én nem küldhetem el, kötelességem engedelmeskedni (akárcsak neked),hiába áll a hajam az égnek. Ilyenkor jön jól, hogy én vagyok az első szülött fiú. :)

AncsaT írta...

A hülyeségtől én úgy ki tudok bukni! Különösen, ha mondom, hogy szerintem mi van, de a másikon látom, nem is hallja, amit mondok, nem is gondolkodik el rajta, mert a saját hülyeségével van tele a feje, és ugyanazt szajkózza, újra és újra.

Ez olyan tesis mentalitás, hogy ha nem tudsz elég gyorsan futni, messze ugrani, vagy felemelni egy súlyt, akkor a megoldás, hogy próbáld jobban, próbáld erősebben. Van amikor ez működik, de pl. ha egy zárat nem a hozzávaló kulccsal akarsz kinyitni, akkor hiába próbálod keményebben.

Mr. Pickles írta...

Az egészre és ezt a zenét játszottam volna alatta.
http://www.youtube.com/watch?v=Gpc5_3B5xdk

Tyúknak vajon hogyan tudom eljuttatni a Sós, ecetes csipszét? Mert hogya blogján hagyott kérdésekre nem válaszol.

AncsaT írta...

Ehhez a zenéhez nem webkamera kell,. hanem gyorsított felvétel. :)

Tyúknak meg írjál emilt, fészbuküzenetet, plusz kérj meg valakit a FB-on, hogy küldjön neki SMS-t, ha élet-halál kérdése a csipsz. :)

Mr. Pickles írta...

Hmm ezek mind jó megoldások (fb-re vissza kéne regisztrálnom) majd megoldom, ha más nme lesz kiabálok jó hangosan.
Jahh és senki nem mondta, hogy web kamerán hanem élőben néztem volna.

AncsaT írta...

Nem is értettem, miért tűntél el a FB-ról. A "Lezblog olvasók és Írok" csoportot is magára hagytad, át kellett vegyük az adminisztrálását.

Élőben persze, a diófa árnyékából, selyempárnán ülve, miközben fehér ruhás szüzek italt szolgálnak fel. :)

Mr. Pickles írta...

Sok olyan ember talált meg akinek nem kéne (fő a misztikuság)
a probléma hogy nem tudom semmilyen e-mail cimét nem tudom
és ne is kéne hogy itt megadd
na mindegy ez van majd megoldom

AncsaT írta...

Hát írjál nekem, és én megírom a címét. Vagy küldd el nekem az üzenetet, és majd én továbbítom, az úgy még titokzatosabb. De, nehogy én megtudjam az üzenetet, esetleg titkosíthatnád. Lehetőleg úgy, hogy ő se értse. Az aztán tényleg misztikus lenne. :)

Ha megnézed a fészbuk adatlapját, vagy elnavigálsz a régi blogjára (Google segít, vagy az új blogon kattints a kutyára), és megnézed ott az adatlapon, mindkettőn szerepel az e-mail címe.

Mr. Pickles írta...

Nem kell
vissza jelentkeztem facebookra és úgynéz ki hogy letiltott
akkor ezért nem válaszol sehol
na mindegy
ezt még túl élem
Sós ecetes pringles valakinek?

AncsaT írta...

Csúnya rossz macs! Mit csináltál szegény Csőrikével??? :-)))

Megjegyzés küldése