Oldalak

2010-04-18

Sirám

Kisütött a nap, így egész nap a kertet rendezgettük Katámmal. Nagyon boldog volt, hogy milyen remek családi program. Fecó is szaladgált körülöttünk fel s alá egy darabig, aztán inkább elment legózni. Én is meguntam egy idő után, de én nem léphettem le. De végeztünk mindennel. Estére elültettük a medvehagymákat is. Illetve néhány sérültet nem. Azoknak leszedtem a levelét, és csináltam belőle tejfölös medvehagyma-salátát. Katának nem jött be az illata, de én belakmároztam belőle. Állítólag jó a gyomorpanaszokra, de nekem lehet, hogy okozza azt. Bár lehet, a gyanús eredetű olajos mag-mix a bűnös. A lényeg, ég a gyomrom.
Ráadásul maratoni szótárazás vár rám. Áttanulmányoztam a karakterekről szóló részt a "nagykönyv"-ből. Kiderült, a nyolc archetípusos karakternek nem csak tizenhatféle "motiváció"-ja van, hanem ugyanennyi "cél"-ja, "módszer"-e és "értékelés"-e is. Ezek egy-egy kifejezéssel jellemezhetők, de a pontos megértésükhöz el kell olvasnom a fél oldalas leírásukat is. Sőt, hogy biztosan és tökéletesen megértsem őket, ki kell szótárazzam az egészet. Tuti nagyon hasznos lesz, csak kegyetlen hosszadalmas. Nem hiába mondják, hogy "a tudás fájának gyümölcse édes, de a gyökere keserű".
A gyökérről, meg a keserűről megint eszembe jutott a medvehagyma. Érdeklődőknek itt a wiki link, egy blogbejegyzés, és három receptes oldal: -1- , -2- , -3- . Most pedig, mivel még mindig "ég a pokol", jöhet a gyomor- (svéd-)keserű. Ha ez sem segít, megyek és kimosom a gyomrom.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése