Oldalak

2011-04-20

Cylonok

Végignéztem az első évadot, és már belekaptam a másodikba is. Pedig az első epizódok után nem sok esélyt adtam erre a Battlestar Galacticának. A digitális trükkök nem voltak gagyik, csak hát lenyűgözőek sem. Aztán pár idegesítő dolog. Technikailag, műszakilag baromságok. Rohadt modern űrhajó, és a telefonokat éppencsak nem kell kurblizni, mielőtt beleszólnak. A számítógépek nincsenek hálózatba kötve, nehogy a szájlonok vírust nyomjanak a rendszerre. Egyszer muszájból összekötik, tesznek tűzfalat, de jön a vírus. Hogyan? Hogy kerül a rendszerbe? Meg a szájlonok. Eredetileg gépek, aztán olyanok mint az emberek. Orvosi vizsgálat sem mutatja ki a különbséget. De a gépekben is lehet valami szerves, mint az egyik elfogott űrhajóban. Sőt, talán más nincs is bennük. Pl. rádió tuti nincs, mert ha harcra kerül a sor, a gépek kinyiffannak, de előtte nem adják le a drótot a központnak, hogy basszus, dobjatok már ide egy bazi nagy atombombát!
Azt még nem is mondtam, hogy a legidegesítőbb Trész hadnagy alias Sztárbákk, aki folyton pasikkal kefél, miközben olyan leszbikusnak tűnik, hogy az már szinte karikatúra szerű. Szivarozik, verekszik, tépett apródfrizurát hord, a hüvelykujján visel gyűrűt, és irtó széles vállai vannak, akkora a háta mint egy kétszemélyes napozóágy. Még az én zárlatos melegradarom is bevillogott rá. Teljesen rá voltam indulva egy jelenetre, hogy valamelyik szájlonbigével akciózzanak, de csak nyálas pasikkal írták össze a forgatókönyvben. Mondom, eddig tiszta csalódás a szex része a sorozatnak. Az évadzáró epizód lebegtetése meg nagyon durva volt. Hogy állat nagy katyvaszt csináltak, mindenki óriási zűrben, életek egy hajszálon, és akkor... folyt. köv.
Nem is értettem, miért akarom nézni tovább. Komolyan el kellett gondolkodnom rajta, hogy mi az ami mégis tetszik benne. Nagyjából arra jutottam, hogy leginkább a karakterek. Összehasonlítva mondjuk egy Csillagok háborújával, itt sokkal árnyaltabb a kép. Abban ugye mindenki vagy fehér, vagy fekete. Óriásiak a kontrasztok. A rosszfiúk iszonyatosan rosszak, a jó fiúk iszonyatosan jók. Persze, Darth Vader megmenti a fiacskáját, Luke meg kicsit szeleburdi, de fel nem merül bennünk a kétség, hogy kinek is kéne szurkoljunk. Ehhez képest a BG lélektani színkavalkád, motivációk, szándékok és vágyak mélyanalízisben történő feltárása. Senki nem olyan, mint amilyennek elsőre gondoljuk.
A jófiúk időnként (rendszeresen) elcseszik. Kivillan a foguk fehérje. Önzők, rasszisták, fafejűek, kicsinyesek stb. A rosszfiúk meg időnként önfeláldozóak, tele vannak szeretettel, megbocsájtással, de annyira, hogy Jézus is elpirulna, ha hozzájuk kéne mérnie magát. A flottaparancsnok és az elnök konfliktusában nem tudtam kinek az oldalára helyezkedni. Mert mindkettőnek igaza volt. Szóval mindenki olyan igazán emberi. Van benne jó is meg rossz is, és a kettő folyton küzd egymással. És egyáltalán nincsen lejátszva a meccs. Ahogy nem lehet előre sejteni a végét sem. Mert az ugyan biztos, hogy végül a jók győznek, és a gonoszok alulmaradnak, de ki a jó és ki a rossz?
Az emberek a jók? Akik ahelyett, hogy összefognának, nehogy kipusztuljon a fajuk, kicsinyes torzsalkodással töltik az időt,és azon küzdenek, ki vezetheti a fogyatkozó népet? A szájlonok a rosszak? Mikor valami homályos "az istenek" nevezetű dolog helyett az "egy igaz Isten" hívei? Nem félnek a haláltól, mert tudják, azzal nincs vége a létezésüknek. Csupán az emberek uralma alól akartak kiszabadulni, akik rabszolgaként kezelték őket, azzal indult a háború. És tudták addig nincsenek biztonságban, amíg létezik az emberiség. De lehetnek-e ők a jók? Atomfegyvert vetettek be, manipulálják nem csak az embereket, de a saját társaikat is. Az emberformájú szájlonok úgy tűnik, uralkodnak a gép formájúakon. Tulajdonképpen a szájlon faj az emberi elnyomóit emberformájú szájlon elnyomókra cserélte.
Nem tudom, mi fog kisülni ebből, de rohadtul kíváncsi vagyok rá!

34 megjegyzés:

Tyúk írta...

A negyediket nézem. Hát mit mondjak? Néha kétszer kell odanéznem. Sokszor fogsz még meglepődni.
<3 Starbuck.

AncsaT írta...

A második évaddal végeztem. Jaj mekkorákat kavartak már eddig is, és akkor még fokozzák is majd. Engem úgy látszik ezzel lehet a képernyő elé ragasztani.
Nekem Sharon mosolya jön be, meg a hatos modell dögös ruhái. :)

Tyúk írta...

Hatos nem tetszik, semmi husika nincs rajta. :)

AncsaT írta...

Kéretik figyelni rám. Mert egész pontosan mit is írtam? "... hatos modell dögös ruhái." :)

Én irtózom a feltűnéstől, hogy megbámuljanak, ezért piros ruhát nem vennék fel, különösen, ha a felső része többet mutat mint takar a cickómból, de másokon szívesen nézegetem az ilyesmit. Én fizikailag rosszul érezném magam benne, de mondjuk Manélán el tudnék képzelni egy hasonló rucit. :)

Névtelen írta...

Hát Manélán jól is festene, ez kétségtelen.
TY

Manéla írta...

<3 Köszi, feldobtátok a napomat, csajok :)) (egyébként vannak ilyen ruháim... :)

Névtelen írta...

Szóljál drágám, végtelen szalagon tudok udvarolni. :)
Ty.

Tyúk írta...

Amúgy meg, tanárnőkérem, kit érdekel a ruha, basszus? :)

AncsaT írta...

Ez igaz, Manélát nem csak piros ruhában, hanem anélkül is el tudom képzelni. :)
De kompromisszumos megoldásként javaslom azt a jelenetet, ahogy Manéla kibújik egy ilyen ruciból. :)

Manéla írta...

Ööööööö.... :) Pedig pont mondani akartam, hogy valami rongyot csak fel kell venni... :) Bár, ha belegondolok, még pl. sosem vetkőzős pókereztem.

AncsaT írta...

Igazítunk a jeleneten: Nagy, kerek asztal, zöld posztóval borítva. Rajta pizza, sör, kártyalapok és Manéla amint sztriptízt ad elő. :)

Manéla írta...

Nem lehetne inkább boroskóla? :D

AncsaT írta...

Hát, az nem valami elegáns. Mit szólnál a félszáraz vörösborhoz, ilyen jókora, öblös talpaspohárban? :)

Manéla írta...

Oké, csak legyen benne kóla :)

AncsaT írta...

OK, ha elkezdted a sztriptízt, én fogom megkérdezni, hogy Pepsit vagy Cocát szeretnél bele. :)

Manéla írta...

Úrinő nem iszik Pepsit, csak Coca Colát! - mondta és odadobta a kártyázók közé a harisnyatartóját.

AncsaT írta...

Jobb is az, mert a másiktól kiráz a hideg. Az előbb bejött a nőm, én meg összerezzentem. Láttam magam előtt, ahogy kártyázunk, röpül a harisnyatartó, ő meg benyit, megáll az ajtóban, és azt mondja: "Sziasztok! Kata vagyok. Van még egy Pepsitek?" :)

Manéla írta...

:))) Felvidítottál :)

Tyúk írta...

Bakker, nem tudok pókerezni. De gáz. :) Vetkőzős flipper?

Manéla írta...

Tyúk :))))))))))))

AncsaT írta...

Vetkőzős sakk? De akár vetkőzős dominó vagy amőba is lehet. Nem az a lényeg. :)

Tyúk írta...

Basszer, ha nem az a lényeg, akkor Manéla vetkőzzön, oszt szevasz, de ez ocsmány, tavaszra bezsongott, szexuálközpontú gondolat, azért ezt így direktbe' nem mondanám, Amálkám, ha érted a célzást... :)))

Névtelen írta...

Mondjuk felőlem vetkőzős curling is akár...

AncsaT írta...

Ugyan kérem, nem csak erről van szó. Nem vagyunk mi beszűkült érdeklődésű hímek. Természetesen Manéla vetkőzzön, és közben esszük a pizzát és isszuk a sört! :)

(Nagy a szám, hogy Kata nincs itthon, volt valami mondás az egércincogásról a macska távollétében. :) )

AncsaT írta...

Curling. Olyan műveletlen vagyok, hogy meg kellett nézzem a Wikipédiában. De a curlng az gáz, mert téli sport. Hideg kell hozzá, és a kártyaasztalon jégpályát csinálni... :))

Manéla írta...

Csak dumáltok itt, én meg már rég levetkőztem :))

(El sem merek menni ezután egy blogtalira... :)

AncsaT írta...

Meg ne fázzál aranyvirág! :))

Blogtali miatt meg ne aggódj, örömmel és nagy várakozással fogad majd mindenki. :)

Tyúk írta...

Hímek talán nem, de beszűkült érdeklődésűek mindenképp. :)

AncsaT írta...

A beszűkültség talán érthető. Szalma vagyok vasárnap estig, és már tegnap sem volt "megfelelő hangulatban" a nőm, így elvonási tüneteim vannak. :)

Névtelen írta...

Ez a posztod kissé elengedte magát úgy látom. Vagy nagyon rákattantunk szegény Manélára, aki bár nem ijedős, mi viszont hihetetlen intelligenciával és hasonló hévvel tesszük neki a szépet, ebből írjál blogbejegyzést. :)

Manéla írta...

Ez csak ártatlan évődés :)

Tyúk írta...

Virágot Manélának. :)

AncsaT írta...

Néha elképesztő, mennyire nem kapcsolódik a kommentekben kibontakozó párbeszéd a bejegyzés témájához. :)

Ha még nem derült volna ki, Manélát nagyon szeretjük, függetlenül attól milyet ruhát vesz fel (vagy le), és hát tavasz van, ennek minden következményével. :) Nem hiszem, hogy "rámozdultunk" volna szegénykémre, csak játszunk, és ő ebben teljes mértékig partner. (Merem kockáztatni, élvezi is, legalább annyira mint mi.) De ha bárkinek sikerült volna sérteni az érzékenységét, elnézést érte.

Névtelen írta...

Egyfelől meggyőződésem, hogy Manélát nehéz megijeszteni. :) Másfelől meg... hát nem mindegy? :)

Megjegyzés küldése