Oldalak

2011-04-17

Elmebeteg mesék

Tegnap este, mosogatás közben szólt a rádió. Az estimese ment benne. Volt benne egy alkoholfüggő sündisznó, akibe szerelmes egy bipoláris macskalány, de közéjük áll egy nárcisztikus-megalomán nyúlcsaj. A nyúl a hatalmába keríti a sünt, és feléli annak a vagyonát, közben pedig folyton megalázó helyzetekbe hozza. A macska a félfülű vendéglősnél dolgozik konyhai kisegítőként, és egy alkalommal (iszonyatos nyervogás közepette) a nyúl fejére borítja a répafőzeléket. A vendéglős ráparancsol, hogy tegye rendbe a nyúl tönkretett ruháját, mert baj lesz. A macska így kesereg: "jaj, muszáj lesz kimosnom belőle a répát, különben a félfülű megrépáz". Mire egy hang, "De cicus! Ez egy gyerekmese!". A cica javít: "Izé... úgy értettem megtépáz". Mondom ez volt az estimese.
Kata jobb is, hogy nem hallotta, mert újabb bizonyítékát látná a nemzetközi összeesküvésnek, a magyarság kipusztítására, ezúttal a gyermekeink erkölcsi-szellemi tönkretételén keresztül. Mostanában "érdekes" előadásokra jár, ahol igen élvezetes összeesküvés-elméletek hangzanak el. Ezzel egyébként nincs bajom, csak kicsit egyoldalúan válogatnak a kínálatból, és kritika nélkül el is hiszik őket. Innentől kezdve nem létezhet olyan, hogy a mesejáték szerzője torz lelkületű vagy esetleg eredetileg más korosztálynak szánta a művet, a műsor szerkesztője meg nem olvasta végig a szövegkönyvet, vagy alkalmatlan a posztjára. Nem. Itt gonosz emberek összeszövetkeztek.
A múltkor Kata hazaállított egy kiló külföldről hozatott gyógyszertári sóval. 100% NaCl. Mert a magyarokat szándékosan mérgezik! (A neten többfelé is van erről információ. Akit érdekelnek a vad dolgok, keressen rá az elmélet szülőatyja, Tejfalussi András nevére.) Ezekből (természetesen a büntetőjogi kategória miatt) kimarad, hogy ki is állhat a dolog mögött, de nem kellett találgatnom, megtudtam, hogy a cionista zsidó világ-összeesküvés. Mert hogy meg akarják szerezni a magyar földet. Mert a klímaváltozás miatt a szentföldön nem lesz maradásuk. Hm... OK, a sukorói kaszinóügyben tényleg érintett volt egy izraeli állampolgár, de a dunántúli földeket nem a burgenlandi osztrák gazdák vásárolják fel? Nem lehet, hogy ők mérgezik a sót? Persze ez hülyeség, mert az osztrákoknál is káliumoznak. Sőt, az egész Euban, mert van valami irányelv a nátrium bevitel csökkentésére, hogy megelőzzék a magas vérnyomást.
Nem mondom, hogy az egész hülyeség. Biztos nem egészséges a túl sok kálium. De az is igaz lehet, hogy a magas vérnyomást elősegíti a túl sok nátriumbevitel. Csakhogy az elhízás és a mozgásszegény életmód még jobban. Kár, hogy azokra nem lehet ilyen egyszerű intézkedéssel reagálni. Hogy 1.000 Ft volt egy kiló só, nem morogtam érte. Hát majd takarékosabban fogunk bánni vele, így kevesebb lesz a kálium is meg a nátrium is. Mindegy melyik elmélet az igaz, mi felkészülünk mindkét eshetőségre. Bár javasoltam, hogy olyan esetekben, mikor a sót igazából nem esszük meg, hanem kiöntjük a főzőlével, pl. krumpli hajában, vagy tésztafőzés, nyugodtan használhatnánk a "mérgezett" káliumosat is.
Az sincs kizárva, hogy jó szokás szerint át fogunk majd esni a ló túlsó oldalára, és káliumhiányos betegségek jelennek majd meg a magyarok közt? Nem tudom. Talán nem, mert a műtrágyázás következtében a zöldségek meg a gyümölcsök ebben az egy elemben biztosan nem szenvednek hiányt. Állítólag túl sok is van bennük. De azért, én inkább eszem a káliumos almát, mint a mirelit készételeket. és nem csak arra kell figyelnünk, mi kerül be a testünkbe, hanem arra is, mi kerül be a fejünkbe. A táplálkozási előírásokkal kapcsolatban Jézus szavai jutnak eszembe, melyek szerint "Nem az tesz benneteket tisztátalanná, ami a szátokon bemegy, hanem ami a szátokon kijön."
Meg azon vigyorgok magamban, hogy még néhány előadás, és előkerül az is, hogy a magyarság lélekszámának csökkentésére kidolgozott másik gonosz terv nem más, mint a meleg és leszbikus kapcsolatok népszerűségének növelése. Hogy még kevesebb magyar szülessen. Kíváncsi leszek, ez hogyan érinti majd a Kedvest, ha kiderül, ő bizony már áldozatul esett az összeesküvésnek. Vajon rögtön férjhez akar menni? Esetleg mi kivételek vagyunk, hiszen túljártunk az összeesküvők eszén, mert lám, itt van Fecó? Vagy szülnünk kell gyorsan egy-egy gyereket? Sőt, mindjárt hármasikreket? És még nem volt szó az UFO-król. Atlantiszról, ártó szellemekről, elementálokról, a szabadkőművesekről, az Antarktiszon ma is működő náci katonai bázisokról, és hogy mi magyarok a Szíriusz csillagról származunk.

7 megjegyzés:

Szabi írta...

A kínaiak meg a cigányok is azért szaporodnak ilyen hevesen, hogy átvegyék az uralmat szegény kisebbségbe szoruló magyarok fölött.
Viszont van egy olyan elmélet is, hogy azzal akarják tönkre nyomorgatni szegény népünket, hogy kicsinálják a magyar mezőgazdaságot és a magyar ipart. Akkor az is lehet, hogy ez az előadás sorozat is ennek az összeesküvésnek egy hatékony eszköze, hogy bizalmatlanná tegyék az embereket a magyar termékek iránt és emiatt csak a külföldit vegyék - a magyar kereskedelem is célba vetetett ezáltal :)

AncsaT írta...

Az is egy összeesküvés-elmélet, hogy az összeesküvés-elméletek többségét mesterségesen gyártják és terjesztik, hogy a sok hülyeséggel lejárassák és elrejtsék a sűrűben a kevés, de igaz összeesküvésről szóló híradást. Persze az is lehet, hogy egyedül ez az elmélet a hamis és az összes többi igaz. :)

Thia írta...

Ó, Ancsa! Nem hozhatnánk össze a Te Katádat az én Házibélámmal? Én már nem bírom hallgatni ezeket a szövevényes összeesküvés elméleteket, tulképp. semmikor se akartam erről hallani, és meg voltam győződve róla, hogy az én hapsim az egyetlen, aki ilyeneket olvas a neten, és még utána engem is győzköd róla! (mosolyognék ide, de nem vicces!)

AncsaT írta...

Jó, kössük őket össze, és irány a Tisza! :)

Azt hiszem, valami mélyen rejlő lelki igényt elégítenek ki ezek a vad elképzelések. Egyrészt a tudat, hogy az élet nem csak annyi, amennyi látszik belőle, hanem van mögötte valami nagyobb, valami teljesebb valóság. Aki nem hisz istenben, a túlvilágban, annak megteszi ez is. Másrészt meg remekül lehet bűnbakot találni minden bajodra. Svájcifrankárfolyam? Az illuminátusok tönkretesznek! Folyik az orrod? Madárinfluenzával fertőztek meg a gyógyszergyártók! Eltűnt a kulcscsomód? Az UFO-k vitték el!

Egyébként gyanítom, hogy nem mindegyik vadnak tűnő dolog marhaság. Az elméletek egy része (ha elosztjuk kettővel, meg gyököt vonunk belőle), tartalmaz valamennyi igazságot. Csak a búza meg a konkoly össze van keveredve annyira, hogy ember legyen, aki szétválogatja.

Szabi írta...

Akármennyi is igaz ezekből, mi nagyon kevesek vagyunk hozzá, hogy kibogozzuk a dolgokat. De ez megint arra jó, hogy az embereknek van min rágódni, van mivel tölteni az idejüket.

AncsaT írta...

Pontosítok. A bizonyítékok gyűjtése talán túlnő rajtunk, de a kettő meg kettőt össze tudjuk adni. Meg kell pl. nézni, hogy mely országokban történt a "demokrácia és a polgárok védelmében" katonai beavatkozás. Jellemzően ahol fontos nyersanyagok találhatóak vagy a földrajzi elhelyezkedés stratégiailag fontos. Egy olyan országban, ami a sivatag kellős közepén van, legfontosabb exportcikke a homok, senkit nem érdekel a demokratikus berendezkedés. Ehhez nem kell nagy agyalás, a sajtóban mégis inkább csak az emberi jogokról van szó.

Névtelen írta...

Ahhoz képest, hogy diarés időkben külön, tablettában, drágán veszem és eszem a káliumkloridot, hogy ne görcsöljenek az izmaim, gyanús nekem ez a Tejfalussi gyerek (milyen név már ez???), hogy ő akarja körmönfont módon rontani a magyarság állapottyát.
A KCl csak intravénásan öl.
Úgy meg majdnem bármi.

Megjegyzés küldése