Oldalak

2010-08-18

Alexandra

Állat nagy leárazás van az Alexandránál. Fél, harmad meg ötöd áron adnak több száz könyvet. Fecó a mamánál játszik az unokatesókkal, én meg elvillamosoztam a Plázába. Mondjuk Fecó is élvezte volna azt a részét, hogy a boltok előtt, ilyen üvegezett tárlókban LEGO kiállítás van. Kalózokat, meg mindenfélét csináltak legókockákból, a bejáratnál meg egy bazi nagy Einstein fej van. Persze a könyvesbolti több órás bámészkodást már kevésbé viselte volna jól.
Végigraboltam a boltot, megpúpoztam a kosarat, majd elvonultam egy sarokba szelektálni. Fájó szívvel tettem vissza Szabó Magdát, Vargas Llosát, így járt Mircea Eliade, Anthony Burgess és Vladimir Nabokov is. James M. Cainnál haboztam, nagyon olcsó volt, de ő is ment vissza. A szerzők és az én mentségemre legyen mondva, a válogatás nem ár/érték alapon ment, hanem, hogy ezeket a könyveket valószínűleg meg tudom szerezni, ha nem is teljesen legálisan, elektronikus formában.
Aztán pár kevésbé fontos könyv is visszakerült a helyére, végül hármat tartottam meg. Gazdag László: A teremtés titka (750 Ft) - tudomány és misztikum egyben. Kozmológia, részecskefizika, parajelenségek, tudományos és filozófiai megközelítésben. tudom, ízlás kérdése, de nekem fincsi lesz. Lawrence E. Joseph: Apokalipszis 2012 (1.500 Ft) - két év múlva lesz a világvége, szóval ideje foglalkozni a dologgal. Azokkal az aggasztó dolgokkal foglalkozik, melyek rövid távon is veszélyeztethetik a földi élet, az emberi civilizáció fennmaradását. Trevanian: Sibumi (920 Ft) - kicsit ponyvaízű az ismertetése, de valami megragadott benne és elgyengültem.
Mikor már megvolt a döntés, még csatangoltam kicsit a polcok közt. Az egyik polcon megtapogattam az ismerős köteteket. Kinyitottam őket, megnéztem bennük a fordító nevét, akivel levelezünk. Aztán a kezembe került egy Mark Twain is, ezen sokat haboztam. Valószínűleg vissza fogok menni érte, mert mire hazajöttem, tesóm megdobott egy munkával, amivel megkerestem az árát. Sajnos a nyaralás elég húzós dolog, és a törlesztőrészletek mellé téli fűtésszámla is lesz, amire ilyenkor nyáron kéne spórolni, amikor kisebb a rezsi. És ezt nekem kell észben tartani, mert bár nekem vannak irodalmi ambícióim, Katám az igazán nagy "költő-nő".

5 megjegyzés:

Szemtelen Tyúk írta...

Nem merek könyvesboltba belépni... A legutóbb is 2 szatyorral mentem haza, és egy malac árát hagytam ott. :(
De mestere vagyok a pesti könyvdiszkontoknak, vettem például egy "Pedofíling" c. regényt (borzasztó) 400 forintért, Ulpius, eredeti áron 2800, vagy ilyesmi.

sliver írta...

ó, én meg össze-vissza kerestem a pedofílinget, annyira ajánlgatta nekem valaki, és nem találtam sehol se.

AncsaT írta...

Csereberéljetek, kölcsönözzetek könyvet egymás közt, az még olcsóbb. Vagy dobjatok egy emilt, hogy van-e elektronikusban. (Persze képernyőn nem az igazi, de Húsvétra érik egy ebukrider.)

Szemtelen Tyúk írta...

Szíííves-örömest megválok a könyvtől, beszéljük meg.

sliver írta...

nekem nincs annyi könyvem, hogy tudjak bárkivel is cserélgetni (anyukám könyvtáros, ebből adódóan még a kedvenc könyveim sincsenek meg..)
amúgy, tyúk, beszéljük meg ^^

Megjegyzés küldése