Oldalak

2010-08-23

Sós Ágnes

Ágnes helyett ágens. Agent Salt. Angelina Jolie-Joker. Most majd jól fanyalogni fogok rajta, pedig. A múltkori Gamernél kevesebb a baromság benne. (Azért akad.) Mondjuk ez nem nagy szó, azt már csak a Repo Men tudta hajazni. Evelyn Saltnak egymagának több töke van, mint az Eclipse összes CG farkasának, dögösebb, mint a Prince of Persia Tamina hercegnője és halálosabb, mint Isabelle a Predatorsból. Biztos csak én vagyok öreg már az ilyen mesékhez.
Angelina is öregszik, és ez jót tesz neki. Ez most nem az érett nők dicsérete akar lenni, de sok filmes csirkének csak nagy csöcsei vannak, és nem színészi kvalitásai, hogy azt ne is találgassuk, kiknek a szereposztó díványain jutottak be a filmekbe. Idővel aztán annyit filmeznek a lányok, hogy óhatatlanul ragad rájuk valami a szakmából. Angelina is kezdi kiforrni magát. Talán újra láthatjuk drámai szerepekben, a Szeress, ha tudsz, nekem nagyon bejött. Egyébként az arca mintha kicsit csontosabb lenne, és így a szája még inkább úgy néz ki, mintha szeméremajak-plasztikát végeztek volna rajta. Kéne hízzon vagy tíz kilót, mint Renée Zellweger a Bridget Joneshoz.
Na, hagyjuk a szexuális vonzást, nézzük a filmet. Az engem mindig szokott irritálni, ha a főhős kiirtott tíz csuklósbusznyi statisztát, véres mócsinggá darálva őket, felét puszta kézzel szamurájkardok ellen, másik felét flóbertpisztollyal nagy kaliberű automatákkal szemben, és a végére neki mindössze némi vakolatpor ül a szemöldökén. Mondjuk most a vakolatporral nem spóroltak a katedrálisnál, de csak a legelején és a legvégén láthattunk vért az ügynöknő arcán.
Meg ezek a kiváló titkosügynökök! Előbb lőnek, aztán lőnek megint. Kérdezni ebben a szakmában ugye nem szoktak. Találnak egy uszálynyi halott orosz ügynököt a nő férjének hullája mellett. A megölt orosz elnök kiderült, mégse halt meg. Valami gyanús, hogy nem a terv szerint ment, de ezen nem akad fent senki. Jah, és az Egyesült Államok elnökét senki, mondom senki nem kérdezi, hogy mi a fene történt a szobában, azok után, hogy majdnem kilőtték az atomrakétákat. Minek is, hiszen ez csak az elnök. Mit számít, mit mond.
És a CIA ügynök. Hogy értelmetlenül, csak szórakozásképp veri a nőt, néger (párdon, afroamerikai) létére, az üdítő ebben a politikailag korrekt világban. Hogy minek engedi el a nőt, érthetetlen. Ha tiszta, hamarosan kiderül, ha nem, akkor kár volna. Egyébként meg kinyírja a karrierjét ezzel. Jó, a többi ügynök is hülye, de nem ennyire. Mert volt bilincs a nőn, hogy szabadul ki? Mit mond majd a főnöknek? És a másik két fazon a kopterban? Azokat is kihallgatják. Utálom az értelmetlenül viselkedő szereplőket. Ráadásul így a befejezés "deus ex machina". Ez egy isteni csoda, amivel megmenekül Salt. Ennél jobb ötlete nem volt a stábból senkinek?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése