Oldalak

2010-08-27

Lány és ló

Igyekszem tartalmatlan és felszínes szórakozással tölteni az időt, ami még hátra van a tanévkezdésig. Vámpírakadémia 3. kötet. Bár ebből azért tanulok. És Agatha Christie, "Macska a galambok között". Ami, nos nincs is olyan jól megírva. A történet az nem rossz, de akkor is. Ez messze nem Agatha legjobb könyve. Észreveszek benne dolgokat, amiket jobban is lehetett volna. Remélem azért, mert tanulok valamit az írásról, és nem csak a pofám lesz egyre nagyobb. No de a léha szórakozásról volt szó. Filmekkel is próbálkozom. "A szupercsapat (A-team)" borzalmas, nem is bírom végignézni.
Viszont találtam egy tiniknek valót, a lányos lovasat. Ugye triviális, hogy tegyünk bele kisgyereket meg kutyát, és az már rossz nem lehet, és ez így megy a tinilány + ló párosítással is. A "Black beauty" receptje két évszázaddal arrébb is működik. A lóhoz való viszonyunkban a többi emberhez, a világhoz való viszonyulásunk is megjelenik. Nem véletlen, hogy létezik lovasterápia, ami lélekgyógyászat, és nem testedzés. A film címe "Flicka".
Anyuka és a báty ismerős arcok, a történet fordulatos, kár, hogy a fordulatok jó előre kitalálhatók. Az egész kicsit ilyen Romána regényújság. Illetve a rózsaszín, a Bianca. A kislány túlontúl zűrös. Megbukik a suliban, nem fogad szót apukának. Apuka túlontúl vidéki. Faragatlan, de nem érzéketlen, családjáért keményen dolgozik, asszonyát mindenek felett szereti. A báty túlontúl jó fej. Egész életében egy farmon élt, de simán felvették az egyetemre, bomlanak utána a csajok, a húgáért minden marhaságra hajlandó. Anyuka túlontúl házitündér. Tébolyultan főz és kertészkedik, profi pszichológusként analizál és terápiát nyújt a családnak. Ja, és a ló is túlontúl musztáng. Szétzavarja a ménest, elkergeti a pumát, és folyton ágaskodik, mint pedofil pap pöcse a gyerekmisén.
Természetesen a lovat senki más nem tudja megszelídíteni, csak a kislány, és természetesen a farm megmentése miatt el kell adni a lovat, és természetesen a lány valami őrültséget talál ki, hogy visszaszerezze, és természetesen ez sikerül is neki, csak természetesen majdnem belepusztul ő is és a ló is. De természetesen a végén minden jóra fordul, mindenki szereti egymást, és az end az nagyon happy. Nem árultam el semmi váratlan fordulatot előre és, mégis elmeséltem az egész filmet. Nem lesz már meglepetés benne, ha ezek után bárki megnézi, de mondjuk akkor se lett volna, ha ezt nem olvassa el.
Na, most hogy jól leszóltam a filmet, elmondom, hogy miért néztem mégis végig. A srácok baromira jóképűek, a csajok baromira jól néznek ki. Meglepő módon a szereplők, és úgy tűnik a színészek is, mind baromira jól lovagolnak. A lovak baromira gyönyörűek, és Wyoming is az. De nagyon. Nyomjátok csak be a Gugli képkeresőbe, és kiderül, mire gondolok. Eddig a Skót Felföld volt a kívánatos táj számomra, ezentúl Wyoming lesz az. Jó volna egyszer ott, csak úgy, hátizsákostul. Ja, és kiscsaj beöltözik pasinak. Ilyen rodeó cowboy szerkóba. Tesója korommal csinál neki némi szakáll és bajusz borostát, amitől olyan kinézete lesz, hogy ha ott vagyok a forgatáson, lehet megkérem a leány kezét.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

valami van a nőkben, ha egy tipikus pasis kiegészítőt viselnek.Olyan jól lehet keverni a férfias és nőies tulajdonságokat vele. Nálam a fehér ing nyakkendővel az aduász. Ha valaki abban jelenik meg előttem legszívesebben helyből leteperném:)
Elena

AncsaT írta...

Neked van igazad, egy lány fehér ingben mégiscsak vonzóbb mint szakállal. :)

Megjegyzés küldése