Oldalak

2009-11-10

Szűzlányok ajándéka

Pár hete egy srác azt mondta, hogy szerinte nem vagyok Szűz. Pedig szerintem igen. Mielőtt ráizgultok erre a bejegyzésre, felhívnám a figyelmet, hogy nem szűz, hanem Szűz mivoltomról lesz szó. Az előbbi, kisbetűs esetben szexuális tapasztalatlanságom, a második, nagybetűs esetben pedig a csillagjegyem kerül kétségbevonásra. Na, itt ez utóbbiről volt szó.
Határesetben a születésnap dátuma nem igazít el a kérdésben. Az interneten nézelődve, a horoszkópos oldalak sem egységesek. Pl. a velvet.hu szerint a Szűz aug. 24.-szept.23., a ratalalsz.hu szerint aug. 23.-szept.22. közé esik. Lehet, mindkettőnek igaza van. A horoszkópjegyünk attól függ, születésünk pillanatában a Nap hol járt az égen, melyik csillagképben. (Igazából nem a tényleges csilagképekről van szó, hanem a nap körpályájának 30°-os szeletekre osztásáról, mely osztás a tavaszpontnál kezdődik, ahol a nappálya metszi a Föld egyenlítőjének síkját. Aki nem matek szakos, vagy fizika, esetleg földrajz, az ne ijedjen meg ha nem érti, ez teljesen normális, nem kell törődnie azzal ami a zárójelben van.) A Nap folyamatosan mozog az égen, a csillagok előtt. Csak nem nagyon látjuk, egyrészt mert igen lassú ez a mozgás, egy évig tart amíg körbeér, másrészt nappal ugye a csillagokat nehéz észrevenni.
A lényeg, ha mondjuk augusztus 23-án délelőtt 11 óra 34 perc 27 másodperckor ér a Nap az Oroszlán és a Szűz határvonalára. Aki ez előtt születik, az Oroszlán lesz, aki utána, az Szűz. A weboldalak szerint meg a 23-a az még az egyikhez, vagy már a másikhoz tartozik. Pedig nemis, mert de. Nézni kell a születés pontos idejét is!
Én anyámtól azt hallottam, a szülészorvos morgott, mert nem láthatta miattam a TV Hiradót, viszont az esti filmet már tudta nézni. Ebből arra lehet következtetni, hogy valamikor 19:30-20:00 közt jöhettem a világra. Valamint nyári időszámítás volt. Mindezt beadtam egy asztrológiai programnak és az azt mondta, hogy Szűz vagyok. Naugye.
Hogy csökkentsem az izgalmas cím után kevésbbé izgató tartalom miatt érzett csalódástokat, írok egy kicsit a szüzek ajándékáról is. Tesóm elmélete szerint régebben a szüzesség értéke abban rejlett, hogy a férfiember szűz ara esetén jobban remélhette, hogy a születendő utód az ő genetikai örökségét hordozza majd, s nem kakukkfiókát nevel fel. De mára ennél lényegesebb, hogy egy szűztől kevésbbé érzik fenyegetve magukat a férfiak. Nem aggódnak annyira, hogy föléjük kerekedik, kihasználja őket. Ugyanis mikor egy csaj megszerzi első szexuális tapasztalatait, rá fog jönni, hogy a pasiknak milyen sokat számít a szex. És hogy neki nem jelent ilyen rengeteget. Felismeri, hogy a puncinak és a fütyinek erőteljesen eltérő az árfolyama. Mert ha mondjuk egy zsúfolt szórakozóhelyre besétál egy csaj, bugyiját az ujja körül pörgetve, és elkiáltja magát: "Ki akar egy jót szexelni?", akkor valószínűleg több kéz lendül a magasba, mintha egy pasi teszi ugyanezt az alsógatyájával.
Néztem Tarantino Hell Ride (Pokoljárás) c. filmjét. Volt benne egy jelenet, ahol az egyik bige erotikusan tekergőzve, az ajtófélfához dörgölőzött, magát kelletve, démoni nézéssel és csábos mozdulatokkal próbálván bezsongítani a motorosbanda vezérét. Még én is azt mondtam rá, hogy nem rosz jelenet. Na most képzeljük el ugyanezt egy pasi álltal előadva. Ugye röhejes volna? Miért? Azt könnyen el tudjuk képzelni, hogy egy férfi rágerjedjen egy vonagló női test látványára. A nemeket felcserélve ez már sokkal kevésbbé tűnik általánosnak. Sőt, legfeljebb úgy hihető a dolog, hogy a nő csak egy meghatározott pasira fog ráizgulni, akit már régebb óta ismer, akire többször gondolt már, esetleg fantáziált róla (nem is feltétlen szexuálisat, csak olyan gyengéd, bizalmas helyzetet). Ha kicseréljük az érdeklődését kiváltó egyedet egy jobb testű, de ismeretlen másikra, az nem fog annyira bejönni neki, míg egy férfi valószínűleg nem tiltakozna egy ilyen, "minőségi" csere miatt.
A történet szerint is, egyszer egy gazdag, nagymenő pasi nősülésre adta a fejét. Volt három jelöltje, akiket régebbről ismert, de nem tudott dönteni köztük. Azt találta ki, hogy mindhárom nőnek ad 5.000 $-t, hogy költse el tetszése szerint, és majd az alapján dönt, hogy ki hogyan használja fel a pénzt. Az első elmesélte, hogy elment egy kozmetikai szalonba, bőrfrissítő kúrák, fodrász, vadonat új ruhák, mert jól akar kinézni, hogy a leendő férje büszke lehessen rá, ha találkozik az ismerőseivel. A másik azt mondta, hogy a pénzen beiratkozott tanfolyamokra, könyvelést, cégvezetést tanul, hogy segíteni tudjon a vállalkozásban, legyen a férjének megbízható munkatársa, akire bármikor, bármilyen nehézségben számíthat. A harmadik tőzsdére vitte a pénzt és rövid idő alatt megszázszorozta a pénzt, amivel szeretné megteremteni közös életük anyagi alapjait. A döntés nem lett könnyebb, hosszasan tanakodott az ürge, majd elvette feleségül azt a nőt, amelyiknek a legnagyobb volt a melle.
Persze ezek a hagyományos, sztereotíp minták, melyek manapság hajlamosak összekeveredni. A rádióban, (igen, a Kossuthban), volt egy beszélgetés, ahol elmondták, hogy a szociológusok a "sex" (biológiai nem) mellé kénytelenek voltak bevezetni a "gender" fogalmát. Ez eredetileg a szavak nyelvtani nemét jelentette, de ilyen kontextusban valakinek a viselkedése szerinti, a társas interakciókban megnyilvánuló nemét jelenti. Ha mondjuk egy buliban kitör a verekedés, és sikítva elfelé szaladok, az "női", ha belevetem magam az adok-kapokba, az inkább "férfi" megnyilvánulás.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése