Oldalak

2009-03-28

Kisajkak


Szombat, kora reggel. Munkanap. Mosom a szemem, hogy felébredjek. Kata ül a wécén, valami nőmagazint lapozgat. Megakad a szeme egy hirdetésen. Te, mondja, megjelenik egy új lap, plasztika a címe. Megállok egy pillanatra. Plasztika mint képzőművészet, vagy plasztika mint sebészet? Mit gondolsz, kérdezi, megél egy képzőművészeti lap ma a piacon?
Olvassa a lap témáit: Hajátültetés, arcplasztika, ráncfelvarrás, botox, mellnagyobbítás, mell felvarrás, zsírleszívás, kisajakplasztika... Na itt kiment a biztosíték. Az rendben van, hogy valaki úgy érzi, nehezen fogadják el, mert a szájába lóg az orra. Elhiszem, hogy egy modell, egy színésznő, énekesnő triplájára növelt csöcsökkel jobban érvényesül. No de, hogy valaki sebészetileg átszabassa a pináját!!! (Olyan közönséges vagy, mondja Kata.)
Úgy gondolom, hogy mire egy nő olyan viszonylatba keveredik valakivel, hogy az illető részletesen szemügyre veheti kisajkainak formáját, olyan kapcsolatnak kell legyen közöttük, hogy a nevezett testrész milyensége nem szabad, hogy számítson. Vagy legalábbis nem annyit, hogy azért érdemes legyen egy műtétet vállalni. Kivételt képezhet mondjuk egy pornószínésznő, aki a puncijával "keresi a kenyerét", de ő is csak extrém esetben. Vagy ha valakinek a normális szexuális életet gátló eltérése van, de az orvosi eset, nem szépészeti.
A világ attól (is) szép, hogy sokfélék vagyunk. Van kicsi mell, meg nagy, hegyes és kerek, rózsaszín bimbóudvar és barna, borsónyi bimbóval vagy akkorával mint a kisujjam utolsó perce. Van akinek a kisajkai olyan kicsik, hogy elvesznek a nagyajkak közt, van akinek nagyobbak, és a peremük látszik a nagyajkak közti résben. Van akinek akkorák a kisajkai, hogy egyenesen kilógnak a nagyajkak közül. Szerintem mindegyik verziónak megvan a maga szépsége, bája. Miért kéne, mindenkinek egyformának lennie, pláne ki mondja meg, hogy milyen a normális, a szép kisajak? Vagy itt is úgy lesz, mint a tinilányok mellével? Akinek kicsi van, nagyot akar, akinek nagy van, az meg kicsit?
Egyáltalán, miért van az, hogy iparág szakosodott a külső tulajdonságok javítására, de a belsőkre nem? Miért nem látni hirdetéseket, hogy az embereket kedvessé, türelmessé, megértővé, hűségessé, teszik? Bölcsességet, humorérzéket, kiegyensúlyozottságot miért nem lehet vásárolni? Nincs rá igény?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése