Oldalak

2009-06-03

Mondd, te kit választanál?


Hamarosan europarlamenti választások. Én meg gondban vagyok. Baloldali érzelmű szavazóként nem vagyok biztos benne, hogy az MSZP-re akarok szavazni. Sőt, a szélsőjobbos Jobbik gondolatával kacérkodom. Amíg ezen rágom magam, megmutatom, milyen plakátokat fotóztam mostanában.
Az SZDSZ már az előző alkalommal is megszívta a kreatív óriásplakátjaival. Sikeresen kifigurázták akkor is, meg most is. A kurucinfón láthattok poénos fotosopos modokat. Ezt a közelben találtam. Egyenes kérdésre egyenes választ adott a plakátfirkáló. Az arcképre is ragasztottak némi szöveget, de az "politikailag nem korrekt", így nem teszek róla közelit. Valaki észbekapott a kampánystábban, mert időközben lecserélték a plakátot egy teljesen jellegtelenre, amin nincs kép, és a szövegbe se lehet belekötni.

Az SZDSZ-nél nagyobb baklövést csak az MDF követett el. Azt kérik az emberektől a plakátjukon, hogy használják az eszüket, gondolkodjanak. Aztán kitesznek két nevet. Mit jelentenek ezek az átlag szavazónak? (Nem a politikailag nyitott, elgondolkodó, művelt értelmiséginek, hanem a hétköznapi Józsibácsiknak, Marinéniknek, akik vagy millióan mennek majd szavazni, és jórészt az MDF szavazóbázisát is jelentik.) Mit jelent nekik Bokros? Megszorításokat, az állami pénzek megvonását, adóemelést, szigorításokat. És a Habsburg név? Magyarország elnyomását, a forradalom leverését. Ezekkel a nevekkel aztán lehet hatni az érzelmekre! Csak kérdés, milyen irányban.
Nem ilyen idióta, de hasonlóan gagyi a FIDESZ-es plakát. "Elég!" "Szavazz!" Ez aztán a politikai üzenet. A jövő programja. Akkor már inkább azt írtam volna ki: "Monnyon le!" A szocialisták meg... azt sem tudom milyen palkátjuk van. Nem is láttam egyet sem. Eddig talán ez a legszimpatikusabb. Megmentettek 10 fát, hogy nem kellett papír a plakáthoz. KDNP? Van még ilyen? Jobbik? Nekik nem kell plakát, azt ragaszt helyettük az SZDSZ. Nekik csak festékspray kell. Lehet más a politika - Humanista párt? Ők is érdekesek lehetnének, csak nem hallok róluk semmit. Majd még tájékozódom, mielőtt végleg döntök, kire szavazok.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése