Oldalak

2009-06-08

Végső visszaszámlálás

Halódik a tanév. Már írják a VAKÁCIÓ szó betűit a táblára a kölykök. Mindenkinekl tele a hócipője az iskolával. Akinek fix a jegye, megmondtam neki mit fog kapni. Ők még házifeladatot kell csináljanak, de egyébként nem kell készüljenek, mert nem feleltetem őket, dolgozatot nem írunk. Akinek még kétes a jegye, az viszont készül ész nélkül, mert folyamatosan feleltetem, órán kérdezgetem. (Órai munkára is adok jegyet, hogy felfelé húzza az átlagot.) Ami pozitívum, hogy senki sem a kettesért küzd. Tuti nem lesz bukás nálam. Naná, nem akarok majd még augusztusban is itt rohadni, pótvizsgáztatni.
Úgy unom magam, hogy számtech. órákon, amíg a kölykök nyomják a feladatokat, (esetleg csetelnek, méleznek,) én is az e-mailjeimet válaszolom meg, és kedvenc torrentoldalamon a fórumban kábítom a népet. Torrentileg szomorú jövő vár rám. Tesóm leállítja a szerveres fel-le töltögetésemet. Azt mondja, az egyetemen bekeményítenek és tiltják majd a torrentet. Lehetne titkosítani, meg folyton csereberélni a portszámokat, de nem akar gubancot. Ma reggel kikapcsolta a klienst. Mivel az otthoni netje is az egyetemhez kapcsolódik, amit egy routerrel tovább oszt nekem, elképzelhető, hogy azt is érinti majd a korlátozás. De akkor megígérte, hogy áttér valami nem egyetemi szolgáltatásra, így továbbra is ingyen kapom tőle a hozzáférést.
Tegnap megvolt az EU-s választás. Végül a szélsőjobbra szavaztam. Nem voltam egyedül, majdnem a 2. helyen végzett a jobbik. Radikális hangulatom lett, radikális változásokat óhajtok. Magyar Gárdával, meg kirekesztéssel nem hagyom magam megrémíteni. Ez csak választási retorika. Tudom, hogy lesznek durva nyilatkozatok, illetve ha nem számít igazán a szavazatuk, akkor voksolnak rossz irányba, de fontos kérdésekben szélsőségektől mentes módon fognak dönteni a képviselőik. Ráadásul ez majd a magyar parlamentben lesz igazán érdekes. Az a választás meg majd csak jövőre esedékes. Eredmények: MDF éppen csak, rezgett a léc. SZDSZ kihullott a rostán. Learatták amit éveken keresztül vetettek. Én onnantól haragszom rájuk, hogy elhülyéskedték a köztársasági elnök választást. Mivel nem hagyták őket diktálni, engedték, hogy a fidesz jelöltje legyen a befutó.
Szegény tesóm csillagai igen rosszul állnak, ami az utódlást illeti. Kiderült nem lesz gyermeke a feleségétől sem. Nem terhes, hanem valami nőgyógyászati gubanc miatt késett neki. Aggódnak kellőképp, mennek természetgyógyászhoz, kideríteni, mi a baj. Remélem semmi komoly. Pedig már én is beleéltem magam, hogy jönnek a csöppségek. Bátyám biztos rákészült, végre talán lesz egy kislánya is a két fiú után, és most semmi.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése