2015-06-28

Gyökérnapok

A holdnaptárban Kata van otthon, én lusta vagyok kikeresni, mikor milyen jegyben jár a hold, így nálam teljesen esetleges, mikor tartok a konyhában gyökérnapot. Olyankor főzök mondjuk egy szabdzsit, amiben van krumpli, cékla és sárgarépa. És ha éppen nem földjegyben jár a hold, akkor megmagyarázom, hogy abban járt, amikor ezeket a gyökereket vettem a boltban, vagy majd abban lesz, mikor másnap megesszük a maradékot. Vacsorára meg csinálok majd gabonakását egy kanálka gyümölcslekvárral, mert az tiszta tűz elem, esetleg Kata ihat egy pohár vizet, vagy ha valami levegős, légnemű energiákkal teli ételre vágyik, akkor a mamájánál biztos van babfőzelék.

2015-06-24

Gucci

A Fészbukon többen is megosztották a Velvet cikkét a milánói férvidivathéten bemutatott Gucci ruhákról. A kommenteket olvasgatva elsöprő többségben voltak azok a vélemények, hogy ez rettenetes, borzalmas, monnyonle, és hogy ez mennyire nem férfias, és nevetséges, és miért kell nőnek öltöztetni a férfiakat, fujj, undi, nemteccika, nemteccika rencer, inkább főbe lőném magam, minthogy így menjek az utcára stb. Néhány bátortalan megjegyzést láttam csak, hogy ez divatbemutató, nem ezzel lesznek tömve a boltok polcai, az ilyen eseményekről egy-egy stíluselem, divatszín, szövetfajta vagy szabásvonal szokott csak átszivárogni a konfekcióiparba, ez nem gyerekruha, a felnőttek maguk döntik el, hogy mit vesznek fel, és ha egy férfi rózsás csipkefelsőbe akar öltözni és óriási masnit akar hordani a nyakában, akkor ez neki szíve joga.

2015-06-19

Körítés

A probléma világos, a felmerült megoldási terv egyszerű. A körítés bonyolítja csak az egészet, amivel egyesek tálalják. Az Európai Unió területére egyre több menekült jön. A nemzetközi média azzal van tele, mennyien érkeznek Olaszország területére. Magyarországra nagyjából ugyanennyien érkeznek, ha nem is ugyanolyan látványos módon, életveszélyes, ócska hajók rakterében, fedélzetén hánykolódva. Az Unió keresgéli a megoldást, de az a szokásos módon, nagyon lassan halad, és nem is biztos, hogy hatásos lesz. A célországok, az osztrákok, németek, franciák nem óhajtják kivárni a folyamat végét, szigorítani akarják a határellenőrzést, és visszatoloncolni a menekülteket oda, ahol beengedték őket a schengen-i határövezetbe. Több százezer menekültről van szó.

2015-06-14

Pihe-nő

És végre felkerült a V betű is az AKÁCIÓ! elejére. Elballagtak a nyolcadikosok, nem jönnek a kölykök suliba. Mi még igen, a hétfő oktatásmentes munkanap, tantestületi értekezletnek keresztelt bográcsozást tartunk az egyik kolléga tanyáján. Plusz "a" betűvel kezdődő italok. Elég zúzós volt ez a tanév, kieresztjük a gőzt. Elvileg focizni is lehet majd, de ha negyven fok lesz árnyékban, az valószínűleg elmarad, és lengőteke bajnokság lesz helyette. Pedig ahogy a kolléganőket ismerem, már eltervezték jó előre, hogy kiket fognak felrúgni, oldalba könyökölni, lefejelni. Teljesen legálisan, a sport iránti lelkesedés álcája alatt. Persze a tekének is vannak előnyei, nyugodtabban lehet iszogatni és pletykálkodni közben.

2015-06-07

Pasizás helyett egyél kását?

A fészbukon megosztottam egy cikket, amiben a 109 éves néni elmondja a hosszú élet titkát. Világ életében kerülte a férfiakat, nem is ment férjhez, ellenben minden reggel eszik egy nagy tál, meleg zabkását. Odaírtam, hogy ha ezen múlik, akkor én is megérem a százat. :) Elvégre pasik igazán nem nyüzsögnek az életemben, ellenben kását rendszeresen fogyasztok. A kommentelők nem igazán rajongtak a kásáért, de abban egyetértés alakult ki, hogy a pasik kerülése jót tesz az egészségnek. Mivel heteró csajok is írtak, világossá vált, hogy bár a kásáról tudjuk, hogy egészséges, mégis aki nem szereti, az nem eszi meg, ahogy a pasikról is mind azt gondoljuk, hogy ártanak az egészségnek, de ez nem szempont, csak az dönt, hogy kinek a pap, kinek a papné. Nem az a kimondott egészségtudatos élet.