Oldalak

2011-11-03

A nagy út

Ó basszus, mi a... Nem bírom kinyitni a szemem. Ez a rohadt kékes villózás! A szemhéjamon át is látom. És alig kapok levegőt. Azt hiszem... én nyögdécselek?
- Hagyja őrmester! Ne mozdítsuk meg, hátha a gerince... Várjuk meg a mentőket!
Ki a rosseb... Ó, emlékszem. Utazni akartunk, le a Balatonra. Mondtam a hülye Mikinek, hogy reggel korán megy a vonat, ne piáljunk be. De csak kinyitotta azt az üveg pálinkát is, az állat. Persze, hogy nem bírtunk időben felkelni, aztán rohanás... Át a piroson... Fékcsikorgás, egy nagy ütés a mellemen... Az fájt. Most nem fáj. Nem érzem semmimet.
A hátamon fekszem. Hol lehet a hátizsákom? Még tegnap este bepakoltam. Benne van az új táblagépem, azzal akartam netezni a szállóból. Turistaszálló, de van wi-fi. Azt hiszem egyhamar nem netezem.
Valami meleg csorog a szám sarkán. És alig kapok levegőt. Szúr minden lélegzetvétel. Köhögnöm kéne, de nem megy. Ha másról lenne szó, azt mondanám, átszúrta egy bordája a tüdejét, és szép lassan belefullad a saját vérébe. De inkább nem is gondolok erre.
Hol lehet a zsákom? Leszakadt rólam az ütközéskor? A hátammal a kemény aszfalton fekszem, és nem a hátizsákomon. Biztos szétszóródtak a cuccaim. Remélem nem tört össze az ájpadom.
Két hülye zsaru úgy dumál itt, mintha New Yorkban lennénk. Autók húznak el mellettünk, de a távolból már szirénát hallok. Tűzoltók? Furán szól, de lehet, csak valami újfajta rohamkocsi. Mikor fog ideérni? A kurva rendőrségi villogót meg kikapcsolhatnátok, mert mindjárt epilepsziás rohamot kapok tőle!
Nem tudom mozdítani semmimet. Lehet, hogy a gerincemnek tényleg annyi. És minden egyes levegővétel kínszenvedés. Mintha mázsás súly lenne rajtam. Lehet ez lesz az utolsó lélegzetem? Aztán elindulok a Nagy Útra.
Azt hittem mindig, hogy öregen, elhülyülve fogok meghalni valami otthonban. Csak vacsoránál veszik észre, hogy egész nap le se mentem. Vagy csak másnap reggelinél. Mondjuk mindegy, legalább sok szívást kihagyok most. Csak azt a kurva ájpadot sajnálom. Tegnap vettem, és még ki se próbáltam rendesen.
Nem... kapok... leve... Aúúú...
- Jól van na, ne haragudj! Úgy látszik, rád estem a heverőről.
- Bazmeg Miki, te állat, majdnem megdöglöttem! A tüdőmön feküdtél fél éjszaka!
- Jól, van na, bepiáltam. Hé haver, töröld meg a szád, csorog a nyálad!
- Adj egy zsepit, bazmeg! Én is bepiáltam, cseszd meg, de én a szivacsra feküdtem, nem rád! A lábam meg beszorult, és úgy elzsibbadt, hogy nem bírom mozdítani. És a kurva tévét is lekapcsolhattad volna! Villog itt a szemembe! És folyton ez a hülye zsarus-mentős-tüzoltós szar megy. Elkezdik kora reggel... Baszd meg, hány óra van? El fogunk késni! Te veszed újra az IC pótjegyeket, ha nem érjük el! Én nem fogok miattad piroslámpákon átszaladgálni!

8 megjegyzés:

Rosabella Sanchez írta...

Ez iszonyat jó Ancsa! Nagyon ott van! :) Pláne, hogy mindenszentekkor egy kísértetiesen hasonló ötlet jutott eszembe és csináltam is néhány képet erre a témára. :)

AncsaT írta...

Küldjél linket! Kíváncsi vagyok nagyon. :)

Rosabella Sanchez írta...

Oké, azon vagyok! :) De szerintem, nem lesz olyan hatása, mint ahogy Te leírtad.

Névtelen írta...

Kafa :D
Panka

AncsaT írta...

OK, de hát a kép az kép az írás meg írás. A fuvola se úgy szól mint az elektromos gitár. :)

Panka, örülök, hogy tetszik. Szórakoztatóbb, mint a jellemrajzokkal bíbelődni? :)

Rosabella Sanchez írta...

Felraktam facebookra, a bloggeresre!

Névtelen írta...

jó lett :)
B332

AncsaT írta...

Köszi! :)

Megjegyzés küldése