Oldalak

2015-09-08

Migránsok és számok

Nem postoltam a sötét vízióimról, a migránsokkal teli Európa várható jövőjéről, nem akartam károgó varjú lenni. De kénytelen vagyok ismét elővenni a témát, mert bosszant az ostobaság, amivel és ahogyan érvelnek egyes megszólalók. Számokkal dobálóznak, és azokból olyasmit olvasnak ki, ami nincs bennünk, és a számokkal igyekeznek eltakarni a valóságot. Elmondják, hogy az EU lakossága 500 millió, és ha idén eddig 350 ezren jöttek a migránsok, akkor az 0,7 ezrelék, és hogy ez mennyire elenyésző. Csakhogy a migránsok nem egyenletesen oszlanak majd el Európában! Ha a szlovák kormány egy 5000 fős, magyarok lakta településen helyez el a kvóta alapján befogadott 500 bevándorlót, akkor az máris 10%. És ha megnézzük, hogy egyes európai nagyvárosokban, bizonyos kerületekben kizárólag csak muszlimok laknak, akkor az ott 100%. És abból az 500 millióból már most is kb. 30 millió muzulmán.
A kormány alap nélkül riogat azzal, hogy a bevándorlók elveszik a magyarok munkáját? A német autógyártók nem így látják. Miért van az, hogy Magyarország gyorsabban növekszik mint Németország? Ráadásul a németek segítségével, mert azok ide hozzák hozzánk az autógyártásukat. Miért jó ez nekik? Ennek egyetlen oka van, nálunk olcsóbb a munkaerő. A német versenyképességet a német munkaerő magas ára nyomja le. Angela Merkel ezért várja tárt karokkal a bevándorlókat. Mert ők jóval olcsóbban fognak dolgozni, mint a német munkások, Akik egyébként még nem tudják, hogy mennyire rá fognak cseszni. A migránsok befogadásával a német munkaadóknak biztosított bőséges, olcsó munkaerő a német munkások bérét is le fogja szorítani.
És Merkel asszony már meglebegtette, hogy adókat fognak emelni, hogy fedezzék a költségeket, amibe a migránsok ellátása kerül. És természetesen majd a rendfenntartó erők létszámát is növelni fogják, hogy megnyugtassák azokat, akik aggódnak a muszlim szélsőségesek beszivárgása miatt, és hogy féken tartsák a szélsőjobb radikálisokat, akik már most is menekültszállásokat gyújtogatnak. És a titkosszolgálatok is több jogosítványt kapnak majd, meg a költségvetésüket is megfejelik rendesen. Viszont ezek a szervezetek nem csak a radikalizálódó muzulmán/szélsőjobb felforgató erők ellen hatásosak, hanem remekül el lehet nyomni velük mindenféle kormányellenes törekvést. A németek is megcsinálják a maguk 9/11-ét, amire hivatkozva korlátozhatják a demokráciát.
De miért kell a távoli Európának szíriai menekülteket befogadni? Nézzünk körül a térképen! A menekültek legnagyobb részét a környező országok fogadták be, Törökország (1,6 millió), Libanon (1,1 millió), Jordánia (620 ezer), Irak (225 ezer), Egyiptom (140 ezer), és ezek csak a hivatalosan regisztrált számok. No de picit nézzük arrébb is a térképen. Jordániától délre, a szír-jordán határtól 100 km-re található Szaúd-Arábia. Sőt, egy egész régió, ahol a gazdag olaj-államok (Szaúd-Arábia, Jemen, Omán, Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Katar, Kuvait) találhatók. Ezek a szomszédban lévő, gazdag országok vajon hány menekültet fogadtak be? Elárulom: nulla főt. Vízum nélkül szíriai be sem teheti hozzájuk a lábát. És ők ezt komolyan veszik, nem véletlen, hogy nem mennek oda a menekültek. Sejtik, mi várna ott rájuk, ha illegális módon átlépnék a zöldhatárt. (Vagy inkább sárgát, mert ott több homok lehet, mint fű.)
Itt egy kuvaiti állami hivatalnok nyilatkozata, hogy miért nem engednek be egyetlen szíriai menekültet sem. (Ellenőrizetlen forrás, az angol fordítás alapján.) Az öbölmenti országok túl értékesek, és csak dolgozó munkásoknak felelnek meg. Különben is drága országokról van szó, Libanon és Törökország olcsóbb helyek, a szegény menekülteknek jobban megfelelnek. Végezetül pedig nem volna helyes befogadni olyan embereket, akik annyira nagyon mások, mint ők. És a menekültek ráadásul még tele vannak lelki problémákkal, stresszel, ilyenek ne jöjjenek hozzájuk. Lefordítom: A fickónak eszébe nem jut, hogy a menekültek ingyen kapnának szállást és ennivalót. A menekültek hiába muzulmán hittestvérek, idegenek, nagyon különböznek tőlük. Ráadásul tele vannak problémákkal, ideges, nyugtalan emberek lehetnek, talán még kiabálnának is, meg tüntetnének, kinek kell ez.
Ugye hihetetlen. De ha figyelmesen megnézzük, hogy a fickó milyen ruhában van, és hogyan öltözködnek a Szíriából érkezők, akkor látjuk, hogy tényleg nagyon más a kultúrájuk. Ezek ott az Öböl környékén burnuszt és kafiját viselnek, a szíriaiak meg európai ruházatot. Az ilyen befőttfejű, fajtatiszta arabok nagyjából úgy tekintenek a szíriaiakra, mint a délibábos díszmagyarok a sátoros vándorcigányokra. A dolog valódi pikantériája pedig az, hogy vajon milyen idegesek és stresszesek lehettek ezek a kuvaitiak, amikor Szaddam Husszein lerohanta őket, és ők kényszerültek menekülni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése