Oldalak

2009-04-27

Disznótakony-kór

Sikerült tesómmal tegnap délután kicsit összeröffenni. Ilyenkor nem hogyvagy-köszjól jellegű beszélgetéseket folytatunk. Lassan évtizedes hagyomány, hogy hoznom kell egy témát, amiről elmondom a véleményemet, amit aztán többnyire megváltoztatok, miután bátyám is elmondta a magáét. Ezt úgy hívom, vélemény-csere.
Most a sertésinfluenza volt terítéken. Hallottam, hogy sertés-, madár-, és emberinfluenza vírusok összekeveredésével előállt új kórokozót találtak. Szokatlan, hogy nem csak az idősek és a gyerekek kapják el, hanem jellemzően az életerős középkorosztály. Az első gondolatom az volt: Mesterséges! Az amcsik kitenyésztettek valami förtelmet, amit szabadon engedtek. Kell a költségvetés a biológiai fegyverkezésre.
Tesó hümmögött, és azt mondta, elméletileg az USA képes lehet ilyesmire. De Mexikó túl közel van, nagy a kockázat. Erre hivatkozva persze lehet szigorítani Mexikó felől az illegális bevándorlás elleni intézkedéseket, de nem hallani róla, hogy ez most akut probléma lenne. Ráadásul kevésbé rázós ürügyet is lehetett volna találni. Ha mesterséges vírusról van szó, azt inkább szélsőséges muzulmán teroristák nyakába lehetne varrni. Mellette szól a sertés eredetű fertőzés, ami ugye Mohamed követői szerint tisztátalan állat. Allah így sújt le a hitetlenekre. Ugyanakkor miért Mexikó? Miért nem az USÁ-ban? Megvárják, hogy majd magától átterjed? Az nem elég harcos.
Inkább fogjuk az egészet az imperialista, cionista, globalista, szabadkőműves világ-összeesküvésre. A gazdasági válság kezdett kifulladni. Már látszott a gödör alja. Egy világjárvány, néhány halálos áldozattal dob majd kicsit a dolgon. Disznóhús iránti kereslet megy a béka feneke alá. Sertéstermelők, vágóhidak, húsüzemek, takarmány előállítók irány csőd. Az emberek fertő miatti félelemből maradnak otthon. Mozik, színházak, kávéházak, cukrászdák, plázák, bárok, kocsmák, művházak, éttermek, stb. becsuk. Pincérek, takarítók, szakácsok, eladók, stb. irány csőd. GDP zutty le. Fogyasztás zutty le. Energiafelhasználás zutty le.
Környezetvédelemnek nem is tesz rosszat. Ahogy a fogyasztás minusz, emberi kapcsolatok plusz. (persze inkább virtuális, mint személyes) Szóval a végén, még az is lehet, jól jövünk ki a dolgoból. Amit a kiotói stb. egyezmények nem tudtak elérni, termelés, kibocsájtás visszafogása, azt most hip-hop ajándékba kapjuk. Globalizáció megtorpan. Anyagi javak híján felértékelődnek az emberi kapcsolatok.
Persze mindennek meglesz az ára. Akár milliónyi halott. Nem csak a járvány, hanem éhezés, fokozódó aggresszió, bűnözés, helyi háborúk, vallási-, etnikai türelmetlenség miatt. Szegénység. Kilátástalanság. Nyomor. Tanulatlanság, műveletlenség, írástudatlanság. S persze a romokon majd egy új világrend. Persze a Kánaán ígéretével, ahogy kell.
Már éppen teljesen összezuhantam volna, mikor tesó elvigyorodott és azt mondta. Nos ez az egyik lehetséges forgatókönyv. Egy másik szerint kiderül majd, hogy csak mesterségesen felfújták az egész "pig-flu" ügyet. A vírus érzékeny, nehezen terjed. De a médiafelhajtás jóvoltából hintáztak az árfolyamok. Aki a banki papírjait eladta és gyógyszergyári részvényeket vett rajta, majd a felhajtáskor eladta a gyógyszert és visszavásárolta olcsón a banki papírokat, az a hullámok elültekor részvényileg ott van, ahol előtte, csak pluszban némi apró csörög majd a zsebében.
Vagy az is lehet, hogy... Ekkor feltartottam a kezeim és megadtam magam. Tényleg összetettebb, mint gondoltam. Megígértem, figyelni fogom a híreket és olvasni próbálok majd a sorok közt. Amit mondanak, nem hiszem el, ugyanakkor az ellenkezőjéről sem gondolom, hogy igaz. Amit cáfolnak, nem gondolom, hogy hamis, de az ellenkezőjéről sem. Tisztára, mint a nyolcas szabály a csan-buddhizmusban: Kételkedem is a cáfolatban, és cáfolom a kételkedést, valamint nem kétlem a cáfolatot és nem cáfolom a kétségeket. Kétlem is kételkedést és cáfolom a cáfolatot, de nem is kétlem a kétségeket és nem is cáfolom a cáfolatot. És ha egyszer ezt nem csak elmondani tudom majd, hanem meg is értem, akkor elérem a megvilágosodást. De jó lesz nekem!

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Üdv!

pár gondolat.
-Rengeteg kísérlet folyt az elmúlt 10 évben sertés szerv emberbe való transzplantációjából kifolyólag. Jó dolog, csak veszélyes a vírusok gyors mutációja miatt.
-Az antibiotikumok tág spektrumú használata hosszútávon rendkívül erősíti a törzsek virulenciáját
-A túlzott pánik keltés elképzelhetően gazdasági érdek is, de az is igaz, hogy emberek millióira csak így lehet eredményesen hatni.

Bbrx.

AncsaT írta...

- Egy kolléganőm szerint minden férfi disznó, így a transzplantációnak nincsenek akadályai. :-) Mondjuk az igaz, hogy egyes kórokozók szabad levegőn elpusztulnak, így nyersen kell disznót enni, szervet átültetni, vagy közösülni az állattal a fertőzéshez.

- A tág spektrum az antibiotikumoknál azt hiszem azt jelenti, hogy nem egyetlen kórokozóra fejti ki hatását, hanem többre. Meg talán az antibiotikumok azok baktériumok ellen valók. De az igaz, hogy hosszabb ideig kell őket szedni, azután is, hogy elmúltak a tünetek, hogy biztosan elpusztuljon az összes baci. Ha csak lecsökken a számuk, gyógyultnak tűnik a beteg, de még maradtak baktériumok, ráadásul azok, amelyek ellenállóbbak voltak a gyógyszerrel szemben. Az adagolás abbahagyásával ezek túlélnek és tovébb szaporodnak. Most már rezisztens változatként.

- A pánikkeltés nem igazán jó hosszútávú stratégia. Kiderül, hogy kamu és utána az emberek akkor sem hiszik el majd a híreket, ha tényleg komoly helyzet lesz. Mint a folyton farkast kiáltó kisgida történetében.

Névtelen írta...

Az antibiotikum baktériumra hat, a tág spektrumú azt jelenti hogy nagyon sokra, így igaz.
Ami érdekes, hogy az emberbe darabszámot tekintve jóval több baktérium él, mint ahány sejtünk van.
A többségével szimbiózisban élünk, sokkal létfontosságú ez a kapcsolat. Legyengült szervezet nagyobb teret ad a vírusmutációkra, kifejezetten akkor ha antibiotikumokkal terhelt, szöveti összeférhetőség szempontból rizikós szerveket próbálnak összeültetni.
Másik érdekes kísérlet a bakteriofág (baktériumölő virusok) speciális tenyésztése.
Ezek csak gondolatok, hogy legyen mit továbbgörgetni...

bbrx.

AncsaT írta...

Kaptam e-mailen egy írást, ami arról szól, hogy tkp. az "új vírus" (Ezt eufemisztikus megnevezést használják, a sertésinfluenza helyett, azaz ez a politikailag korrekt megnevezése a fertőnek. Sosem értettem, miért kell a négert szinesbőrűnek, a zsidót izraelitának, a cigányt romának hívni.) nem is három, hanem 4 féle vírus kereszteződése. Emberi-, madár-, és kétféle (európai és ázsiai) sertésinfluenza. A vírusok földrajzilag annyira széttagolt eredetűek, hogy elképzelhetetlen, hogyan kerültek össze. Elméletileg egy Madár Ázsia és európa közt átvihette az egyik sertésvírust, miközben madárvírussal fertőzött volt, de hogy megérkezve szintén egy fertőzött disznóval találkozzon... nos az disznó nagy mázli kellett legyen. Aztán, hogy átrepüljön Mexikóba, anélkül, hogy a tripla fertő kinyirná, és ott még 80 emberrel (akik nem másik embertől fertőződtek), is legyen ideje kapcsolatba kerülni... ez elég valószínűtlen.

Az írás szerzője azt sejteti, hogy a gyógyszergyárak így próbálnak meg extra profitra szert tenni a válság közepette. Sőt, azt is állítja, hogy tulajdonképpen az u.n. oltóanyaggal (szintén a gyógyszergyáraktól) fertőzik az embereket. A médiába erősen kozmetikázott számok kerülnek a valódi halálesetekről, elkerülendő a pánikot.

Nem mondom, hogy hihetetlen. Ha távközlési-, vasút-, postatársaságok kémszervezetekkel lehallgatásokat végeztetnek (németországi esetek), akkor miért ne lehetne, hogy gyógyszergyárak járványokat hozzanak létre. Ez is csak egy eljárás a kereslet mesterséges élénkítésére. Talán nyomozni kéne egy kicsit a két állítólag hatásos szert előállítók után. Valamint érdekes az az adminisztrációs hiba is, aminek következtében Magyarország lemaradt a WHO listájáról, ahol a vírust azonosítani képes országok szerepeltek, miközben vakcinagyártásban a világ élvonalában vagyunk.

Névtelen írta...

A téma még mindig aktuális, csak nem pig, hanem bird flu.
A gyógyszergyárak nagyon jól járnak, az biztos, de nem gondolom, hogy ezeket az újabbnál újabb típusú vírusokat ők „dobnák” a népek közé, ezt a szívességet megteszik helyettük maguk az influenza vírusok maguktól is. Ezek olyan (egyébként rájuk jellemzően természetes ) változékonyságra képesek, hogy lehet számítani rá, szinte futószalagon fognak jönni az újabb és újabb vírus kombinációk, amit persze a média azonnal felturbózva tálal. Most itt a legújabb kínai madárinfluenza, amelyik sajnos alkalmazkodott az emberhez és képes megbetegíteni. Normál esetben az állatoknak és az embernek „saját” influenza vírustípusa van, amelyik csak az adott fajt betegíti meg. Akkor van a baj, ha az embert képes megbetegíti valamelyik „idegen”, pl. madár vírus. Ha egy ilyen fertőzés később ember és ember között is elkezd terjedni, akkor lehet számítani világjárványra.
Úgy tűnik, Kína és Délkelet Ázsia a legalkalmasabb terep arra, hogy felbukkanjon egy új típus. Ennek oka az elképesztő népsűrűség és az, hogy ott az emberek és a háziállataik szinte egy fedél alatt élnek, de legalábbis szoros közelségben. Nálunk pl. az a jellemző, hogy valahol a lakótér mögött van egy tyúkudvar, elszeparálva. Ázsiában az emberek vegyülnek a disznókkal, tyúkokkal, kacsákkal...ideális terep az influenza vírusoknak.
De legyünk optimisták, elég nekünk a szokásos szezonális influenza is, arra legalább rá vagyunk gyúrva és többé-kevésbé hozzá vagyunk szokva.
Zscdoki

AncsaT írta...

Már nagyon nem emlékszem a részletekre, de az ázsiai disznó, a madár, az európai disznó meg az ember vírusa, a négyféle, azért elgondolkodtató, hogy összekeveredik. Ha ez olyan természetes és gyakori dolog lenne, akkor már többször előfordult volna, de annyira rácsodálkoztak a virológusok, hogy szerintem nem az. Ha meg nem csak úgy, véletlenül, magától keveredett össze a négyféle vírus, akkor hogyan? Szerintem ezt azóta sem tisztázta senki.

Névtelen írta...

Igen, ez a 2009-es világjárvány azért tényleg gyanús. Én ötféle vírus keveredéséről tudok, felmerült a laboratóriumból kiszökés lehetősége, annál is inkább, mert ez a típus alig különbözik a spanyol nátha vírustól, amit állítólag sikerült virológusoknak rekonstruálni...
Zscdoki

Megjegyzés küldése