Oldalak

2011-12-29

Az igazság (4. rész)

Elmondta Timynek James ajánlatát, és célzott rá, hogy hajlik annak elfogadására. Ezen persze összevesztek, csúnya dolgokat vágtak egymás fejéhez, majd szorosan összeölelkezve sírtak kicsit, végül hevesen és vadul szeretkeztek. Aztán Lily feleségül ment Jameshez. Az esküvőt szűk körben tartották, csak James három barátja vett részt rajta, családtagok egyik részről sem, és persze Timy sem volt ott. Az első évben a fiúval madarat lehetett volna fogatni, olyan boldog volt. Dumbledore azonban addig sugdosott a fülébe, míg keserűség ébredt a szívében. Lily gyakran házon kívül töltötte az éjszakát, olyankor hajnalig éberen hánykolódott, maga elé képzelve feleségét, amint Perselus Piton ölelgeti. Hogy elterelje figyelmét kínzó gondolatairól, engedett Dumbledore unszolásának, és aurornak állt. Ettől kezdve egyre kevesebb időt töltött otthon, amit Lily igazából nem is nagyon bánt.
Kedvelte Jamest, de néha terhére volt annak bánatos, szótlan jelenléte. Hogy annak lelkét mi emészti, észre sem vette, annyira lekötötte két elfoglaltsága. A politika, és a Timyvel való titkos találkák. Azonban a két dolog összeért. Rájöttek, hogy Dumbledore volt az, aki évekkel korábban leállíttatta a muglik varázslásra való tanításával kapcsolatos kísérleteket. A háború áldozatainak listáján mugli "varázslatot" végeztek, az adatokat Szmirnov-Kolmogorov próbának vetették alá. Ez bizonyosságot adott rá, nem a véletlen műve, hogy a "sárvérűek" nagyobb számban esnek el a csatákban, mint a patrícius családok leszármazottai. Sötét összeesküvés körvonalai kezdtek kibontakozni előttük.
Titokban vizsgálódni kezdtek, csak a legmegbízhatóbb, mugli származású barátaikat bevonva a nyomozásba. És elindítottak egy még titkosabb projektet. Egy mugli klinikáról, ahol lombikbébi program folyt, szereztek egy megtermékenyített petesejtet, amit teleportvarázslattal bejuttattak Lily méhébe. James igyekezett jó képet vágni a dologhoz, de komolyan megharagudott a hírre, hogy a felesége másvalaki gyerekét hordja. Elképzelése is volt, hogy kiét. A feketemágus Piton ellen komoly hajtóvadászatot indított aurortársaival, amiről persze Lilyt nem tájékoztatta. Azt gondolta, ezzel lehet összefüggésben, hogy egy nap arra ért haza, komoly védőbűbáj óvja a házát, és az állapotos felesége szemmel láthatóan nagyon meg van ijedve.
Lily csak annyit mondott neki, hogy majdnem megölték. James küldött egy baglyot, hogy gyermeke küszöbönálló születése miatt meghatározatlan időre felmentését kéri a szolgálatból, és összehívta három barátját, hogy segítsenek elrejteni Lilyt. Godric's Hollowba mentek, és Fidelius bűbáj segítségével álcázták rejtekhelyüket. A titkot Pettigrew őrizte, bár mindenki azt hitte hogy Sirius Black. A hamarosan megszülető kis Harry keresztapjának is őt gondolja mindenki, pedig Pettigrew volt az, aki keresztvíz alá tartotta. Biztonságban lehettek volna, ám ketten is a keresésükre indultak.
Az egyik Dumbledore volt, aki a merényletet elrendelte, mivel rájött, Lily nagyon közel jár hozzá, hogy megtudja, miféle etnikai tisztogatás folyik a háború leple alatt. Potterék hirtelen eltűnése miatt azt gondolta, minden kiderült, és James is ellene fordult. Rettentően megijedt, és minden erejével igyekezett a nyomukra bukkanni. Akárcsak Timy, aki rettentően aggódott, mi lehet a kedvesével. Mindkettejüknek ugyanaz az ötlete támad, sorra vették James legjobb barátait, és faggatóztak, mit tudnak az eltűntekről. Timy egy nappal hamarabb jutott el Pettigrew-hoz, de az nem árult el neki semmit. Másnap viszont Dumbledore rettenetesen megkínozta szegényt, levágta az egyik ujját is, mire Féregfark nem bírta tovább, és elmondta, hol bujkálnak Potterék.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése