Oldalak

2011-12-05

Szegény Mikulás

Szegény Mikulást nagyon sajnáltam. Bementünk a multihoz, majd elmesélem miért, az is szép történet, és láttuk szegény öreget. Ült a kissámliján, előtte hosszú, tömött sorokban a gyerkőcök, és mindegyik énekelt neki. Nem egyszerre, egyenként. Akiket hallottunk, egyik se a Kodály-módszerrel tanulhatta az ének-zenét, mert olyan falsok voltak, ami már az én fülemet is hasogassa. Mondtam is a gyerkőcnek, hogy szegény Télapó szerintem revolverért kotorászik a zsebében, csak még nem tudni, hogy magát lövi főbe, vagy a soron következő gyereket. Mondta Fecó, hogy mehetünk tovább, nem akar beállni a sorba cukorkáért. Tessék kérem, így kell egészséges életmódra nevelni a gyerekeket!
Aztán a Télapó előhúzta a kezét a zsebéből. Mobiltelefon volt benne. Olyan messze voltunk, hogy nem hallottunk semmit, de mondtam, hogy én tudok szájról olvasni, és "szinkronizáltam" a beszélgetést:
- Helló Rudi, te vagy az? Mizu, jól vagytok?
...
- Hogy micsoda? Rendőr?
...
- Mi az, hogy tilosban parkol a szán?
Na, ekkor már mondta a gyerek, hogy hagyjam abba, mert bepisil. De még nem volt vége, elememben voltam.
Igazából azért mentünk a boltba, mert a múlt héten az anyja vett a gyereknek (a papától megörökölt telefonjába) memóriakártyát. Otthon belerakjuk, erre nem működik. Sőt még a telefont is össze-vissza elállítgatta. Mondtam, hogy ez utóbbi inkább a gyermek lehetett, nem a kártya, de ők biztosak voltak benne, hogy valami vírus, vagy ilyesmi a bűnös. Persze az én telefonomban semmi gond nem volt az új kártyával, így rákerestem a neten. A telefon szép, csili-vili, csak éppen az SD kártya ne legyen SDHC és max. 2 GB, amit megeszik. Persze akkor sem ők voltak a hibásak, az eladó adott rosszat. És menjek, cseréltessem vissza én.
A gyerekért mindent, fogtam Fecót, mentünk a boltba. Persze rohantam, hogy ottérjem még a suliban, a kerti, favágós ruciban, a hajam merő kóc, a kályhába előtte gyújtottam be. Még egy koromcsík is volt az arcomon, Fecó szólt, hogy töröljem le. Mondtam minek, figyeljél! Mentünk az ügyfélszolgálatra, mondtam a bamba Barbi kislánynak, hogy "Háelóka, figyu, itten váttük a gyáreknák ja mámórija kárgyát, de hijába pákógáttyuk a tálefonnyába, a nám szól! A száomszéd az illen intárnetguru, az aszonta, a zesdé kárgyábú nem köüll a hácé csak a esdé, mág ho a káttő giga ippeg elég lött vón, nám köll a nígy mer aszt nám eszi mán."
Fecó nézett nagyon, majd kiesett a szemén, hogy milyen mucsai lettem. A csajszi meg ijedtében majdnem lenyelte a rágóját. Megcsinálta rögvest a visszavételi papírokat, és mondta, hogy vásároljuk le az árát. Na, kapott tőlem, hogy a kisebb kártya tuti olcsóbb lesz, nehogy már benyeljék a lóvét, tessék kipengetni a maradékot, mer' baj lesz. Elment a pénztárhoz, és letárgyalta, hogy visszakapjuk kápéban a különbözetet. De ezzel még nem volt vége, az új kártyát visszavittem hozzá, hogy rakja bele a telefonba, az a biztos. Kibontani alig bírta a műkörmeivel, aztán meg, számoltuk!, tizennegyedik kísérletre sikerült belehelyeznie a telefonba a kártyát. Hazáig röhögtünk.


És, hogy igazán gonosz legyek Télapóval, itt a borderlájn közösségi mikulásos történetem is.
(A feladat a következő volt: Írjatok rövid történetet, verset, esszét, mindegymit, amelyben a következő szavak szerepelnek: Mikulás, manikűrkészlet, macskaajtó, marijuana, globális felmelegedés, fekete retek és colon kúra. Mindegyik szónak szerepelnie kell!)


Piros sapkás, nagy darab, ősz szakállú fickó nyögdécsel a kettes belen. A röntgenről küldték fel kolonoszkópiás vizsgálatra. A doki, kezében a röntgenképpel nagyon röhög.
– Jóember, mi az isten történt magával?
– Jaj, ne is kérdezze doktor úr! A nyugdíj mellé kell valami kis mellékes, hát elmentem Mikulásnak egy futárszolgálathoz. Tudja, csak ilyen ünnepi kisegítőnek. Ez már a harmadik napom, eddig nem volt semmi probléma. Néhány kisgyerek azt hitte csak kamu a szakállam, és megpróbálták lerántani. Egy 90 éves nagymama meg el akart csábítani, de szerencsére megúsztam. Ma viszont kaptam egy pici csomagocskát, hogy kézbesítsem ki egy harminc körüli fiatalembernek. Nem volt benne semmi gyanús, miért ne kaphatna ajándékot.
Nagyon kedvesen fogadott, beinvitált, hellyel kínált, hozott egy csésze forraltbort is. Elbeszélgettünk, aláírta az átvételt, sőt megkínált egy cigivel. A rosseb tudta, hogy marijuana van benne. Meg, hogy a csomagban manikűrkészlet. Amitől megsértődött a fickó. Kibontotta a csomagot, és elkezdett óbégatni, hogy a mocskos anyját annak a szemétládának, majd megmondja ő, hogy kinek a körme alatt virít a fekete retek, azzal elkezdett hadonászni, meg ordibálni, hogy vigyem innét ezt a vackot. Mondtam, hogy én kézbesítettem, innentől az övé, csináljon vele, amit akar, és indultam volna, de a fránya forraltbor meg a marijuana megtréfált, és úgy elszédültem, hogy pár lépés után zakóztam egy hatalmasat.
Neki a bejárati ajtónak. Nem törtem össze magam, mert alul volt rajta lyuk. Viszont a fejem beszorult a macskaajtóba. A fickó meg óbégat, hogy a francba velem, a francba az ajándékkal, és, hogy akár fel is dughatom magamnak. De nem várta meg, hogy mit szólok az ajánlatára, ő maga intézkedett.
Jaj, nagyon szégyellem magam ettől a vizsgálattól. Bár, amióta van ez a globális "felmelegedés", állítólag nem olyan ciki, ha az egyik férfi a másiknak a seggében tesz-vesz. Mondja doktor úr, nagyon fog fájni? Rosszabb lesz, mint a colon terápia?

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pontosan egy ilyen gonoszkodós poszthoz volt hangulatom :)
Panka

AncsaT írta...

Tegnap pontosan ilyen gonoszkodó hangulatban voltam. Azt nem is mondtam, hogy Fecóval hazafelé szállunk fel a buszra, gyerek megy előre, öreg nyugdíjas mámi meg furakszik, tolakszik, bevág kettőnk közé. Aztán fent a buszon, gondolom tolakodott volna a foglalt ülések felé, hogy hátha valakinek megesik rajt a szíve, esetleg megijed, hogy az ölébe ájul, szóval azt hitte Fecó egyedül van, és elkezdte csesztetni, lökdösni. Eriggyé má fijacskám, útban vagyol! Na, az esernyőmet beledöftem a hátába, aztán mondtam én is: Mönnyön má arább, elájja a zutat! Elkezdett morogni, hogy hát ugyan már, hová menjen arrébb? Mondtam, hogy ugyan már, szegény gyerek is hová menjen, és ugye milyen szar dolog, ha az erősebbek lökdösik az embert, és erre gondoljon, mielőtt egy gyereket terrorizálni kezd. Mivel körben mindenki kuncogott, én meg elég agresszívnek tűntem, nem mert szólni semmit. (Bunkó pedagógus nem tud leállni, kijön az iskolából, aztán még a nyugdíjast is nevelgeti.) :)

Névtelen írta...

:))
_@_/*

Névtelen írta...

A történet nagyon tetszik. :))
Pedagógusból is akkor lesz bunkó, ha látja, hogy máshogy nem megy. Szerintem.
Az időseket is nem árt néha helyre rakni. Nem csak a gyerekekkel vannak problémák.
Mandarin

AncsaT írta...

Hahh, a vércsiga! :)

Belőlem akkor jön elő a bunkó, ha valaki előhozza, vagy úgy döntök eljátszom, esetleg éppen olyan kedvem van. :) Ha egy gyerek neveletlen, figyelmetlen, eszetlen, annak van mentsége. A kora, hogy nem nevelte rá senki, magától meg nincs annyi esze. De egy nyugdíjasnak? Hát neki kéne nevelnie a kölyköket, mutatni, hogy hogyan kell meg illik!

Elena37 írta...

Van egy kétéves öcsém, meg vannak még a családban aprónépek, ezért ellátogatott hozzánk a Télapó. Mindenkinek szedte ki szépen a csokikat meg ajándékokat a zsákjából, erre kihúz egy banánt amint az áll: Elena. Én már akkor pirultam, mivel gondoltam, hogy valami célzás szeretne lenni, erre tatám, hogy fokozza a dolgokat beordít: Használd ügyesen egészséggel! Nem tudom ki volt jobban zavarban, én vagy szegény Mikulás.

AncsaT írta...

:) Ha már lúd, legyen kövér! Én megkérdeztem volna, elem van-e hozzá. :))

De tagadhatatlanul aranyos dolog, és örülni kell neki, hogy kapunk ajándékot. Ráadásul a banán az gond nélkül ehető. Sokkal jobb mint valami cukorka.

Megjegyzés küldése