Oldalak

2011-10-15

Az igazság (3. rész)

James első látásra belehabarodott Lilybe. Hatodikos korukig csak távolról csodálta, aztán Dumbledore bátorítására megpróbált közeledni hozzá. A lány kedvelte, de csak barátként gondolt rá. Nem volt vak, és érzéketlen sem, így kissé kínban érezte magát. Timyvel megtárgyalták a dolgot, és kitalálták, hogy mi lenne a legtisztességesebb eljárás. Egyik nap, mikor véget értek az órák, Lily sétálni hívta a fiút. Ahogy egymás mellett lépdeltek, a szeme sarkából látta, hogy James a nadrágja szárába törölgeti izzadó tenyerét. Sajnálta kicsit, de mulatott is rajta. Az üvegházak felé vették az irányt, semmiségekről beszélgettek, amíg a titoklugashoz nem értek. Mágikus vörös futórózsa, az úgynevezett csendrózsa futott fel egy pergola rácsos tetejére. A hely bizalmas megbeszélésre volt használatos a diákok között, mert amíg a virágok nyíltak, ami a rózsák alatt, sub rosa hangzott el, azt nem lehetett kihallgatni, még bűbáj segítségével sem.
Leültek a pergola alatti padra. Lily apró ezüstmérleget vett elő a talárja alól. A kampóját a fiú kezébe nyomta. Közben hozzáért a fiúhoz, amitől James arca pirosabb lett mint a feje felett pompázó rózsák. A lány kirántotta egy hajszálát, az ujja körül gyűrűt formált belőle, és a mérleg egyik serpenyőjébe tette. Előbb azt mondta, hogy Lily Evansnak hívják, majd azt, hogy Minerva McGalagonynak. Első alkalommal a mérleg meg sem moccant, másodszor viszont a hajszál lesüllyedt. Miután demonstrálta az igazságmérleg helyes működését, mélyen a fiú szemébe nézett. Elmondta, hogy úgy érzi, beszélniük kell. Az utóbbi időben közel kerültek egymáshoz, de van néhány dolog, amit tisztázni szeretne vele. Kérte, hogy figyelje a mérleget, hogy biztos lehessen benne, igazat mond.
Azzal kezdte, hogy ő kedveli Pottert. Szívesen van a társaságában, örül, ha találkoznak, együtt tanulnak, szórakoznak, de az utóbbi időben úgy vette észre, hogy a fiú érzései túlmutatnak a barátságon. Elmondta, hogy ezt ő nem tudja viszonozni, mert valaki mást szeret. Azt nem mondhatja meg kit, mert szerelmüket titokban kell tartsák. Az illető arisztokrata származású, és az ősei csak a saját köreikből választottak párt maguknak, generációkra visszamenően. Mint a fiú tudja, ő származására nézve mugli. Arra kérte, hogy tartsa titokban, amit elmondott neki, és értse meg őt. A szívét nem adhatja neki, mert az foglalt, de szívesen barátkozna vele a jövőben is, ha el tudja fogadni ezt a helyzetet, és nem kér tőle többet, mint amit adni képes.
A mérleg mindeközben meg sem rezzent, mert egyetlen valótlan állítás sem hangzott el. Noha a teljes igazság sem. James megígért mindent, csakhogy a lány közelében maradhasson, de szívét keserű féltékenység marta. Gyanakodva tekintett minden tisztavérű iskolatársára, majd haragja céltáblát talált. Szegény Perselus Pitont szúrta ki magának, aki Lilyt még a Roxfort előttről ismerte, és titokban tényleg szerelmes volt belé. A lány is kedvelte a csendes, visszahúzódó fiút, akivel egy titok is összekötötte. Azonos volt a patrónusuk, mint az egy, a tárgyhoz szorosan nem tartozó véletlen alkalmával, kiderült. Nemsokára csúnya incidensre került sor, melynek alkalmával James gyanúja megerősítést nyert, mikor Lily Perselus védelmére kelt vele szemben, és ezután kissé hűvösebbé is vált a viszonyuk.
Miután elvégezték az iskolát, Dumbledore mesterkedésének következtében a felbátorodott Potter megkérte Lily kezét. Most ő adott a lánynak igazságmérleget a kezébe, beletette egy hajszálát, és elmondta neki, szereti, őrülten szereti. Nem érdekli, ha ő másba szerelmes. Ha annak a másiknak nem lehet a felesége, legyen az övé. Tudja, hogy ez bolondságnak hangzik, de hallgassa végig. Ő így is szíves-örömest elveszi, otthont nyújt neki, és támogatást a politikai karrierjéhez. Megelégszik a barátságával, nem óhajt ágyba bújni vele, nem bánja az alibiházasságot, és azt sem, ha titokban találkozgat azzal a másikkal. Csak legyen mellette, legyen a közelében, láthassa nap mint nap. A szerelme helyett a barátságával is beéri, és könyörögve kéri, legyen a felesége. Elővett egy gyűrűt, letérdelt, ahogy a nagykönyvben meg van írva, és bánatos kutyaszemekkel nézett Lilyre. Ő kicsit zavarba jött, elvette a gyűrűt, majd nem húzta fel, hanem csak eltette, mondván, hogy ezt még meg kell beszélje valakivel, de hamarosan választ ad.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése