Oldalak

2013-10-09

Zs kategóriás világháború / űrhajótörés / nyomozás

Fecóval moziztunk a múlt hétvégén, megnéztük a várva várt World War Z (Z világháború) c. filmet. Kifejezetten szeretem a zombis műfajt, de az IMDB 7.1 pontját messze eltúlzottnak érzem. Persze, ha a zombihadak nem New Jersey, hanem Debrecen utcáin garázdálkodnak, a hazai vonatkozás miatt talán nekem is jobban tetszik valamivel. Így azonban nem voltam lenyűgözve. Az összes látványos jelenetet gyakorlatilag láttam már a trailerben. A háttér kidolgozatlan, a fertőzés tíz másodperc alatt átváltoztat zombivá? Ilyen gyors vírus nincs. Plusz a zombik nem olyan csoszogós fajták, hanem szaladnak. Ez a két tulajdonság együtt kísértetiesen emlékeztet a 28 nappal később megoldására. Aztán a fertőzöttek csak azt támadják meg, aki egészséges, mint a makk. Hogy ezt honnan tudják? Rejtély marad. Honnan ered a fertőzés? Rejtély marad? Minek kellett megcsinálni ezt a filmet? Rejtély marad.
Ez utóbbi kérdésre legalább sejtjük a választ az After Earth (A föld után) esetében. A filmet, semmi kétség, Will Smith szülinapi ajándéknak szánta a fiának. Szinte látom magam előtt, hogy a srác panaszkodik az apjának, hogy a csajok a suliban rá se bagóznak, egy nagy lúzernek tartják. Will meg vigasztalja, hogy ő is így volt vele, amíg nem kezdett el színészkedni, de majd kitalálnak valamit. Aztán megajándékozza a srácot egy filmforgatókönyvvel. A felkért rendező persze fogja a fejét, hogy ez mekkora egy rakás sz@r, átíratja valami profival, de az se tud sokat javítani rajta. Will kirándulni viszi a fiát, és elemózsia helyett egy vérengző szörnyet csomagolnak az útra. És jönnek a csúnya meteorok, senki sem számított ilyesmire, nahát. A Föld pedig tök lakatlan, mert annyi bolygó van az univerzumban, ahol űrruha nélkül lehet mászkálni, hogy számát se tudni. Fecó szerint is igen gyenge volt a film. Remélhetőleg Jaden Smith osztályában a csajoknak jobban bejött, mint nekünk.
A leggyengébb kétségtelenül a The Heat (Női szervek) volt mostanában. A magyar címre nem is vesztegetnék sok szót, ennyi erővel Rendőrpicsák is lehetett volna, még jobban is illene a filmhez. Sandra Bullock sokáig csak a széplány volt a jó- és rosszfiúk mellett, aztán előléptették dögös rendőrcsajnak. Mondjuk volt neki egész jó filmje is. A felemlegetett zombisnak a címéről jut eszembe, a 28 Days (28 nap). Abban egészen jó volt, egy alkesz csajt alakított. De most gyengén muzsikált, ő is, a partnere is, a film is, a sztori is, a... az egész, mindenestől. Két rendőrcsaj mindenféle szabályt felrúgva, nyomozást imitálva szerencsétlenkedik, abból próbálva némi humort csiholni, hogy Stan és Pan mintájára az egyik vékony széplélek, a másik meg nagy darab, durva figura.
Már nagyon ki vagyok éhezve valami normális filmre. Várom, hogy megnézhessem az Ender's Game (Végjáték) vagy a Hobbit 2. közül valamelyiket. Persze már a gépemen a Nagy Gatsby, de ahoz kéne a megfelelő hangulat, és esténként már fáradt vagyok, mire befejezem a munkát. Az egyik szerkesztést, a Kiadóval való egyeztetés után visszaküldtük a fordítónak, nézné át még egyszer, most dolgozom a Scaron, hamarosan jön a Calderon 2. kézirata is, és a visszakaptam szerkesztve az Angelfall első 50 oldalát. Nem fogok unatkozni mostanában, csak akkor nézek majd valamit, leginkább sorozatepizódot, ha már szikkadtra dolgoztam az agyamat, de álmatlanság gyötör.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sandra Bullock nem tartozik a nagy kedvenceim közé, lehet csak azért, mert még nem dobbantotta meg a szívem :). A Gravitációban egészen jól alakítja az űr womant, szenvedve is szép. Kár, hogy a Ross doki is felment vele, akinek a bájolgása teljesen kiütött!
Zscdoki

AncsaT írta...

Sandrát fizikailag mindig is vonzónak találtam, emberként különösen nem érdekelt, de Meryl Streep az egyik kedvenc színésznőm, és mikor a 2010-es Critics' Choice Awards díjkiosztóján, ahol mindketten megkapták a legjobb színésznőnek járó díjat, Sandra megcsókolta Merylt (video is van) egészen a szívembe zártam. :)

Névtelen írta...

Nagyon klassz ez a csókcunami :)
Zscdoki

AncsaT írta...

Ó, Sandrától nem idegen az ilyesmi. (Lásd az esetet Scarlett Johanssonnal.) :)

Névtelen írta...

Kezdem megkedvelni :))
Zscdoki

Megjegyzés küldése