Oldalak

2013-10-03

Szobordöntés

Az ellenzék szobrot állított Orbán Viktornak! Persze csak azért, hogy aztán ledöntsék. És mindezt elnevezték performansznak. A performansz az szerintem elsősorban művészet, bár lehetnek politikai felhangjai is, viszont a videók alapján, amit láttam, az igen kevéssé volt művészi. Az Orbán beszéd bejátszása, és hogy "dönteni kell", az valamennyire aktuális és vicces is volt, de Orff Carmina Buránája nem tudom miért csendült fel, azon kívül, hogy jó kis zene. Semmilyen kapcsolatát nem látom az eseményekkel. Händel Messiásának kórusáról legalább annyi eszembe jutott, hogy valami örvendezést akarnak vele kifejezni. Na meg a bazdmegelő Dopeman! Aki belerúgott a szobor letört fejébe. Nem mondanám, hogy emelte a művészi összhatást. 2/10 pont részemről, mert tetszett a zene, és a szobor hasonlított valamennyire (O.V-ra és a sztálinszoborra is.)
Egyébként az egész meglehetősen amatőr volt. Jobb lett volna kihagyni. A médiában tapasztalt reakciók viszont bosszantanak. Ez olyan, mint amikor valaki szót emel a palesztinokért, és rögtön leantiszemitázzák. Ki állította, hogy Orbán tömeggyilkos, mint Sztálin? Senki az égvilágon. Az egész arra ment ki, hogy Orbán diktátor, mint Sztálin. Ha én azt mondom Katámnak, mikor hozzám bújik, hozzám dörgölőzik, szinte még dorombol is, hogy "cicám", akkor nem arra gondolok, hogy nagyok a karmai, körmöt kéne vágnia, vagy hogy nagyon szőrös, borotválja már le a lábait. Egy hasonlatban épeszű emberek számára világos, hogy a hasonlított nem minden egyes tulajdonságában egyezik 100%-ig azzal, amihez hasonlítják. A baloldal meg ahelyett, hogy rámutatott volna a csúsztatásra, sietve elhatárolódott, amit mindenki úgy is álságos mentegetőzésnek tart.
A jövő évi választásoknál még inkább az lesz a helyzet, mint legutóbb, hogy fogalmam sem lesz, kire kéne szavaznom. A szívem, a politikai gondolkodásomat tekintve balra húz, de a baloldalinak mondott alakulatok nem mindenben képviselik azt a fajta politikát, amivel egyet tudnék érteni. (De finoman fogalmaztam.) A kormányzó pártnak ugyanakkor vannak általam támogathatónak tartott elképzelései, miközben a pofátlan arroganciájuk az agyamba kergeti a vért, és felháborítanak egyes döntéseik. Bár a radikális hozzáállásuk szimpatikus némely kérdésben, találok pontokat, ahol azonosulni tudok velük, de ugye nyilvánvaló, hogy nem fogok a Jobbikra se szavazni.
A liberálisokkal sem szimpatizálok, főként a személyekkel nem, de eszmei alapon sem. Az LMP-t meg nem nagyon tudom hová tenni. Szívem szerint valami esélytelen zöldpártra szavaznék, vagy a programjuk alapján a Kétfarkú Kutya "Párt"-ra. :) A jelenlegi kormányoldalnak tagadhatatlanul vannak eredményei is, de pont a sztálini diktatúrát, a személyi kultuszt idéző dolgaik miatt úgy érzem, hogy le kéne őket váltani. A nagy kérdés csak az, hogy kire cseréljük őket? Mint ahogy egy közismert bűnöző is megúszhatja a büntetést, felmenthetik "bizonyítékok hiányában", úgy nem kizárt, hogy jövőre marad a fidesz, elfogadható "alternatíva hiányában". Eddig úgy éreztem, kötelező elmennem szavazni, élnem kell a demokratikus jogaimmal, ha már vannak, de most annyira tanácstalan vagyok, hogy nem kizárt, távol maradok a voksolástól.

20 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez a pók (mármint Dopeman) mindenképpen folytatni fogja az ilyen marhaságokat, mert láthatóan megkapta a kellő figyelmet, téma lett, ez volt a célja. Szerintem már töri is a fejét a következő előadásán. Ilyenre harap a média , egy unalmas politikus unalmas nyilatkozata keveseket hoz lázba. Utóbbinál talán még egy sakkverseny is érdekesebb és hitelesebb...
Itt már csak egy magyar Berlusconi, valami demagóg, mindent megígérő milliomos tudná megszorongatni a fideszt, ha kedve szottyanna a vezérrel tengelyt akasztani, de úgy tűnik, ilyen sincs. Kéne egy Nőpárt, akár egy soviniszta, akik jól beszólogatnának a sok tökfej férfi politikusnak : ) , amellett minden nőket érintő problémát állandóan a zemberek képébe tudnák nyomni!
Zscdoki

AncsaT írta...

OK, egy nőpártban benne lennék, mert jó buli, de ide nem egy jól eladható marketing kell, nem egy bizalomgerjesztő arc, hanem szakértelem egy ország irányításához. Ha csak egy arc vagy, mindig szükséged lesz valakire, aki a háttérből megmondja, hogy mit csinálj, ha magadnak nincs róla elképzelésed. És aki a háttérben van, az bátran mond marhaságot, olyat, ami neki magának hoz hasznot, nem az embereknek, mert ha háttérben van, nem ő fogja elvinni a balhét. Szóval ide fejek kellenek, nem arcok. És igazából a tisztán nőkből álló párt helyett szívesebben látnék egy olyat, amiben férfiak, nők, fiatalok, idősek, munkások, parasztok, művészek, tudósok, a nemzetiségek: cigányok, tótok, svábok, szerbek, románok stb., a kisebbségek, egyszóval mindenki képviselve van.

Névtelen írta...

Ez a templomban van :) , ott van ennyire széleskörű képviselet, egyébként szép lenne. A nőpárt lehetne tűhegyesen tematikus, ez lehetne a nagy előnye. Szakértő kapacitás bőven lenne, egy "gond" van, szerintem a nők inkább a saját és családjuk boldogságával vannak elfoglalva (és igazuk is van), mintsem ebben a gusztustalan és szánalmas politikai világban részt vegyenek. Ez férfiterep! Meg is látszik az eredménye....
Zscdoki

AncsaT írta...

Akkor teokratikus pártot akarok. :) A tematikus szerveződésekkel az a baj, hogy bizonyos kérdésekre nem adnak választ, mert nem is foglalkoznak vele. De dönteni azokban is kell majd. De ha ezekre nincsenek válaszaik, nem tudok melléjük állni. Egy nőpárt, ami csak a családokkal foglalkozik, nincs kül és gazdaságpolitikája, legfeljebb valami demagógia, hogy hát olyan gazdaság kell, ami jó a családoknak, nos egy ilyen párt lehet, hogy nem kapná meg a szavazatomat. Kérdés, hogy hol lenne a szakértő kapacitás? Hívunk okos férfiakat, akik majd megmondják a tutit? Egy nőpártnak nem biztos, hogy jó szlogen. :)

Névtelen írta...

:) A nőpártban a férfiak csak biztonsági őr és testőr kategóriában szerepelnének, azt észt nők osztanák! Csak toborozni kéne egy csapatot, akik beadnák a derekukat, és megmártóznának a mocsárban a szent cél érdekében. Persze lenne demagógia is, de hát az ország több mint a fele nő,akik csendben teszik a dolgukat, bele kéne csapni a lecsóba!
Zscdoki

AncsaT írta...

A csak nőkből álló pártban féloldalasan látnánk a dolgokat. Ha csak randitippekről, receptekről, divatról lenne szó, meg ilyen nőmagazinokba való témákról, akkor ez nem volna baj, de egy társadalomban férfiak is élnek, nem lehet őket kihagyni a gondolkodásból. A nőpártot legfeljebb olyan pártként tudom elképzelni, ami a nők szerepét, a nőknek tulajdonított értékeket, az életet, a családot, az összetartást, az együttműködést, a békességet, a nyugalmat, a szeretetet, a toleranciát, a kedvességet stb. állítaná az előtérbe, és befogadna bárkit, aki ezen értékek mentén akar politizálni. (Vicces, de amiket felsoroltam, azok egyben keresztény értékek is, mégis, a kereszténynek mondott pártok mennyire "férfias"-ak bírnak, és milyen férfidominancia jellemzi őket.)

Névtelen írta...

Igen, ez az, tulajdonképpen ezekre az értékekre gondoltam én is, és ezek az értékek a nőkkel együtt el is tűnnek a már emlegetett politika mocsarában. A féloldalasságot szándékosan képzeltem el, a "másik oldal" féloldalasságára válaszul. Hát marad Dopeman meg a többiek :(
Zscdoki

AncsaT írta...

Valószínűleg így lesz, ugyanis jellemzően, akikben túltengenek ezek az értékek, azoktól mi sem áll távolabb, mint a politikai szereplés. :)

gofri írta...

Engem nagyon bosszantott ez az egész akció, mert bár performansz, de annak nagyon kezdetleges, rossz és ostoba, ahogy te is mondtad. Ráadásul demagóg is, szóval az ostoba (bocs) tömegekre akar megint hatni, pont, mint Orbánék, én meg viszont nem bírom, ha ostobának néznek.
Kifejezetten idegesített, hogy Bajnai odament, mert már majdnem eldöntöttem, hogy rá szavazok. Így meg most azt gondolom, hogy egy jóindulatú pali, de a taktikáról gőze sincs, ez az előnye és a hátránya is.
Dopemant meg túl sokáig hagyták buzogni, még pedig azért, mert megvan a mocskos szája azokhoz a mondatokhoz, amiket a bal oldal nem tud/nem mer/nem akar kimondani. Hát rábízzák. De ez attól még visszataszító. Miért kell azt hinni, hogy csak ezt lehet felvonultatni Orbánékkal szemben. Miért megyünk át bulvárba?

Mindennek ellenére azt gondolom, hogy el kell menni szavazni.

AncsaT írta...

OK, azzal egyetértek, hogy el kéne menni szavazni, de ha már ott vagyok, kire szavazzak? Ha erőltetem a részvételt a képviseleti demokrácia működésében, akkor az lesz, hogy érvénytelen szavazatot fogok leadni. Kisatírozom az összes pártot, és ráírom a szavazócédulára, hogy kapja be az összes tapló politikus. :)

vio írta...

Ki kellett volna tenni a szobrot, és megvárni, amíg összáll körülötte a csődület stb, majd az állami rendőrség vágja szét és viszi el. Ez a döntögetés nagyon szájbarágós volt, de nekem ez volt vele a gondom. Ha valami durva, az még nem akkora baj (abban sajnos van valami, hogy glaszékesztyűben nem lehet a jobboldallal vitatkozni, de a szájbarágós, blőd bunkóság se pálya. ld még "ne vitatkozz hülyékkel"), de ha emellé butadidaktikus is, az már gáz.
A női pártról a Szexmisszió jutott az eszembe. Nem kell se női párt, se férfi, ember párt kellene. Emberben se szimpatikus az, aki 24/7 "nőbőlvagyok" vagy "pasibólvagyok" és úgy mászkál ettől, mintha feloldalra szélütést kapott volna, mert "hát hiszen egy nő/férfi attól az, ami, mert ezt vagy azt NEM tud, viszont néééézd csak, itt van ez a hatféle dolog, amit tud, elégeggyé meg ezzel". Senki nem transformer robot, végesek vagyunk, de nem attól, hogy időről időre a fejünkhöz kapunk, hogy "hopp, hát ezt én nem tudHATom, hiszen nő/férfi (...fogyatékos...?) vagyok"

AncsaT írta...

Nem tudom mi lesz még itt a választásokig, a baloldalon nem látom az összefogást, azon sakkoznak, mekkora hatalom, milyen pozíció juthat nekik. Aki inkább lesz pártvezér egy ellenzéki pártban, mint másodhegedűs a kormányban, azt nem tudom milyen ambíciók fűtik, de talán nem is akarom megtudni.
Emiatt nincs "emberpárt", mert nem tökéletes senki, csak valaki más hozhatná be azt, ami belőle hiányzik, de osztozni csak a felelősségen meg a munkán szeretnek, a dicsőségen és az eredményeken kevésbé.

Névtelen írta...

Na jellemző, hogy egy nőpártról a Szexmisszió jusson eszébe valakinek! Persze, a nők vezető szerepének még a gondolata is hideglelést okoz, akkor már inkább legyen ember párt, mi? Még az is jobb! Hát eddig miért nem volt? Legfeljebb marad minden a régiben, a jól megszokott önelégült, arrogáns tökfejek gyülekezete a politikában, a nők meg csak csinálják azt, amit azok ott fent kitalálnak.
Zscdoki

AncsaT írta...

Inkább úgy megy ez, hogy ott fent a honAtyák kitalálnak mindenfélét, a nők meg (aki teheti) azt csinálnak, amit akarnak. A kolléganőimen nem nagyon látom, hogy befolyásolná őket a politika alakulása. A pénztárcájuk állapota jobban. De csak az életüket, a politikai gondolkodásukat nem. Most is, hogy emelkedtek valamelyest a fizetések, az emelkedés nagysága és a pártszimpátiák közt nem látok összefüggést. Akinek nem sokat változott, továbbra is szereti a Viktort, akinek meg nagyot nőtt a pénze, az továbbra sem. :)

Névtelen írta...

Tényleg, a honatya kifejezésnek van női megfelelője? :) Képviselő asszony? Ez közel sem olyan emelkedett.
Zscdoki

AncsaT írta...

A politikus szó magyarítására van több ötlet is, a honanya szerepel köztük. :)

Szabi írta...

Az asszony szótól kilel a hideg. Utálom, mikor az alapján skatulyázzák a nőket, hogy milyen minőségben fordul elő a férfi mellett, Mikor nekem azt mondják, hogy asszonyom, akkor mindig kiigazítom, hogy leányanya. :p

AncsaT írta...

Az asszonyOM-ban engem nem az asszony, hanem a birtokrag zavar. Ne akarjanak már birtokolni, még szavakban sem! :) Nem lehetnék egyszerűen kisasszony? Ha már 80 elmúltam, szerintem akkor sem fogok megharagudni, ha így szólítanak meg. :D Persze van, akinek ez is szexista, náluk használható a "hé te", illetve a "figyi má bameg" megszólítás is. :P

Szabi írta...

Vagy a csillagom, drágaságom, angyalkám. :/

AncsaT írta...

Random fickótól nem díjaznám. (Különösen a birtoklás kifejezése miatt.) :)

Megjegyzés küldése